dissabte, d’agost 11, 2007

EU-CABANES INFORMA DE GREUS MANCANCES PER EMETRE INFORME AMBIENTAL DEL PAI MUNDO ILUSIÓN.


Medi Ambient posa en evidència el victimisme injustificat de l’empresa i demostra que ha estat l’ajuntament i el propi mal projecte qui ha endarrerrit la possible aprovació definitiva del PAI.
L’aprovació definitiva del PAI de 19.000.000 m2, Mundo Ilusión, entre els termes municipals de Cabanes i Orpesa, sembla haver d’esperar encara molt segons les darreres peticions d’ampliació de documentació requerides pels organismes públics.
Segons ha manifestat aquest matí el regidor d’Esquerra Unida a l’ajuntament de Cabanes, Carles Mulet “ la campanya pallassa encetada per l’empresa Marina d’Or fa uns mesos, emprant el victimisme i responsabilitzant al Consell d’endarrerir l’aprovació del PAI, intentant de manera irresponsable crispar als propietaris del terreny amenaçant de no cobrar els pagaments pendents per eixe suposat mal actuar de l’administració, demostra que les excuses són rebuscades i irreals, i que ha estat tant l’ajuntament com l’empresa qui han provocat els endarreriments que han atribuït al Consell.
Mulet ha fet públic el darrer requeriment de documentació requerit a finals de febrer de 2007 ( molt després de la campanya de l’empresa), on el servei d’avaluació d’impacte ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, afirmava que la documentació aportada per a l’aprovació del PAI era totalment insuficient per poder emetre qualsevol Declaració d’Impacte Ambiental, i no s’ajustava a l’Orden de gener de 2005 on es determina els elements necessaris per emetre una DIA.
Segons la Conselleria, l’ajuntament de Cabanes ha d’aportar un total de 20 condicionants que ara no es compleixen, i després, la Conselleria estimarà si la DIA és o no favorable. Documentació requerida:
1- Estudi d’Impacte Ambiental visat pel col·legi professional.
2- 20 còpies en format digital del projecte i EIA.
3- Informe favorable respecte al tractament de les vies pecuàries
4- Autorització emesa per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) de les actuacions previstes en els barrancs afectats.
5- Autorització de la CHX per a la recàrrega d’aqüífers.
6- Autorització de la CHX per a la captació d’aigua subterrània.
7- Autorització d’ocupació del domini marítim - terrestre
8- Autorització de vessaments al mar
9- Informe de protecció del paisatge
10- Informa favorable sobre la inundablitat de la zona
11- Informe de Cultura
12- Informe sobre estudi acústic
13- Certificats abastiment del gas.
14- Estudi reposició dels sistemes de regs de les zones agrícoles del voltant
15- Descripció de les activitats que es preveu dur a terme en els zones d’oci.
16- Especificar el cost der les mesures correctores
17- Cartografia dels pous.
18- Cartografia del sol forestal
19- Superposició en la cartografia del sòl forestal d’una cartografia d’incendis forestals.
20- Certificats referents als residus urbans.
Per al grup municipal d’EU, aquest requeriment demostra la precipitació en la qual es va tramitar el PAI, i la falta de capacitat d’ajuntament i empresa en actuar d’acord a la legalitat vigent.