dissabte, de juny 12, 2010

Censos Cabanes; l’alcalde va empadronar al seu propi germà i cunyada residents en Benicàssim la setmana abans de tancar el cens

El dia 31 de gener de 2007, era el darrer per poder empadronar-se en un municipi, i permetre votar en les eleccions municipals de maig. El PP de Cabanes, amb l’alcalde al front, havia empadronat durant el mes de desembre a desenes de persones en domicilis seus, tant abandonats, com en les pròpies cases.

Malgrat aquests empadronaments, i malgrat haver alimentant una associació romanesa fantasma, a la qual se li va donar subvencions i fins i tot un local municipal justament abans de les eleccions, el fort descontent dels veïns feia que l’alcade temera perdre la majoria absoluta, i per tant, haver de tornar a treballar; persona sense ofici ni benefici més enllà de cobrar de l’erari públic, i i per això, justament el dia 25 de gener, com es veu els comptes no li eixien, va empadronar en el seu propi domicili al seu germà Fracisco Siurana, i a cunyada i dona d’aquest.

Tot i viure des de fa molts anys en Benicàssim, on tenien el seu comerç muntat, just al setmana abans de tancar el cens van ser empadronats en casa del germà. Copsa que segons l’imprés de sol·licitud d’inscripció en el padró municipal, s’apuntara que anteriorment estaven empadronats en Orpesa i no en Benicàssim. En Orpesa també té negocis la parella.

En la primera declaració, l’alcalde va justificar aquest empadronament al·legant a la jubiliació del seu germà i cunyada, i a que tenen terres en Cabanes. Segons l’alcalde, ell i la seua dona vivien en la primera planta de la casa, i el seu germà i cunyada en la planta baixa.

Les “terres” del germà de l’alcalde, ja les tenia abans de la jubilació, i els negocis en la costa, on té el domicili real habitual, també s’han mantés tot i la jubilació. Tot i tindre el germà de l’alcalde vivendes en Benicàssim i Orpesa, però no en Cabanes, decideix justament la setmana abans de tancar el cens, empadronar-se en casa del germà.Per tant, no tenia cap sentit empadronar-se i passar a viure teòricament en casa del seu germà, tenint en compte les distàncies entre Benicàssim i Cabanes. Ni Francisco, ni Montserrat, la seua dona, pateixen cap malaltia ni dificultat que els obligue a estar atesos pel seu germà.

Segons la declaració de l’alcalde en febrer de 2010, el seu germà i cunyada continuen vivint en sa casa. Malgrat això, cap veí de l’alcalde ha vist de manera habitual a la parella ( el seu germà i la seua cunyada), en el municipi. El dia que sí van acudir, de turisme electoral a Cabanes, com tants altres veïns de la Vall d’Uixó, va ser el dia de les eleccions municipals.

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, que és el partit que actua com acusació, pregunta als veïns de poble si algú ha vist en els darrers tres anys de manera habitual als germà de l’alcalde i a la seua cunyada fent vida al municipi. “ Casos com aquest, d’implicar a la pròpia família, per a que cometen un delicte electoral per dos miserables vots més, demostra el nivell de putrefacció moral d’una gentola que és capaç de tot per perpetuar-se en poder”

Cabanes , 12 de juny de 2010 Gabinet de premsa d’Iniciativa