dissabte, d’abril 30, 2011

Units pel poble durà a l’ajuntament els pressupostos participatius.


La candidatura electoral per Cabanes i la Ribera, Units pel Poble, du en el seu programa electoral per al municipi, la proposta per dur a l’ajuntament els pressupostos participatius, com estan fent per exemple, el veí municipi de Benlloch.

Per a Units pel Poble, els veïns ha de poder decidir en què es gasten els seus diners i establir prioritats. Moltes vegades des d’una alcaldia es perd la perspectiva de les veritables necessitats de la gent, i per això el més correcte és que es puga decidir de manera participada, entre tots i totes, on van a pagar els diners del poble.

A banda de les despeses ordinàries, hi ha un capítol important que fàcilment pot ser el 30% del pressupost municipal, que es refereix a les inversions reals, i en eixes, és on s’han d’establir els mecanismes per poder debatre, consensuar i apostar idees; tenim molts pobles on s’estan aplicant i el resultat és sempre positiu, que es puga decidir si quitranar aquest carrer concret o destinar més diners a l’escola infantil, si volem gastar-nos molts diners en publicitat institucional, o en política social, aquests punts marquen la diferència entre les distintes maneres de fer política a nivell municipal.

Segons Units pel Poble, la mesura de dur endavant aquesta proposta és un exemple dels nous aires que es volen dur a la política local, apostant per ser ciutadans partícips els 365 dies de l’any de tot el que passa a la poble, i no simples votants cada quatre anys als quals no se’ls demana l’opinió per a res

Eva Julve, Hermi Vidal, Yasmina Ribés, Alejandra Vázquez, Angel Garcés, Mercè Amer, Daniel Ribés, Nacho Julve, Diego Noel, Carmela Martínez, Fernando Castellet, Miguel Angel Lopez, Paco Roca, Miguel Angel Pitarch, David Serrano, Noelia Gauchia, Laura Noel, Fernando Sánchez, Carles Mulet, José Anés, Ana Julve, Brigitte Votron, Pilar Valls, Dina Fabregat, Robert Guia, Maria Dolores Torreblanca. Ara faltes tu!

http://unitspelpoble.tk/ unitspelpoble@gmail.com

Compromís afirma que davant el drama dels 82.300 aturats de Castelló, cal un canvi de polítics i de política.


El candidat autonòmic de Compromís i portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha valorat aquest matí les darreres dades de l’enquesta de població activa (EPA) que dóna l’esgarrifosa xifra de que a la demarcació provincial de Castelló, ja són 82.300 persones les que estan a l’atur, quasi el 27 % de la població activa.

Per a Mulet, estem parlant d’una veritable catàstrofe social i econòmica, d’una gravetat extrema “ duem massa temps destruint ocupació, i les promeses de que ja havíem tocat fons, veiem mes rere mes són falses, i la caiguda és lliure cap a unes xifres abans mai vistes, constatant que totes les polítiques de retallades de drets i prestacions laborals dutes a terme pel Govenr Central, sols han valgut per empitjorar la situació”

El candidat de Compromís també ha incidit en que tot i dur tant de temps en aquesta dinàmica, cap administració ha presentat mesures sensates i eficaces per canviar la situació “ a la política d’agressió als drets dels treballadors del PSOE, s’ha sumat un Govern autonòmic que ens han dut a la ruina econòmica, que s’ha gastat els diners en fastos i tonteries que ara veiem que no valen absolutament per a res, i no han tret a ningú de l’atur, com els 150 milions de l’aeroport l’aeroport, els milions que s’han gastat en el difunt Mundo Ilusión, per posar sols dos exemple visuals”.

