divendres, d’abril 27, 2012

Compromís qualifica d’erràtica i inútil la política de tala de pins al Penyagolosa per lluitar contra el vesc.


ELS ARBRES AFECTATS PEL VESC ( LA TACA GROGA)








L'EFECTE DE LA TALA EN EL BOSC ADULT, I EL REPOBLAMENT






















ELS EXEMPLARS SECS I MORTS, PERÒ SENSE VALOR PER AL MERCAT DE LA FUSTA, SÓN DEIXATS




TROCS DELS ARBRES TALLATS








Oltra calcula que s’han eliminat més de 12.000 pins en els darrers anys i aquests dies es continua amb la tala

Castelló, 27 d’abril de 2012.  La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, ha denunciat avui que la política empresa pel Consell de la tala de pins adults  en el Parc Natural del Penyagolosa és totalment erràtica i inútil per lluitar contra aquesta paràsit. La tala es centra sobre tot en exemplars sans, amb dècades de vida, o inclòs centenaris.
Oltra, que ha acompanyat la denúncia amb un seguit de fotografies, ha afirmat que en primer lloc, no té sentit que es talen els arbres infectats dins de la zona de la muntanya pública  de la Generalitat, però al mateix temps no s’actue en els boscos de titularitat privada, que són bona part no sols del Parc Natural del Penyagolosa, sinó de tot el voltant, aplegant fins a Terol “ el vesc no entén de límits administratius, i no té sentit anar talant els arbres infectats en sòl públic però al mateix temps deixar-los tots a la riba o camí del costat”.
            Els ocells propagen aquesta planta d’un arbre a altre, i si existeix en les zones privades del bosc, aquest continua propagant-se igualment.
            La diputada de Compromís ha afirmat que la política aplicada és completament desproporcionada “ el vesc és una planta paràsita que des de sempre ha conviscut en els pins, matar al pi per acabar amb la planta paràsita és una barbaritat, ja que pocs són els exemplars que moren per suportar aquesta espècie a les seues branques, i com estem veient, sols s’eliminen, tallant-los per la soca, els exemplars de pins de major dimensions, aquells que estan en mal estat per poder servir per vendre la fusta es deixen o plantats o tirats al mig del parc, i es van arrossegant amb maquinària pesant els exemplars afectant a espècies protegides com el ginebre, i obrint noves vies d’erosió de la muntanya”
            El repoblament posterior es fa amb exemplars molt menuts, que tardaran dècades a omplir el buit creat, si és que sobreviuen.
            Per a Compromís “ la lluita contra el vesc no es pot fer eliminant el bosc, de segur que quant el Consell acabe amb el bosc, acabarà amb el vesc, però si volem tindre un bosc de les característiques del Penyagolosa, la solució ha de ser més intel·ligent,  i el principal objectiu hauria de ser la poda dels arbres i no la tala, i inclòs incentivar l’aprofitament del vesc com a planta ornamental i donar-li una eixida econòmica ( adornament nadalenc, centres de taula, usos florals..
Oltra ha exposat que es calcula que en els darrers anys s’han eliminat la barbaritat de 12.000 exemplars “ si veiem les muntanyes de pins gegantins arrancats, veiem com  el 95% dels troncs estan en perfecte estat, i els afectats i malalts pel vesc, que sols debilita l’arbre  i ocasiona altres malalties, és pràcticament nul·la”
Compromís durà a les Corts Valencianes una bateria de preguntes i propostes al respecte

CABANES: L’OPOSICIÓ (UNITS I PSOE) ABANDONA EN BLOC EL PLE DE CABANES AL CONVOCAR L’ALCALDE UN PLE ORDINARI IRREGULAR.



Tots els regidors de l’oposició a Cabanes, conformada pels grups municipals de PSPV-PSOE i Units pel Poble-Compromís Municipal, han abandonat aquest matí el plenari ordinari de l’ajuntament de Cabanes, davant la convocatòria irregular d’aquest.

