dimarts, de gener 23, 2007

Castelló- Transsilvània .


publicat avui per Mediterraneo



En la veïna Romania , país germà pel fenomen de la immigració, ha eixit a la venda per 60 milions d’euros de no res, el castell de Vlad l’Empalador alies el Compte Dràcula, personatge cèlebre per haver xuclat la sang als seus conciutadans, immortalitzat per adaptacions cinematogràfiques més o menys encertades, sent sense cap dubte la més universal la versió de la qual ara es commemora el 10é aniversari “ Bracula con B de Barbate (Condemor II), del gran Chiquito de la Calzada baix la direcció de S. de Herédia.
No sé a que esperen les grans empreses immobiliàries de Castelló a comprar aquest castell; amb el que els perdonen els ajuntaments peperos, i amb dos concessions públiques més, ja el tenen pagat. I allà no caldrà el cartó pedra per emular edificis històrics en PAIS de fantasia i “Ilusión”, el castellet ja és tot un reclam publicitari, al voltant del qual es podria fer un PAI a l’estil dels castellonenc “ Mundo Succión”, temàtic al voltant l’insigne figura del vampíric compte, amb camps de golf per gaudir de l’esport nacional valencià baix l’allargada ombra dels Càrpats.
Si les empreses desisteixen, abans que puge el preu, podria comprar el castellet alguna administració pública com l’ajuntament de Castelló, la Diputació , o el Consell, per transformar-lo en un Palau de Congressos, en la seu internacional de la Ciudad de las Lenguas y los Mordiscos a la Yugular, o escola internacional de dolçaina. I és Castelló i Transsilvània tenen més semblances de les què pensem; tenim com figures mítiques a cèlebres xupa sangs ( no anem ara a parlar del parentiu entre el Xupacabras i Vlad); ací sense la pompa nobiliària, tot i que li ve d’herència, també tenim en un Palau prop del carrer Cavallers, qui ens xucla la sang per continuar fent malifetes. Quina por!.