Per a Mulet “ tot plegat evidència que PP i PSOE són els responsables d’aquesta situació, per haver apostat en exclusiva per un model productiu basat en l’especulació immobiliària,que quan ha esclafat ha arrossegat darrere seu a tots els altres sectors econòmics, i duent a milers de castellonencs i castellonenques a la crisi. Per tant, els responsables d’aquest drama social, que a més a més són incapaços de presentar alternatives econòmiques sensates no poden ser mai el remei al seu propi empastre econòmic”:

Per eixe motiu, Mulet ha afirmat que sols un canvi de mentalitat política i de manera de fer les coses pot donar solució “ recuperar la confiança en els sectors tradicionals, generant ocupació al voltant dels serveis socials ( desenvolupant plenament la llei de la dependència, les escoles infantils, l’assistència pública), apostant de veres per un nou model productiu i energètic, potenciant nous mercats de consum intern, destinant el que ara es malgasta en assessors, càrrecs de confiança i publicitat institucional al foment econòmic. Hi ha alternatives, i es diuen Compromís”

dijous, d’abril 28, 2011

Pregunta-li a Carles Mulet

El portaveu d’Iniciativa i candidat autonòmic de Compromís per la demarcació de Castelló, i cap de llista de la candidatura Units pel poble a l’ajuntament de Cabanes, Carles Mulet, ha posat en marxa aquest matí la iniciativa d’obrir a la ciutadania la seua participació en una entrevista virtual.

Totes les preguntes que s’envien des d’avui fins al dissabte,seran contestades i publicades en el blog personal, el perfil de facebook i enviades als contactes que així ho desitgen.

El format és ben senzill, si tens cap pregunta sobre propostes d’Iniciativa i Compromís per a les comarques de Castelló, qüestions relacionades amb el poble de Cabanes, dubtes, suggeriments, crítiques, les pots aplegar al correu castello@iniciativapv.org, al facebook o twitter personal de Carles Mulet, o deixar-les com comentari al blog http://carlesmulet.blogspot.com a l’entrada http://carlesmulet.blogspot.com/2011/04/pregunta-li-carles-mulet.html ( per si vols guardar l’anonimat.

Aquesta proposta, és una mostra més de la política de tu a tu, de l’escoltar a la gent i donar alternatives per la qual aposta Iniciativa-Compromís

dimecres, d’abril 27, 2011

Compromís convida al PP a que escenifique com l’aeroport tots els seus fracassos


El portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló, i candidat autonòmic de Compromís, Carles Mulet, ha animat avui al PP a que escenifique de la mateixa manera que amb l’aeroport tots els seus grans fracassos i incompliments per fer-los més evidents a la població de cara a les properes eleccions.

Per a Mulet “ si la moda d’inaugurar aeroports sense avions o biblioteques sense llibres és la brillant idea que té el PP per demostrar a la població els seus sonors fracassos, com la llista de la seua nefasta gestió és tant llarga, els donem un seguit d’idees, com escoles sense aules ( amb els eterns barracons), carreteres sense asfalt ( com exemples de la CV-170 fins Vistabella, o tantes carreteres comarcals en deficient estat), hospitals sense fer ( Vall d’Uixó, Peníscola...).

Altres propostes serien, els promesos camps de golf sense gespa ni forats ni golf, els codis ètics per fer justament el contrari que es pregona en ells, centres de dependents com el Gran Via de Castelló, sense equipament ni possibilitat d’ús, troleibusos sense quasi trajecte, consellers delegats per la ciudad de las lenguas sin ciudad de las lenguas, els carrils bici sense carrils bici ( i per damunt de les voreres, com a Castelló), els informatius desinformatius de Canal 9.

Les depuradores que no depuren ( com passa al litoral del Baix Maestrat), les autovies d’un sol carril ( com la CV-10 entre l’aeroport i la Jana), els parc temàtic sense parc temàtic (Mundo Ilusión), els jutjats sense paper ni bolígrafs, els plans zonals de residus per no complir-los i fer viatjar els fems fins a Xixona, i un llarguíssim exemple que mai acabaríem.

Segons el candidat ecosocialista “ pretendre emprar la tasca institucional i confondre la institució i el que és la rutina d’una gestió amb el propi partit i intentar vendre una imatge de la política on quasi es dóna a entendre que poc més que és polític de torn qui ha pagat de la butxaca les obres, és d’un alt patetisme, que a sobres, si el que està posant-se després d’una legislatura com a gran fita aconseguida, són virtualitats com les de Fabra, és d’un ridícul espantós”

Per al portaveu d’Iniciativa “ el projecte emblemàtic de l’era Fabra, l’aeroport és ja tot un emblema del que ha estat la gestió del PP al nostre territori, gastar-se tots els diners en coses inútils, que a sobres són coses que continuen en la virtualitat.