            La convocatòria d’aquest ple a les 12:30 del matí, és completament irregular i possiblement il•legal al vulnerar allò acordat en el primer ple de l’actual mandat, el de 23 de juny de 2011, on textualment s’acorda per unanimitat, celebrar totes les sessions ordinàries de l’ajuntament ple, el darrer dijous de cada bimestre les 19 hores.
L'article 78 del ROF diu que la decisió del Ple no la pot alterar l'alcalde de forma unilateral sinó que fa falta un altre acord per a la seua vàlida modificació. I l’alcalde estaria impedint que determinats membres de la Corporació puguen assistir a les sessions plenàries per aquest canvi arbitrari, infringeix el que es disposa en l'article 23 de la Constitució Espanyola: 1. "Els ciutadans tenen dret a participar en els assumptes públics directament o per mitjà de representants, lliurement triats en eleccions periòdiques per sufragi universal". Existeixen nombroses sentències que ens donen la raó: La negativa de l'Alcalde o President a celebrar sessió ordinària en la data prefixada lesiona el dret fonamental de participació en els assumptes públics recollit en l'art. 23-CE. ( STS de 9 de Juny de 1988)

Des d’Units pel Poble-Compromís Municipal i el PSPV-PSOE s’ha volgut, abandonant el plenari després de la lectura i aprovació de l’acta anterior, no participar ni ser còmplices d’aquesta imposició irracional per part de l’alcaldia.

 Celebrant els plenaris a les 12:30 del matí es dificulta acudir als regidors de l’oposició que no viuen de l’ajuntament, als veïns que treballen,  i es falta a la paraula donada en el seu dia pel propi alcalde, a més d’estar violant un acord plenari  d’unanimitat.
            L’oposició en bloc de Cabanes ha criticat el comportament autoritari i prepotent i falta de respecte a l’oposició al violar els acords unànimes i canviar i canviar unilateralment les dates dels plenaris”

dimecres, d’abril 25, 2012

Compromís denúncia les deficiències de recentment inaugurada Planta-abocador de Cervera (Pla Zonal I)



Castelló, 25 d’abril de 2012.  La diputada autonòmica de Compromís, Mireia Mollà, ha aportat avui una sèrie de fotografies en les quals es poden apreciar deficiències greus en la planta i abocador de la Bassa al terme municipal de Cervera, responent al Pla Zonal de Residus I del País Valencià
A pesar de que es va inaugurar aquestes instal·lacions en 2 d’abril, en les fotografies es pot apreciar que des del dia 16 de febrer de 2012 , al 29 de març  el “biosecat” va romandre a la intempèrie, rebent la humitat de la nit i la pluja (50 litres) de la nit del 20 al 21 de març sense tapar-se amb argila incomplint  la normativa de triatge de les deixalles que arriben a planta i el cobriment diari del biosecat , deixant de ser homogeni, inert,inodor, insípid, ... sinó, heterogeni”.
La pròpia presència de gavines alimentant-se d’aquest biosecat demostren unes restes multicolors, saboroses i fent moltíssima pudor al iniciar de nou la putrefacció de la matèria orgànica ( si no hi hagués res orgànic, com tocaria, no hi hauria presència d’animals)
Per al dia 2 d'abril de 2012, data de la inauguració de la Planta per part de les autoritats autonòmiques, provincials i locals van estar netejant l'interior del recinte de la planta i de part del cercat però fora del tancat, on se suposa que hauria estat l'abocador , sent en l'actualitat, zona d'abocament directa sobre el sòl càrstic, de restes de poda, plàstics vidres,cadires, matalassos. restes dels materials de construcció de la pròpia planta, sent de facte un abocador incontrolat
Altres deficiències segons la diputada de Compromís és que no s’ha asfaltat el vial perimetral interior, els desaigües dels pluvials no van canalitzats a "barrancs" com ells deien sino canalitzats a finques rústiques veïnes o a la cuneta d'un camí. A hores d'ara,les més de 10.000 tones  de fem han segut dipositades en l'abocador sense haver-se pesat en la bàscula de l'entrada. SI la pantalla vegetal s'hauria d'haver fet amb plants autòctones,com així ho indicava l'AAI, ho han fet amb xiprers que com els van plantar, quasi tots, amb el cossi  de plàstic es pot dir que són pràcticament tots morts.
Mollà demanarà explicacions al Consell per aquests incompliments greus.