dimecres, d’octubre 31, 2007

Medi Ambient reconeix a EU la il•legalitat dels abocadors junt al Prat de Cabanes-Torreblanca, mentre aquest continuenEU critica que ni Conselleria ni ajuntament haguen clausurat els abocords, i es continue destroçant el Camí l'Atall.

A principis d'estiu, Esquerra Unida posava en coneixement de la Conselleria de Medi Ambient, de l'aparició de grans abocadors en les immediacions i àrea d'esmorteïment d'impactes del Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca, on diàriament, l'empresa Marina d'Or abocava tones de deixalles de tot tipus, procedents de les obres del veí PAI Torre la Sal.

Aquests abocadors, eren completament il·legals, donat que en cap moment contaven amb cap llicència municipal, ni amb d'obligatòria autorització ambiental, i han vingut desfent i fent intransitable el "camí l'atall", posant en risc la integritat dels agricultors i veïns que han d'emprar diàriament aquesta via.

(Segueix) #

dimarts, d’octubre 30, 2007

dijous, d’octubre 25, 2007

l'etern culebrón... publicat avui per El Economista


proposta d'EU de recuperar les vies transhumants; des de Cabanes a Mosquerola

4.4.2. Ruta castellonense central o de Cabanes
Esta ruta es la utilizada por un sólo rebaño de Mosqueruela que se desplaza hasta Cabanes (CS): su trazado es rectilíneo y tiene un desarrollo de 50 Km en dirección este.
La descripción se inicia en MOSQUERUELA: camino viejo de Mosqueruela a Vistabella del Maestrat; la Horca; los Collados; los Carrascales; la Venta; mas de Olaria; las Calzadas; atraviesa el río Monleón por el puente de Maravillas. VISTABELLA DEL MAESTRAT (CS): masía del Puente; cruza la rambla del Pla; atraviesa una carretera local; mas d'Hortal; a la derecha queda Vistabella del Maestrat; cruza dos veces la carretera de Vistabella en la Penya Aguda; Molino; mas de Cleric; Port de Vidre; continua por la partición entre BENAFIGOS/ATZENETA DEL MAESTRAT: atraviesa dos veces la carretera de Atzeneta a la altura de la Selleta y del caserío de la Comarca; el Castellar. BENAFIGOS: barranco del Pouet; atraviesa la carretera de Atzeneta a Benafigos; cruza el barranco del Pouet. ATZENETA: mas de la Cabrera; corta por la carretera de Atzeneta a la Torre d'En Besora, a la derecha queda Atzeneta; molino de Solaes, cruza la rambla de Atzeneta, coincide con la carretera de Atzeneta a la Pelajaneta, coll de la Bassa. LES USERES: abandona la carretera, que discurre en paralelo; mas del Rull; mas del Xeperut, partida de la Garrofera; Hostals Nous; salva la rambla de la Vídua. La Petajaneta: LA VALL D'ALBA: atraviesa la carretera Atzeneta-la Pelajaneta; La Pelajaneta: coincide con la carretera durante unos metros; cruza la Ramblella; vuelve a coincidir con la carretera; coll d'Alba; abandona la carretera; atraviesa la carretera Bell-lloc-la Vall d'Alba; cruza el arroyo del Regall; Pla de Juncosa; en el mas de Juncosa continua por una carretera local. CABANES: pasa por el arco romano -donde coincide con la Vía Augusta- y sigue hasta Cabanes.

EU demana fer corredors verds i protegir les cinc principals vies transhumants que travessen Castelló

Albiol destaca el valor històric d'aquests traçats, i remarca la importància com a atractiu turístic per als senderistes.

(Segueix) #

dimarts, d’octubre 23, 2007

Tardor.


publicat avui per Mediterraneo

Els xops que encara restaven vestits, tenien aquest cap de setmana un ocre lluent i funest, que reverberava cridant l'atenció entre el verd intens dels pins; d'ací a no res, estaran completament despullats, mostrant impúdicament el seu sagrat esquelet; tardor que aplega com ha de ser, amerada de pluges intenses.