Iniciativa denuncia l’actitud del delegat del govern, amb l’exagerat dispositiu policial empleat en la jornada festiva a l’aeroport.






Iniciativa denuncia l’actitud del delegat del govern, amb l’exagerat dispositiu policial empleat en la jornada festiva a l’aeroport.


Hui, els ciutadans juntament amb una delegació de Joves amb Iniciativa que han volgut prendre’s la mona pacífica i tranquil·lament en l’aeroport de Castelló, han vist frustrats els seus desitjos. Tot el món s’ha vist censurat d’apropar-se a “l’aeroport per a les persones”, sense excepció , provocant la indignació d’aquells que havien decidit passar el dia en aquesta festa reivindicativa. En paraules del candidat autonòmic de Compromís Carles Mulet “És una vergonya que hagen mobilitzat un desplegament sense precedents de la Guàrdia Civil per a evitar que cap persona puga apropar-se a la instal·lació, deixant tirada tota la gent que volia fer ús de l’aeroport en l’única utilitat coneguda de tan magna infraestructura: passar el temps i menjar-se la mona. Damunt ho han fet sense donar cap mena d’explicacions i sense que ni tan sols la gent poguera preguntar als guàrdies, ja que la filera de cons en l’autovia no deixava ni tan sols estacionar un moment per tal de preguntar als agents. Això ens demostra clarament que, com veníem denunciant, la inauguració era tan sols un acte electoralista i un intent de manipular els ciutadans de Castelló. No entenem tampoc com el subdelegat del govern a Castelló s’ha venut als interessos de Fabra, muntant un dispositiu policial propi d’una pel·lícula americana.”


El candidat ecosocialista ha valorat criticat també l’enorme despesa que suposa este desplegament en un moment que l’interior patix de problemes en la inseguretat “Ha sigut impressionant vore el tractament delictiu que han donat aquesta festa pacífica, creant un cèrcol que quasi pareix front de guerra: hem pogut observar almenys 6 patrulles de la Guàrdia Civil, col·locades en totes les camins que porten a l’aeroport i fins i tot en punts interns al cèrcol. Tal volta pensaven que era necessari posar més d’un cinturó de seguretat per si alguna persona anara a traspassar el primer control violentament, com en una escena de la pel·lícula que s’han muntat, per tal de menjar la mona. Però el que resulta realment trist, és que mentre tracten als ciutadans de delinqüents, els pobles de l’interior com per exemple Vilafranca porten anys patint problemes de robatoris continus perquè les autoritats no es dignen a posar una sola patrulla permanent que els protegisca.”


“ No tenen problemes en gastar-se un fum d’efectius i diners en prohibir i reprimir a la gent, però sí en invertir uns pocs en protegir els pobles de l’interior, que a banda del problema de despoblament, ara han de patir per la seua seguretat. Això és molt greu, i encara més si tenim en compte que en la Guàrdia Civil no té competències Carlos Fabra, del qual ja no ens pot sorprendre res, sinó que fonamentalment depèn del govern central. És indignant adonar-se que al final, aquells que haurien de parar-li els peus s’agenollen als seus desitjos”.


Iniciativa du al Congrés el desmesurat desplegament policial per avortar la rave de l’aeroport



Iniciativa du al Congrés el desmesurat desplegament policial per avortar la rave de l’aeroport

Els ecosocialistes demanen saber el cost d’aquest desplegament

Iniciativa a les comarques de Castelló, ja ha adreçat a la diputada d’Iniciativa al Congrés, Núria Buevantura, el material fotogràfic i la queixa escrita perquè demane explicacions al Govern Central pel desmesurat desplegament policial que la subdelegació del Govern de Castelló va destinar durant el dia d’ahir per impedir als ciutadans l’accés ja no a l’aeroport pagat amb diners públics, sinó als voltants, violant d’aquesta manera drets fonamentals com els de concentració en espais públics o el de lliure circulació.

