dimarts, de març 17, 2020

4rt dia confinament



Quart dia de confinament*
Plou i és molt molest perquè me van canviar el vidre de la claraboia per un metacrilat que deien que era el millor i és com si estigueres dins un tambor. Si no passa el temporal prompte, acabarem en una mal de cap terrible.
Diumenge encara vaig aprofitar per pujar a vore l’agüela, i revisar com tenia nevera, sabent que estos dies que vénen li tocarà al meu germà parar compte d’ella, fins que m’aventure a pillar el cotxe i excusar-me que vaig a parar compte d’ella.
Hem fet coca mal feta amb farina d’espelta que no sabia per a què gastar-la en casa, amb fruita natural, altra amb un melmelada de frambuesa que me van regalar a Carcaboso, i un altra sense res ( acabarem com bacons), l’olla de cocció lenta que fa pocs vam comprar ara va tot el dia en marxa amb receptes de tot tipus, l’arrós amb llet el vam tirar de roïn que va eixir ( crec que per posar arròs bomba), les peres al vi crec que han eixit bones. Hem descobert en l’armari rebost tot tipus de coses oblidades, gran quantitats de llegums secs d’eixos que compre a granel per a algun dia, i eixe dia mai aplegava, ara ha aplegat. Fesolets “carics o de carilla” uns blanquets que vaig fer tipus favada, xufes seques, cigrons “pedrosillanos”; llentilles negres, roges i sense pell, arrossos de tots els colors. Poc a poc li anirem donant eixida. Igualment al congelador hi ha tot tipus de carmanyoles de coses congelades que no sé que són, també li donarem eixida. Al menys l’apocalipsi ajudarà per fer neteja, revisarem les conserves a vore si alguna no està caducada.
Vaig a preguntar si els agapornis són animals d’eixos que es poden traure a passejar, i farem torns per traure-la cada mig hora, imagine.
Ahir vaig cosir-me dos pantalons i el cabàs de la roba bruta que estava amb un ansa trencada, eixes coses li les passàvem a la sogra, però... algo hem de fer.
He tret joguets que estaven sense obrir de fa 4 o 5 reis.
Hem rescatat d’un armari una vella iogurtera que me van regalar de conya fa anys, hem fet iogurts de tots els colors i de totes les barreges que ens han donat ( ja vorem si són menjables)
Esperem que deixe de ploure i a vore si podem pintar amb “temperes” o pintures de qualsevol tipus la paret del terrat.
Esta vesprada farem el primer ple telemàtic de la història al Senat, per votar un únic punt, votar a favor o no de l’entrada de Macedònia del Nord a la OTAN; es veu era un tema inajornable, mira tu. Jo votaria traure’ns de l’OTAN a tots, però això no està a l’ordre del dia i hem decidit en el grup parlamentari que ens abstindrem com van fer al Congrés els nostres diputats.
De 7 a 10 del matí avui encara he pogut aprofitar el temps per fer algo de faena fins que se despertaren les xiquetes. Ara han desdejunat, estan veient el últim capítol d’una sèrie infantil de Amazon Prime, “ Gortimer Gibbons”, després a fer uns pocs deures i ja després de dinar els tocarà triar un altra sèrie.
Pensar queden encara dos setmanes aixina, transtorna.
Per la vesprada imagine podrem fer relleu, després de dinar, que tinc ple al Senat des de casa; si en un ple normal ningú para compte, estan tots amb el mòbil, o pels passadissos, cafeteria o de xarreta i vénen corrent a l’hora de votar, flipeu en un ple no presencial, on fa dies has pogut emetre el teu vot ( és a dir, imagine avui algú demostrara que eixe tractat és molt roïn, donaria igual perquè ja segurament tots han emes el vot abans de començar el plenari). No sé el número d’infectats a Macedònia del Nord, espere avui durant el debat telemàtic ens ho diguen.
Ara m'aplega este missatge: Se comunica a sus señorias que la sesion del Pleno del Senado que se celebra hoy se adelantara a las 13.00 horas.