dissabte, de desembre 18, 2010

INICIATIVA PER CABANES ACUSA AL PP D’EMPRAR RECURSOS PÚBLICS PER ENTORPIR A LA JUSTÍCIA EN EL CAS DELS CENSOS


El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Muletha criticat avui durament l’actuació de l’equip de govern a l’hora d’emprar recursos municipals per intentar entorpir i dinamitat tot el procés judicial que s’està seguint contra el dos dirigents del PP local, l’alcalde del municipi i tres nebots seus per haver empadronat a desenes de persones en els seus domicilis setmanes abans de tancar el cens electoral del municipi.

Segons Mulet, des de que l’alcalde, per via digital contractara a l’advocat Ramírez Portolés per actuar en representació, suposadament de l’ajuntament, en el cas obert després de la denúncia d’Iniciativa. Tal i com ha explicat el regidor de Cabanes “ aquest advocat, que li paguen entre tots els veïns, per actuar en teoria com acusació particular, única i exclusivament s’ha dedicat a interposar recursos i objeccions al que des d’Iniciativa hem vingut fet, és a dir, enlloc d’ajudar a esclarir el cas, ha vingut demanat reiteradament que s’arxive, ha demanat que no es facen més proves pericials, i ha presentat al·legacions als recursos presentats per nosaltres”.

Per al regidor d’Iniciativa “ estem davant d’un cas de total manca d’escrúpols, ètica i dignitat. Els propis més que presumptes delinqüents, amb l’alcalde al cap, es dediquen a pagar-se el que en definitiva és la defensa als seus delictes, amb els diners de tots els veïns. Damunt d’estafats i robats per l’alcalde, que inclòs es va atrevir a empadronar a sa casa la seua cunyada i germà que vien de fa dècades a Benicàssim, a sobres, li hem de pagar un advocat per a que es dedique a interferir en la investigació, per salvar tant a l’alcalde, com al funcionari imputat. Aquesta actitud de l’alcalde, en argot local és pròpia de “sinverguenses” i deshonrats”

Mulet ha recordat la impresentable manera amb la qual l’alcalde, l’any passat va emprar de manera il·legal els seus poders com a alcalde per nomenar-se a una defensa jurídica ( tres procuradors i dos advocats), és a dir, fer pagar al poble en una causa que se li acusava d’actuacions delictives no com a alcalde, sinó com a persona física. Ramírez, el primer cop es va personar en els jutjats com acusació particular de l’ajuntament de Cabanes, i com advocat defensor del funcionari imputat, és a dir, sent al mateix temps representat del perjudicat i del presumpte delinqüent. Era normal que l’acusació particular de l’ajuntament haja d’actuar contra els autors del delicte que l’han perjudicat ( entre ells el propi alcalde). Com havia aleshores de ser també el defensors dels denunciats i imputats?

Cabanes a 18 de desembre de 2010 - Gabinet de premsa d’Iniciativa,

divendres, de desembre 17, 2010

Mulet “ l’aeroport de Castelló ha de tindre més trànsit que el de Saragossa per a no ser una ruïna per als valencians”

El conveni signat entre l’administració i Concesiones Aeroportuarias, per mitjà del qual la Generalitat li haurà de pagar a l’empres 6 euros per cada passatger que no aplegue als 600.000 durant un any d’explotació, es presenta com una hipoteca que ens tocarà paga de segur, atenent a les dades d’Aena, segons les quals, durant 2009, bona part dels aeroport de l’Estat ni de lluny aplegaven a eixes xifres (les definitives de 2010 òbviament encara no estan calculades)

Els 15 primers aeroport de l’Estat perdien estrepitosament passatgers durant 2009 , /(Barajas un -4,7%, Barcelona -9,4%, Palma -7,1% o València, en novè lloc, per ni menys ni més que el 17,8%), La posada en funcionament de nous trams d’AVE, entre ells el de Madrid-València, encara supoarà una baixada més grans de passatgers.