Segons Iniciativa, la Subdelegació va coartar la llibertat d’expressió i de manifestació,i va impedir a molta gent acudir als actes de protesta organitzats per al dia d’ahir “ ja hem vist com les gasta Antonio Lorenzo, en les protestes per Salvar al Parc Ribalta, enlloc d’actuar contra els que volien destroçar el parc, va detindre als que apostaven per la protecció del mateix, i ara, en l’aeroport, col·labora amb Carlos Fabra, que està tramitant aquest projecte des de la irracionalitat, saltant-se tots els preceptes legals i permisos, però amb la complicitat del PSOE, i es dedica a impedir, amb un dispositiu abans mai vist, als manifestants a acudir als voltants d’un recinte pagat amb diners públics”

Buenaventura demanarà explicacions de quins informes policials judicaven aquest dispositiu exagerat, el cost que ha tingut per a les arques públiques, i la justificació d’aquesta vulneració de drets fonamentals dels ciutadans, quan no hi havia cap situació de risc ni alarma.

Des de Castelló, el candidat autonòmic d’Iniciativa-Compromís, Carles Mulet, reiterava les crítiques d’ahir, “ si aquest desplegament de mitjans els vesquerem front a la inseguretat ciutadana que està assolant els nostres pobles i comarques, segurament la situació seria un altra”

Cabanes: La Junta Electoral demana retirar a l’equip de Govern el Butlletí d’Informació Municipal per atemptar contra la independència institucional




Cabanes: La Junta Electoral demana retirar a l’equip de Govern el Butlletí d’Informació Municipal per atemptar contra la independència institucional

La Junta Electoral de zona de Castelló, ha informat avui de la resolució adoptada el passat dia 20, en la qual, en resposta a la petició del representat legal de zona de les coalicions Iniciativa-Verds: Compromís Municipal, i Bloc-Iniciativa-Verds: Coalició Municipal Compromís,Carles Mulet, s’corda per unanimitat, requerir a l’ajuntament de Cabanes a retirar de la circulació el Butlletí d’Informació Municipal de primavera de 2011, fins al dia següent de la celebració de les eleccions locals i autonòmiques per quant que el contingut d’aquesta Butlletí pot atemptar contra el principi d’independència institucional i prestar-se per crear confusió entre l’activitat purament institucional de l’ajuntament amb la de l’equip de govern d’un determina partit polític.

Segons costava en la denuncia de les coalicions de Compromís, l’equip de Govern de l’ajuntament de Cabanes, ha editat justament els dies d’abans de convocar-se les eleccions municipals, un número de “Butlletí d’Informació Municipal” que s’està repartint pels domicilis, comerços i està a la mà de la gent en dependències públiques, que es dedica a lloar la gestió de l’equip de Govern, amb promeses d’actuacions futures, que no respecte la pluralitat de la corporació al sols incloure informació, fotografies i menció a la gestió feta pels regidors del Partit Popular, atemptant per tant contra el principi de transparència, i òbviament, tot això finançant amb diners públics.

Tot i haver-se pagat amb anterioritat, la distribució s’està fent en el període prohibit per la LOREG i amb uns clars fins electoralistes.

Compromís va advertir que no es tracta de cap campanya informativa que resulte imprescindible per a la salvaguarda de l’interés públic o pel correcte desenvolupament dels serveis públics, i ha destacat que aquesta publicació, no té una periodicitat establerta i temporal que haja fet coincidir la publicació amb la convocatòria d’eleccions, sinó que ha estat publicada a propòsit per a fins electoralistes.

Per eixe motiu es va demanar a la Junta Electoral obligara a l’ajuntament de Cabanes a retirar s dels espais públics i comerços aquesta publicació per estar contravenint allò que diu la LOREG

Per al també regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet “ com fa quatre, anys, ha tornat a passar el mateix, un butlletí que publiquen quan volen, que ens neguen a l’oposició a posar una sola línia, ple de mentides i manipulacions, i pagat amb diners públics, l’empren de cara eleccions per a afavorir al PP clarament, i de nou, la Junta Electoral els estira les orelles i els deixa en evidència,

Cabanes i la Ribera: Units pel poble defensa fer visitables l’església d’Albalat i les quatre torres vigies.