L'aigua, de nou torna, fent mal. Als nostres pobles més enllà d'algun ensurt, en hem salvat pel pèl dels efectes del temporal, si no ve un altra temuda gota freda. Però a l'altra punta del nostre menut País Valencià, pobles com Calp o El Verger, encara estan enfangats, comptabilitzant les pèrdues, entre elles fins i tot ara, de vides humanes.

No aprendrem mai la lliçó?; encara que ploga poc a la nostra terra, quan ho fa, ho fa de manera torrencial; i els vells i endormiscats llits dels rius baixen desbocats, enduent-se per davant tot el que troben. Però ací, temptant la sort, seguim construït menjant-nos els rius, embrutant-los, taponant-los, dessequem les marjals i zones humides, per plantificar PAIS i casetes per als especuladors, ens mengem la platja; com si a l'aigua li poguerem plantar cara i dir-li que sa casa ja no és seua, com si ella, quan vinga brava, no puga recuperar el seu terreny; i aixó és el que passa; que quan l'aigua torna, torna a per totes.

Constructors sense escrúpols, alcaldes corruptes, consellers que miren cap a un altre costat, permeten aquest tipus de barbaritats urbanístiques, i desastres com les de les comarques d'Alacant, haurien de ser suficients per posar fre a tant de desori; però a tots aquests que posen vides i economies en perill, no es posen a viure allà on han deixat l'empastre, sinó que estan fent la malesa a un altre lloc, amb la consciència tranquil·la i la butxaca plena, mentre ací ens quedem mirant com les pluges d'octubre poden tornar a fer tant de mal.

Carles Mulet

Regidor d'Esquerra Unida a Cabanes

IU-ICV demana al Govern Central restaurar el Castell de Miravet


llig la notícia ací (Segueix) #

divendres, d’octubre 19, 2007

demà naix Iniciativa del Poble Valencià


http://www.iniciativapv.org/

IU-ICV demana la protecció de les casetes de Torre la Sal a Zapatero

IU-ICV proposa al Govern Central destinar part de pressupost a salvar les vivendes litorals afectades pel deslindament marítim a Castelló

Isaura Navarro demana mesures per evitar l'enderroc de vivendes tradicionals, i regenerar el domini marítim terrestre.

L'anunci de la possible petició per part de la direcció general de Costes, depenent del Ministeri de Medi Ambient, de procedir a l'enderroc de vivendes afectades per nous deslindes del domini marítim terrestre a municipis com Almenara, Nules, Xilxes, Moncofa i Cabanes, ja va ocasionar una sèrie d'iniciatives davant del Congrés dels Diputats per part de la diputada del grup d'IU-ICV, Isaura Navarro, demanat una eixida consensuada i raonada amb propietaris, ajuntament, i Costes, per buscar una alternativa a l'enderroc, integrant les mateixes en l'entorn i buscant opcions de reparació paisatgística.

A esperes de que eixes iniciatives prosperen, Isaura Navarro, ha inclòs entre les esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat per al 2008 que ahir anunciàvem, una que demana destinar una important partida destina a un estudi per a la protecció de les vivendes i (Segueix) #

dimecres, d’octubre 17, 2007

EU lamenta la falta d’implicació del Consell respecte a la marbellització d’Orpesa i el seu entorn immediat.

Lamenta que els indicis delictius es vagen escampant, mentre el Consell retire les denúncies contra l'ajuntament.
El regidor d'Esquerra Unida a Cabanes, Carles Mulet, ha criticat avui que la falta de reacció per part del Govern autonòmic en tallar de soca-rel l'enquista situació a la qual s'està aplegant als ajuntament d'Orpesa i Cabanes, a causa de la suposada i presumpta actuació delictiva d'alcaldes, regidors i tècnics municipals, sempre en temes urbanístics " els nous avanços judicials ens posen davant del imminent esclat d'un escàndol " a lo Marbella", que suposaria el definitiu desprestigi i afonament del sector turístic i immobiliari de les nostres comarques.
(Segueix) #

dilluns, d’octubre 15, 2007

EU-CABANES CRITICA AL PP DE NO COMPLIR ELS ACORDS PLENARIS I PRETENDRE ENDERROCAR LA VIVENDA D’UNA EX DIRIGENT DEL PP PER VENJANÇA PERSONAL

