dijous, de març 27, 2008

Mundo Ilusión afecta a gran nombre de jaciments des de l´Edat de Ferro fins al període andalusí.

Mulet lamenta que siga la mateixa empresa beneficiada qui controle totes les troballes.

A finals de 2007, la Conselleria de Cultura i esports va autoritzat nou permisos autoritzacions per a que la fundació " Marina d´Or de la CV", efectuara un seguit d´excavacions en la zona afectada pel PAI Marina d´Or Golf-Mundo Ilusión.

Segons la pròpia Conselleria, la prospecció duta a terme amb motiu del futur PAI, es van identificar nombrosos jaciments i dispersió de materials de diferents cronologies, i després de la presentació de l´Estudi d´Impacte Ambiental, la pròpia Conselleria va exigir l´excavació de tots els jaciments que finalment foren afectats. Cultura reconeix l´existència d´assentaments i jaciments que abasten des de l´edat del ferro antic, ibèrica, fins a l´època andalusí.

L´empresa, per mitjà de la seua pròpia fundació, tal i com es va fer en el PAI Torre la Sal al mateix terme municipal, serà qui faça totes les obligades prospeccions arqueològiques, sense que cap organisme públic tutele les troballes.

Segons el membre d´Iniciativa i portaveu del grup municipal d´EU-Verds-IR:Acord, Carles Mulet, " aquesta pràctica és com posar al llop a guardar les ovelles, que el principal beneficiat de les obres, siga que el que controle els jaciments que puguen aparèixer en la zona. És a dir, si apareix cap troballa important que puguera paralitzar el PAI, què en faria l´empresa, donar-ho a conèixer, o deixar-ho córrer i guardar silenci?.

Cultura ha autoritzat, per mitjà d´aquests nou escrits, actuacions en Les Codines, la Mollonada ( pròxima a Brosseral ), Pla de Climent, Tacat i Els Tancats, Pont de Miravet, Mas de la Marquesa I, II i III, Mas de Celades, Gombí, Mas de Bernadino I, II, i Els Perxets. Igualment, en el seu moment va reconèixer l´existència d´altres assentaments, dins de la mateixa zona afectada pel PIA; en la Mollonada II, Casa del Curro i Racó de Canelles III, IV,V i VI.

Més info : http://carlesmulet.blogspot.com/2007/06/zona-de-possibles-jaciments-neoltics.html