La candidatura electora, per Cabanes i la Ribera Units pel poble , ha explicat avui que entre les seues prioritats per al municipi està fer-lo en un referent turític de primer ordre, i poder generar al voltant d’aquest sector llocs estable d’ocupació.

Per a tal fi, segons Units pel poble, cal potenciar i posar en valor, a banda de tot el patrimoni ambiental, el gran potencial històric i arquitectònic, i per això s’ha posat especial interés en donar un ús en aquest sentit a l’edifici històric artístic més antic i interessant dels que coserva en peu el municipi, referint-se a l’esglèsia- fortalesa d’Albalat, i de les quatre torres vigies medievals existents en l’àmbit de la Ribera, la de la Sal, la dels Gats, del Carme i del Carmelet.

L’esglesia d’Albatat, començada en el segle XIII als peus del xastell del mateix nom, amb elements d’antic temple però també de lloc fortificat front a les invasions pirates, compta b una interessant nau, un curiós absis, així com tot els elements de defensa com la torre annexa, els merlets, i troneres.

Des de la seua correcta i encertada restauració en els anys 80, aquest monument, aïllat dels nuclis de població de Cabanes i la Ribera, no ha estat ni aprofitat ni posat en valor. El condicionament dels vials d’accés i l’entorn és positiva, però si no se li dóna una programació i contingut, estarem encara amb aquesta joia sent una desconegut per bona gent, ja no sols de la comarca, sinó del propi municipi. Igualment, les torres vigia, algunes de propietat privada, no poden ser visitades en el seu interior.

Tant l’esglèsia com les quatre torres, erigides per organitzar la defensa dels atacs pirates al litoral , fortalesa està catalogada com a BIC, i que la Llei 4/1998, de 11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià, en el seu Article 32. referent Règim de visites. , diu clarament que : 1. Per a fer possible l'adequat coneixement i difusió pública dels béns del patrimoni cultural valencià, els propietaris i posseïdors per qualsevol títol de béns immobles declarats d'interès cultural haurien de facilitar la visita pública d'aquests, almenys, durant quatre dies al mes, en dies i horari predeterminats, que es faran públics amb la difusió adequada tant en mitjans de comunicació com en centres d'informació turística i cultural.


Per eixe motiu, Units pel poble defensa de determinar un horari fixe d’obertura, organitzant visites guiades o explicades tant a l’esglèsia com al Castell d’Albalat, a les torres, previ acord amb els propietaris d’aquestes últimes, i poder programar actes com exposicions, o concerts de manera puntual, amb un bona programació cultural”

.http://unitspelpoble.tk/

Cabanes; el PP guarda silenci a les desenes de recursos de reposició interposats per les contribucions especials del C/carretera de Saragossa ( antiga



El regidor d’’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha lamentat avui que després de més d’un mes de presentats els recursos de reposició per part dels veïns, a l’aplicació d’unes abusives contribucions especials per la remodelació de l’antiga CV-10/ carretera de Saragossa, al seu pas pel cas urbà, es continue guardant silenci sepulcral.

El passat 17 de març, era el darrer dia per presentar aquests recursos, que es van fer per la immensa majoria de les desenes de veïns afectats, i es continua callant, com donant a entendre que sols es pensa deixa l’opció d’acudir a un contenciós administratiu, i que l’alcalde al qual sols li queda un mes de mandat, li pensa deixa damunt la taula a la nova corporació un trenclosques de complicada solució.

Per a Mulet “ tal i com venien criticant, i recordant que van ser l’únic grup municipal que vam votar en contra, la única solució ha de ser buscar una nova via de finançament, en una actuació arbitrària i no prioritària per al poble, que esdevé un caprici personal que costarà massa als veïns, concretament el 14´55%, pels veïns afectats, hi hauran veins, que per simplement quitranar un carrer que ja està quitranat, i posar vorera, hauran de pagar 3 milions de les antigues pessetes”.

Per al portaveu ecosocialista “ aquesta és la manera de governar que cal desterrar, la de les imposicions, si aquesta obra calia fer-se, primer, calia aconseguir finançament extern, i no endeutar a tot el poble amb 2 milions d’euros, i després, i no menys important, demanar opinió al poble i als veïns afectats, que s’han assabentat de l’ensurt, quan han vist en casa la carta anunciant-los el pagament.

