divendres, de març 11, 2016

Imputen exalcalde de Cabanes, Artola, en el cas que manté imputats alcaldessa actual, exalcalde Siurana, arquitecte municipal i soci d’aquest

            

Ja són cinc les persones investigades per la Justícia pel cas de les contractacions externes de l’ajuntament al despatx del soci de l’arquitecte municipal


Cabanes, a 11 de març de 2016. El jutjat d’instrucció número 4 de Castelló, ha citat com “investigat” figura que substitueix als abans imputats, a l’exacalde de Cabanes, Francisco Artola, que va ocupar el càrrec breument en 2011 i 2012. És per tant la cinquena persona imputada en el cas pel les adjudicacions directes dels treballs de arquitectura al despatx del soci de l’arquitecte municipal.
            L’exregidor del PP de Benicàssim, Rubén Bellido, va començar a treballar per l’ajuntament de Cabanes després de ser contractat directament per l’aleshores alcalde Artemio Siurana, a partir d’aquell moment, desenes de treballs se li van adjudicar sense cap tipus de procediment participatiu ni oferta pública al soci del  despatx d’arquitectura de Bellido, Juan Antonio Juncos, fet que podria vulnerar la legalitat.
            El regidor d’Units pel Poble-Compromís, va posar en mans de la Fiscalia aquestes dades, demanant la imputació de l’arquitecte municipal per possible prevaricació, a partir d’aquella denúncia, el Fiscal va decidir denunciar davant del jutjat a Bellido i l’alcaldessa actual; Estrella Borràs. Al llarg de les diligències s’ha acabat imputant també a Juan Antonio Juncos i l’excalde Artemio Siurana, que va ser qui més adjudicacions va fer al aquest despatx.
Els contractes denunciats rondarien la trentena per un valor superior als 211.000 euros, la majoria sense cap expedient de contractació ni justificació prèvia. En la nova documentació aportada s’ha posat de manifest una de les obres que va passar desapercebuda en la primera investigació, el projecte de l’edifici del nou ajuntament: entre els pocs professionals que van poder treballar a partir de 2008, ( deixant de fer-ho alguns habituals), va estar la UTE SANAHUJA  Y BP INGENIEROS, la qual únicament va treballar el projecte d'un nou edifici de l'ajuntament (edifici que no es va fer), el pagament és de 2009 però la contractació en 2008, el més sorprenent és que en el propi perfil linkedin de Juan Antonio Juncos explica com ell també formava part de l'aquesta UTE:
https://es.linkedin.com/in/juncosredondoarquitectos  NOU AJUNTAMENT DE CABANES Data de començament abril de 2008 Nou Ajuntament de Cabanes a Castelló. En fase de projecte. És un referent per a una zona de nova creació, integrat en el casc urbà de la ciutat i dins d'una illa d'equipaments. Membres d'equip: • JUAN ANTONIO JUNCOS MARTINEZ, • Jaume Sanahuja, • ANGEL Bordanova En total, 81.000 euros en honoraris d'un projecte que no es va materialitzar mai. I que va ser dels primers treballs en què es va contractar a Juncos, tot just iniciat el treball del seu soci Bellido en ajuntament.