dimarts, de maig 29, 2007

L'amargor de la derrota



publicat avui per Mediterraneo


La ressaca de les eleccions du sabors amargs, i com sempre, l'adversitat ha de ser valorada en calma i temprança; les il·lusions dipositades en un canvi d'escenari polític que molts desitjàvem, s'ha quedat en no-res; sentíem el contacte de la gent, que demanava renovar d'aires, cares, maneres de fer política; però a l'hora de la veritat, hem patit, tots els progressistes, un fracàs electoral monumental, que ens ha de fer replantejar de dalt a baix les formes, els discursos, i en molts casos també les persones; perquè en definitiva, la política la fem les persones. O és que ací ningú assumeix responsabilitats i tot és “ culpa” dels demés?
Deixem a banda allà on el PP ha fet trampa bestial, empadronant gent, comprant el vot romanès i fent votant inclòs a qui ja està més enllà de l'altre món que d'aquest, ( com en el meu poble, on si el PP ha guanyat ha estat només perquè a fet garrames) ; però a nivell “provincial”, autonòmic, i en molts municipis, he perdut estrepitosament; Què ha passat, no només a nosaltres si no també als altres partits?. Eixa reflexió, assumpció de responsabilitat, cadascú en el que li pertoque directament, ha de ser el primer pas per a intentar veure si tota aquesta desfeta es pot redreçar, si val la pena continuar la lluita i si aquesta té sentit.
A nivell purament personal, el missatge l'he rebut ben clar; si hem estat una oposició contundent, seriosa, constructiva ,realista, i de peus a terra, i davant tota la pressió contra nosaltres hem aconseguit doblar els resultats de fa quatre anys,és que anem per bon camí, i hi ha molt camí per recòrrer; estem menys sols, estem més forts, i la nostra veu serà amplificada gràcies a un bon suport electoral, De nou, els veïns de Cabanes sabem que no els defraudarem i estarem de nou a l'altura de les circumstàncies, front a la corrupció pepera. La dignitat, la pulcritud política, les altres maneres de fer les coses, encara té lloc. Ànims, perquè encara ens queda molta corda, molt camí per fer, i perquè dels errors aprendrem, i podrem canviar les coses, sense cap dubte, les utopies continuen sent les metes que cal marcar-les, i altra política, continua sent possible

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Carles, em sap greu, però t'equivoques. Molta gent que en ocasions anteriors votava Psoe, t'ha triat perquè "los compañeros" eren de pena. Tu eres l'únic decent -encara que un poc tocat del perol- en un Ajuntament de "mangantes". A les properes, o quan presenten una candidatura mitjanament com toca, tornaran "las oscuras golondrinas" al seu niu i tu tornaràs al teu 6%.

Una abraçada.

Units pel Poble ha dit...

hola enric, no és tant fàcil ( les passades van traure un 8% i casi ens quedem a fora), en els pobles és més complicat que en les grans ciutats; per exemple, totes les families de tradició comunista són els que donen suport al PSOE, ho dic perquè hi han reubicacions que poden ser definitives.
gràcies per l'anàlisis sociològic, imagine em deus conèixer d'alguna cosa