Els 2.089.961, 88 euros es repartiran d’aquesta manera:

- menys d’un 10% d’aportacions d’altres administracions,

- 304.267,33 € (114,55 % ) s’hauran de pagar per mitjà de contribucions especials a pagar exclusivament pels propietaris afectats de la vessant est del vial , a 332.35 euros el metre lineal de façana, i recordant que molts propietaris tenen vivendes i garatges junts, magatzem i façanes de gran llargària, a la majoria els tocarà pagar més de 3.000 euros per quitranar el carrer,

- 1.318.398,12 (63%) s’ha hagut de demanar un crèdit al Institut de Crèdit Oficial, diners que hauran de tornar els veïns a pocs, endeutat a futures corporacions municipals

- La resta, (12%) la pagarà tot el poble de la venta de patrimoni municipal del sòl ( “les joies de l’àvia, de les quals ja ens hem gastat fins la darrera, tot el patrimoni del poble malgastat en obres ordinàries)

Compromís diu que els problemes de la CV-13 recentment inaugurada demostra la incapacitat del Consell de camps d’executar infraestructures decents per




El portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló i candidat autonòmic de Compromís, Carles Mulet, ha criticat avui que tot i la recent inauguració i posada en servei de la CV-13 des de l’aeroport (enllaç amb la CV-10 i TOrreblanca), aquest vial s’està convertint en un focus d’accidents i es presenta com altament perillosa.

Segons el candidat ecosocialista “ la vergonya de mantenir encara una autopista de peatge, gràcies al PP i PSOE, fa que molts camioners opten per agafar la cv-13 per enllaçar amb la cv-10 i estalviar-se el tram de l’Ap7 en tota la Plana Alta, i això no seria problema si la cv-13 estiguera en condicions, i no com ara que un cop deixada l’autovia de la Plana es converteix en un vial d’un sol carril, ple de camions de gran tonatge, i on els accidents viaris comencen a multiplicar-se, amb un final, a l’enllaç a Torreblanca amb la N-340 realment caòtic.

Segons Mulet “ aquest vial és una radiografia del que ha fet el Govern Camps en matèria d’infraestructures; tard i malament “ si realment hi ha un projecte per desdoblar el vial, és perquè hi ha una previsió d’alt us, i no té sentit haver deixat des del principi la carretara molts per sota de les necessitats reals; el que haguera pogut ser un vial exemplar, és ara un empastre”. “ Estem pagant des de fa anys uns impostos considerables, per tindre unes carreteres de primera, i mentre el PP s’ha gastat els diners en tonteries, els vials que tenim continuen sent deficitaris

El candidat de Compromís recorda que la senyalització de la CV10 continua sent deficient, i molts viatgers que volen desplaçar-se cap al l’interior de les comarques de Castelló, es vesquen desviats cap a Torreblanca sense voler-ho”

Castelló a 22 d’abril de 2011.

Cabanes. Units pel poble es reuneix amb els veïns de Miravet per conèixer la problemàtica de la zona


El candidatura municipal per a Cabanes i la Ribera “Units pel poble”, es va reunir ahir amb una representació de l’associació de veïns de Miravet, zona de dins del terme municipal.

Aquest enclavament històricament poblat, es troba dins del Parc Natural del Desert de les Palmes, i compta amb problemàtiques específiques que ahir van ser tractades. Precisament el fet d’estar dins d’una zona protegida, i la descoordinació entre l’ajuntament i la Conselleria a l’hora de tramitar els assumptes d’aquest indret va ser una de les crítiques; on les dues administracions es solen passar la pilota en aspectes com el manteniment de camins rurals, molts d’ells en mal estat de conservació, o el control de les obres dins de la zona.

Units pel poble va coincidir amb la idea de que l’ajuntament ha de ser qui tramite davant la Conselleria les peticions dels veïns per evitar una duplicitat de tràmits i desplaçaments per aspectes burocràtics. Igualment, es va constatar l’abandó inversor en la zona per part de l’administració, i els problemes que ha comportant l’eliminació de la figura del vigilant del paratge

El problema de seguretat, que afecta a tot el terme, també va ser un dels punts claus de les queixes veïnals, on els robatoris s’han incrementat de manera exponencial, o els problemes que generen la permissivitat amb activitats que teòricament no es poden fer, com les competicions de vehicles motoritzats, com quads o motos

Altres propostes van ser el poder crear una marca de qualitat per comercialitzar la incipient activitat agrícola de Miravet.