Per tant, per aplegar a ser rentable, segons els estudis que el propis promotors han contractat, l’aeroport de Castelló hauria de tindre més trànsit anual que el de Saragossa o Donostia, lloc de infinit més potencial econòmic i població.

Per al candidat autonòmic de Compromís, i portaveu d’Iniciativa a Castelló, Carles Mulet “ potser la intenció de qui va contractar i donar per vàlid aquests càlculs, i qui va singar aquest conveni, ja el feia amb una intencionalitat molt concreta per afavorir el negoci a algun amic seu, perquè veient com any rere any el trànsit dels aeroport cau, assolir els 600.000 passatges és una autèntica quimera, amb la manca d’infraestructures i oferta a la qual el PP ens ha abocat durant tants anys”

DADES D'AENA:


CASTELLO

600.000

602.301

AEROPORT

PASSATGERS

VARIACIÓ RESPECTE 2008

POBLACIÓ PROVINCIA

ZARAGOZA

528.313

-11,2%

970.313

VALLADOLID

365.720

-23,8%

532.535

PAMPLONA

335.612

-22,8%

630.598

SAN SEBASTIAN

315.294

-21,8%

705.968

MELILLA

293.695

-6,7%

73.480

EL HIERRO

183.891

-5,9%

10.892

LEON

95.189

-22,7%

500.169

BADAJOZ

75.351

-7,0%

688.777

SALAMANCA

53.088

-11,7%

354.236

VITORIA

39.933

-41,1%

313.809

LOGROÑO

35.663

-25,5%

321.702

LA GOMERA

34.605

-17,4%

MADRID-TORREJON

28.423

-22,3%

BURGOS

27.716

112,6%

373.672

CEUTA /HELIPUERTO

20.560

-19,8%

CORDOBA

15.474

-30,4%

803.998

ALBACETE

15.127

-21,4%

400.891

HUESCA-PIRINEOS

6.228

56,4%

228.409

MADRID-CUATRO VIENTOS

229

-42,5%



Castelló a 17 de desembre de 2010 - Gabinet de premsa d’Iniciativa,

dimarts, de desembre 14, 2010

Salvados en Cabanes

cliqueu l'enllaç i voreu el programa del passat dissabte de Salvados, on el tercer bloc s'ha gravat a Cabanes i a l'aeroport... http://www.lasexta.com/sextatv/salvados/completos/salvados__domingo__12_de_diciembre/338401/1

Censos Cabanes: un nou imputat declara a Balaguer (Lleida) i contradiu la versió del PP local, dels funcionaris i del demés empadronats que han declar


El passat dia 10 d’aquest mes, va comparèixer davant del jutjat d’instrucció número 2 de Balaguer ( Lleida) Pascual Adsuara Moya, natural de la Vall d’Uixó, el qual està imputat pel cas dels Censos manipulats a Cabanes. Cinc dels veïns empadronats a Cabanes, que no havien viscut mai en el poble però van anar a votar en les eleccions municipals, acusaven a Adsuara d’haver estat “el cervell” i el que havia tramitat aquests empadronament, i per tant, podria ser també l’autor de la falsificació de la firma d’una veïna que va ser empadronada contra la seua voluntat.

Adsuara estava “ desaparegut” per a la justícia, i la policia nacional el va localitzar a terres de Lleida, on va declarar, amb la presència de la Jutgessa titular, de l’advocat d’Iniciativa, i de l’advocat d’ofici de l’imputat, sense haver-se personat ni l’advocat de l’ajuntament, ni els dels altres imputats.

La declaració d’Adsura contradiu frontalment tant la feta pels funcionaris de l’ajuntament, del dirigent del PP local Alberto Martí, que el va empadronar en el seu domicilio, i dels 5 altres veins de la Vall d’Uixó que l’inculpaven.

