dimarts, de novembre 06, 2007

Parc Ribalta.

http://carlesmulet.blogspot.com/ publicat avui al Mediterraneo

Ara diuen que volen fer passar per mig del Parc Ribalta, l´autobús eixe que no recorde si anirà a tracció animal, arrossegant-se per la força motora de fils d´estendre, o per altres modernes tècniques. I no volen fer-lo passar per un costat, no, sinó pel mig, com el dijous; justet per on els experts juguen a la petanca; i el pitjor de tot és que encara no han dit on traslladar aquestes instal·lacions esportives; la tercera edat es veu encara no s´han adonat del risc que es cern sobre les seues activitats lúdiques, però els tocarà posar-se en peu de guerra si no volen que les pistes de petanca còrreguen igual sort que els pixadors del parc; la pròstata ja no està per a eixos ensurts.

Però no només els càndids pensionistes es voran perjudicats si els Fabra aconsegueixen el seu objectiu; cal recordar que la frondositat del Parc és en part deguda a que es va construir sobre l´antic cementeri de la ciutat ( excel·lent adob). Ara, si han de fer quatre carrilets i alçar el sòl, poden trobar ves a saber què, i ja ens hem referit en altres ocasions sobre el risc d´edificar i actuar sobre les necròpolis. Quina por passar de nit en eixe autobús de playmobil... igual se´ns seu al costat l´espectre d´un llaurador vestit d´època!.

Vistos també els precedents de la perpètuament inundada nova estació de Renfe, desconeixem l´estudi hidrogeogràfic encomanat per assegurar que no s´afectarà a la zona humida contigua de "la basseta dels patos", però jo d´ells, aniria mirant immobiliàries per buscar una basseta nova, què després dels forats de l´AVE a Barcelona... el TRVCas pot suposar el desastre. I compte també en les gaiateres, majors o infantils, quan isquen o entren de les presentacions i demés celebracions a la Pèrgola, que miren a dos costats no siga cas que el troleibús se les enduga per davant, sinagües a l´aire... mare de déu!