Per a Units pel poble, tots els veïns compten igual, visquen a la plaça els Hostals, a la Ribera, o en un mas al mig del terme, i per això volem un ajuntament que els tracte a tots per igual,

http://unitspelpoble.tk/

dimecres, d’abril 20, 2011

La Junta Electoral retira la campanya feixista d’España 2000 a Castelló, i demana a l’ajuntament de Vila-real justifique l’obertura sense llibres de l




Adjuntem les darreres resolucions fetes per la Junta Electoral de Zona de Castelló, respecte a les reclamacions fetes per Carles Mulet, com representant legal de les coalicions Bloc-Iniciativa-Veds: Coalició Municipal Compromís i Iniciativa-Verds:Compromís Municipal. Ja junta electoral dictamina:

-En la primera de las reclamaciones planteadas se solicita la retirada de los carteles (són tanques publicitàries) que España 2000 tiene sitos en Castellón, en la Avenida del Mar y en la CN340, tras su analisis, estudio y deliberación, por esta junta se acuerda POR UNANIMIDAD declarar que la propaganda realizada por España 2000, infringue la prohibición prevista en el art 53 de la LOREC (….), por lo cual se ordena la inmediata retirada de los carteles.

-Respecte a la “jornada de portes obertes” organitzada per l’ajuntament de Vila-real per inaugurar la nova biblioteca, “se acuerda otorgar al ayuntamiento de Vila-real con traslado del escrito de reclamación un plazo de 24 horas para que infrome sobre la naturaleza y contenido del acto con caracter previo a resolver”

I una tercera reclamació, sobre el Butlletí de (des) Informació Municipal de Cabanes repartit durant el període prohibit per la LOREG, la Junta dóna a Compromís 24 hores per a que aporte el mateix abans de deliberar.

Per al representant legal davant de la Junta Electoral de Zona de les coalicions de Compromís, Carles Mulet “ ens alegrem molt de que es puga para els peus a l’extrema dreta o la dreta extrema, tant a Castelló com a Vila-real. En el primer cas, pensem que a banda de la retirada dels cartells per estar contravenint allò que diu la LOREG; caldria actuar d’ofici des de la Fiscalia pel propi contingut de la cartelleria, que incita a l’odi racial i a la discrimnació per raó d’origen.

Respecte a la “inaguració” encoberta de la primera biblioteca sense llibres, el simple fet que la Junta Electoral demane explicacions a l’ajuntament del muntatge d’aquest acte propagandístic, demostra que la denúncia té fonament al no haver estat desestimada, i segurament el PP de Vila-real intentarà passar per alt la legislació justificant l’acte, però sols ha aconseguit fer un ridícul espantós amb aquesta anunci d’inaguració d’una biblioteca sense llibres, demostrant com no té res més que oferir al poble que això, virtualitats.

Castelló a 20 abril de 2011. Gabinet de Premsa d’Iniciativa

dimarts, d’abril 19, 2011

Units pel poble aposta per millorar el servei de l’escola infantil a Cabanes i dotar de servei de guarderia a la Ribera.


La candidatura “Units pel poble” de Cabanes i la Ribera, defensa entre les seues prioritats programàtiques, una major implicació de l’ajuntament en millorar el servei escolar a tot el terme municipal

Units pel poble proposa ampliar l’horari de l’escola infantil dotant-la de menjador ( a migdia tanca en l’actualitat), com a una fita important per ajudar a conciliar la vida familiar i la laboral, i igualment, ampliar les places escolars, que en l’actualitat són inferiors al nombre de sol·licituds rebudes ( hi ha menys de 30 places de 0 a 3 anys).