Mulet acusa al PP de fer la feina bruta a Marina d'Or en els seus interessos més il·lícits.
El regidor d'Esquerra Unida a l'ajuntament de Cabanes, Carles Mulet, ha criticat avui que el PP es nege a acceptar les regles del joc democràtic, i no respecte les mocions aprovades en el Ple.
Segons ha recordat Mulet, a principis d'aquest any, el grup municipal d'EU va dur al ple una Moció en la qual es demanava que es fera marxa enrere en la inclusió d'una vivenda d'una exdiputada provincial, i exregidora de Cabanes, del Partit Popular, dins del PAI Torre la Sal adjudicat a l'empresa Marina d'Or. Segons el text de la moció, quan es va aprovar el PAI, aquesta regidora es va abstindre de participar en la votació, i en cap moment la seua vivenda entrava dins de la zona afectada; ni en els plànols, ni en cap notificació preceptiva per poder defensar els seus interessos.
(Segueix) #

dimecres, d’octubre 10, 2007

divendres, d’octubre 05, 2007

dimarts, d’octubre 02, 2007

EU demana explicacions a Medi Ambient pels incompliments de la DIA del PAI Torre la Sal a Cabanes

Albiol afirma que la Conselleria ha fet deixadesa de funcions al no actuar contra ajuntament i empresa per vulnerar tots els condicionants previs.

El paper que està jugant la Conselleria de Medi Ambient com a garant del compliment de la llei en els assumptes urbanístics, torna a estar de nou en tela de judici, després de noves proves d'inhibició de la seues funcions, en el seguiment dels condicionants previst imposats per la Declaració d'Impacte Ambiental al polèmic PAI de Torre la Sal, a Cabanes, desenvolupat pel grup Marina d'Or

Per eixe motiu, la diputada autonòmica http://entescnpremsa.bloc.cat/post/3111/190423

ALBIOL du demà les imputacions de l’alcalde i regidors d’Orpesa, i de Jesús Ger al plenari de les Corts Valencianes.

http://entescnpremsa.bloc.cat/post/3111/190409

dilluns, d’octubre 01, 2007

iNFORME DE Antonio Ibáñez de Alba Ex Director de Investigación y desarrollo del grupo Marina d’Or.

+ info a : http://entescnpremsa.bloc.cat/post/3111/190098
Les informo de la Gran Contaminación Existente en la Ciudad de Vacaciones. Se encuentran instalados tres generadores de energía eléctrica utilizados para calentar el agua del BALNEARIO de agua Marina y abastecimiento de energía eléctrica. La energía que les sobra se la venden a las compañías eléctricas a muy buen precio a costa de la salud de todas las personas que viven en la zona, los tres generadores expulsan a la atmósfera unos 450.000 kilos de C02 por día, esta central se encuentra ubicada a unos 50 metros del Gran hotel de CINCO Estrellas Marina D’Or “todo es fantasía”, jugar con la salud de las personas no les importa, justo en el centro de la ciudad de vacaciones. También quiero decir que el gas natural no produce humo que se pueda ver , ni olor, inodoro e incoloro.

Si todas las personas que viven en la zona dan la importancia que tiene este mensaje estoy muy seguro que lo ganaran en salud. Se adjunta informe del consejo nacional de seguridad centro de sanidad ambiental de EEUU.

Este informe lo firma con las pruebas suficientes ANTONIO IBÁÑEZ DE ALBA ,-EX DIRECTOR DE INVESTIGACIÓN Y DESARROLLO DEL GRUPO MARINA D’OR Y SON RESPONSABLES JESÚS GER – FEDERICO RIVAS – ANTONIO DIEZ

COMO SIEMPRE SANIDAD NO SE QUIERE ENTERAR DEL PROBLEMA MEDIO AMBIENTAL Y LA JUSTICIA MIRA PARA OTRO LADO- SALUDOS info@albamontecristo.es

IMPORTANTE: leer:

http://www.envtox.ucdavis.edu/CEHS/TOXINS/SPANISH/toxins.html

(apartado de contaminación del aire)