Adsuara diu qeue va viure sols els mesos d’estiu de 2007 en Cabanes ( i a pesar d’aixó es va empadronar en desembre, no pot localitzar on estava la vivenda que finalment diu estava a les afores de Cabanes ( quan està en la Ribera de Cabanes). Contradiu la declaració del funcionari imputat el qual deia que els fulls d’empadronaments es van signar fora de l’ajuntament, Adsuara afirma que ho va fer personalment en les dependències municipals.

Contradiu les declaracions d’Alberto Marti en tot el procediment que es va seguir per reomplir els fulls d’empadronament signats per aquest primer.

Igualment, com la resta de persones que han passat a declarar, demostren com des de l’ajuntament s’ha pogut manipular un posterior certificar de ratificació d’empadronament, el qual ningú reconeix haver signat, però on estan suposadament les signatures de tots, i van servir per “verificar” i donar per certs els empadronaments per part de l’ajuntament. Estem de nou, per tant, en un acte de falsificació massiva de document públic al si del propi ajuntament.

Segons el denunciant d’aquest cas, el regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet “ amb aquesta nova declaració, tot l’argumentari muntant per intentar salvar la responsabilitat del funcionari. Ací sembla que tots estan jugant a salvar-se tirant la culpa al del costat, i el que estan fent entre tots és delinquir al prestar fals testimoni en seu judicial. Amb aquesta declaració, veiem necessària la imputació de la resta d’empadronats que han declarat per ser el seu testimoni insostenible i fals, així com d’Alberto Martí, dirigent local del PP, el qual també ha faltat a la veritat”

dimecres, de desembre 01, 2010

Mulet “ Fabra també s’ha oblidat del vial Cabanes-Orpesa”


Compromís ha presentat una esmena als pressupostos demanant la continuïtat del vial per l’opció nord salvant el desert, i reparar l’actual camí de la Fusta

El regidor d’Iniciativa a Cabanes i candidat autonòmic de Compromís, Carles Mulet, ha valorat avui que després de l’anunci de les esmenes presentades pel PP de Castelló als comptes autonòmics per a 2011 per a la província de Castelló, i on, no apareix cap petició concreta per a Mundo Ilusión ni per al vial Cabanes-Orpesa, suposa al seu entendre que fins i tot Carlos Fabra, dóna per mort el vial i el Parc Temàtic.

Per a Mulet “ el PP va frustrar les possibilitats de Cabanes de vertebrar el seu terme amb una carretera en condicions, va imposar per la força un traçat salvatge, per dins de les valls de Miravet, afectant de ple al propi Paratge Natural del Desert de les Palmes, i aixó va provocar la paralització judicial i una mobilització ciutadana abans ni després mai vista. El PP, en un principi anava a per totes i pensava fer d’aquesta batalla una mostra de la seua força”.

Ara- segons els regidor ecosocialista- el PP ha optat per soterrar definitivament el vial, el qual cal recordar que està començat i executat en la seua meitat “ un vial que comença en el no-res i finalitza en el no-res, i en el qual s’han gastat milionades, per a possiblement quedar-se sempre així”.

Segons el candidat autonòmic, “ la imminent entrada en funcionament del vial entre l’aeroport i Torreblanca, serà la l’esquela definitiva d’aquest projecte que va nàixer en els anys 90, ja no hi haurà justificació de la necessitat de conectar l’interior de la Plana i la CV-10 amb la costa, ja que ja ho estarà, i Cabanes haurà perdut gràcies al PP i a l’ajut del PSOE; una oportunitat històrica per haver vertebrat el seu terme”.

Mulet ha recordat als Fabra i sequaços que tenen l’oportunitat de defensar aquest vial en el debat de les esmenes a les Corts, si el problema ha estat d’oblit “ nosaltres continuem defensant exactament el mateix, que l’opció nord del vial era la única tècnica i mediambientalment viable. Ara ha passat el temps, s’han gastat els diners, i el PP s’ha oblidat d’ella, per això reiterem que s’ha de continuar, salvant el Desert i aprofitant al màxim la inversió feta, però la connexió de Cabanes amb la Ribera no pot continuar amb la precària situació en la qual l’ha deixada l’obcecació del PP”