Igualment, es defensa la necessitat de que l’ajuntament es faça càrrec, com fan altres ajuntaments, de la part del cost d’aquest servei que no cobreix la subvenció de la Conselleria ( 75 euros mensuals en l’actualitat). La defensa d’un sistema públic escolar de 0 a 3 anys, està clar l’hauria d’assumir la Conselleria d’Educació, però davant la inactivitat autonòmica, són molts els ajuntaments, de pobles veïns, que es fan càrrec d’aquest cost.

Igualment, respecte a col·legi públic, es proposa implantar el servei d’escola matinera, ja que l'horari d'entrada al col.legi és les 09:30 i si els 2 pares treballen és molt difícil que eixe horari siga compatible amb l’activitat laboral.

Un altra de les mancances és la necessitat de disposar d’un zona coberta o teulada a l'entrada de l'aulari d'infantil, però a l'exterior de l'escola (quan plou han d'obrir les portes per a que la gent espere dins on es tenen que formar les cues i on només tenen que entrar els xiquets, amb tota la confusió que això comporta).

La Ribera: Igualment, als nuclis de la Ribera no es disposa en l’actualitat amb cap servei d’escola infantil ni de guarderia, fet que caldria solucionar; si tots els veïns paguen els mateixos impostos, han de tindre la mateixa qualitat de vida”

http://unitspelpoble.tk/

Iniciativa demana oficialment a Aerocas que el dia 24 mantinga les portes obertes de les instal·lacions aeroportuàries per evitar cap accident

El candidat autonòmic de Compromís i portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, s’ha adreçat avui formalment a l’empresa pública AEROCAS, al seu president Carlos Fabra, i al Directe Ejectiu, Juan Garcia Salas, que el proper diumenge dia 24, es mantinga obert el recinte de l’aeroport per evitar col·lapses en els accessos a l’haver-se muntat de manera espontània una festa Rave que aquest matí ja comptava amb més de 21.000 adhesions a la xarxa social Facebook.” Va començar “de conya” però al final segur que hi haurà molta gent acudirà”

Mulet ha informat a Aerocas, que tot i haver-se convocat per a les 12 de la nit, molta gent s’està apuntant a la iniciativa i pensa acudir pel matí “ serà un bon dia per menjar-se la mona i enlairar el catxirulo, costum pasqueres, i d’aquesta manera assegurar que alguna cosa vole per sobre de l’aeroport ( sense contar l’arpellot (aguilucho cenizo)).

Per al candidat ecosocialista “ si Aerocas pretén tindre tancat el recinte, cal recordar que junt a l’aeroport, a l’haver-se incrustat en una zona muntanyosa, no hi ha cap lloc on poder fer la rave fora de la pista,ni on deixar els vehicles de la gent que acudisca, poden ocasionar-se un veritable caos sols en que l’afluència siga de més de 20 persones, que ho serà. Per eixe motiu, exigim a Aerocas, com a empresa pública, de tots, que tinga la mateixa consideració que te en l’actualitat amb els actes electoralistes del PP, i mantinga el recinte obert per poder entrar i passetjar per ell, que és a fi de comptes el que està promovent Carlos Fabra; el primer aeroport peatonal del món”.

En eixe sentit, segons Mulet “ si Fabra manté el recinte tancat, serà el màxim responsable dels problemes de trànsit i aglomeracions que s’ocasionaran junt al vial de l’aeroport a Torreblanca, la única via d’accés al recinte. Si volen portes obertes, el diumenge serà el millor dia, no cal esperar a les 12 de la nit, sió durant el dia, i esperem que la pluja ho permeta”

Igualment, Mulet ha exposat que si la Junta Electoral finalment permet les visites al recinte, es demanarà igualment que medie davant la possible negativa de Fabra “ l’aeroport no és d’una empresa privada, ni molt menys de Carlos Fabra, ja que precisament ell, segons els pèrits d’Hisenda, defrauda a Hisenda i per tant, no posa diners a la caixa de la qual han eixit els euros per pagar els 150 milions que ens diuen han costat les obres”

Per al portaveu d’Iniciativa “ estem parlant en tot moment d’una concentració cívica i controlada, de gent responsable, que simplement d’una manera lúdica, vol queixar-se del dispendi que ha ocasionat als diners públics aquesta desgavell i caprici personal de Carlos Fabra”·

Castelló a 19 abril de 2011. Gabinet de Premsa d’Iniciativa