dilluns, de juny 28, 2010

Iniciativa per Cabanes tem que l’afany recaptatori del PP estiga darrere la negativa a aturar la nova ponència de valors del PAI Mundo Ilusión-Marina



Mulet va presentar una moció per exigir totes els gestions possibles per evitar que els veïns comencen a pagar com a urbà un sòl erm i sense expectatives.

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha afirmat que la negativa del PP a aprovar una moció presentada en el ple del passat dijous, on simplement es sol·licitava als tècnics intentar aturar que des de cadastre es qualificar el sòl afectat pel pai com a tributable quant a IBI, que potser darrere de tot estàn les ànsies del PP en poder exprimir encara més als veïns per poder continuant malgastant en propaganda, protocol, defenses jurídiques contra els propi veïns, o els sous dels 7 membres de l’equip de govern, que no ha estat capaços de retallar-se el salari”.

Mulet ha recordat que existeixen precedents com els de sector i PAIS aprovats fa anys, però completament paralitzats, on als veïns se’ls està cobrant com a sòl urbà, i cada any han de pagar l’IBI malgrat la falta de viabilitat de les actuacions previstes .

Quan Iniciativa va presentar la moció, el PP es va negar en ple en secundar-la, tot i la asèpsia de la mateixa en el propi qüestionament del model urbanístic i del propi PAI “ es van excusar en que era una realitat que ultrapassava la competència municipal, demostrant que no els preocupa gens ni mica que a partir del proper any, els milions de metres quadrats afectats pel PAI, comencen a pagar com a sòl urbà, a pesar que el pronòstics més optimistes de l’empresa diuen que el PAI no serà realitat en 25 anys; per tant, es pot estar pagant 25 anys, o més, per grans extensions de sòl realment agrícola, com si aquest ja estiguera urbanitzat. El PP com sempre, només preocupat en recaptar per a després malgastar. Si s’aplica una nova ponència de valors, es pot arruïnar a moltes famílies”

Adjuntem text de la moció

Carles Mulet i Garcia, regidor portaveu del Grup Municipal d’Iniciativa, presenta la següent moció per a que siga debatuda en el proper ple ordinari

MOCIÓ PER ASSEGURAR NO HI HAJA UNA NOVA PONÈNCIA DE VALOR DE SÒL EN EL PAI MARINA D’OR GOLF.

La recent aprovació del PAI Marina d’Or Golf, tot i els problemes de l’empresa promotora i la crisi del sector immobiliari, i vist precedents existents al poble, ha alçat la veu d’alarma, davant una possible actualització dels valors cadastrals del sòl afectat que podria passar a ser catalogat a efectes fiscals com a sol urbà.

Podem, per tant, passar-nos anys sense que aquest PAI es desenvolupe, però en canvi, com si ha passat en l’S-10, que es comence a tributar com a sòl urbà, i que els veïns hagen de pagar l’IBI durant anys.

Per eixe motiu es proposa la següent moció.

Primer. El ple de l’ajuntament demana als tècnics municipals desenvolupen en especial urgència totes les mesures possibles per demanar a Cadastre que no aplique cap nova ponencia de valors a aquest PAI i que continue a efectes fiscals exempte de pagar l’IBI.