dimarts, de desembre 15, 2009

Mundo Formol


publicat avui a Mediterraneo

Castelló continua liderant la destrucció d’ocupació de tot l’Estat , per sort tenim uns excel·lents governants que no dormen pensant en com ajudar-nos eixir del forat.

Per a reactivar eixe gran projecte indispensable com és la Ciudad de las Lenguas, han dit que van a convocar un concurs d’idees, i per al mort projecte de Mundo Ilusión ara van i després de l’amenaça de Fabra al Conseller Camps, trauen de la màniga 100.000 euros per al 2010, justament la mateixa quantitat que ha gastat l’ajuntament de Castelló en comprar animals dissecats per a un futur museu que encara ni es sap on es farà. I si ho lliguem tot?; i si fem un concurs d’idees per a saber on posar els animals, i per saber en què gastar el diners de Mundo Ilusión?: amb la quantitat d’apartaments buits entre Orpesa i Cabanes que no s’ha pogut vendre, es podria crear un parc temàtic, “Mundo Formol” ; que la Diputació pagara eixos 100.000 euros que ha tret del Consell, a l’ajuntament de Castelló, i comprara els animals dissecats, i que els posara en els pisos buits, creant un recorregut senyalitzat, un rebedor amb ovelles dissecades emulant les muntanyes de l’interior, una habitació amb llitera, plena de gallines embalsamades, una banyera amb lluços dins de pots d’alcohol i alguna sardina de bóta, un parell de búfals dins un ascensor, un girafa en el quartet de guardar graneres, emocions darrere de cada porta, i en les parets algun quadre de Ripollés per recordar que estem a Castelló.

La quantitat de llocs d’ocupació que es crearien: guies turístics, venedors d’entrades, de pas, els avorrits en nòmina de la Ciudad de las Lenguas, insignes assessors culturals, es podrien dedicar de ple a les traduccions a llengües del món per als turistes que vindrien. Seria com una versió moderna del Museu d’Onda, però més conceptual. A mesura que anara rebent afluència, fer possible el PAI Mundo Ilusión, ara Mundo Formol Golf, per tindre més apartaments temàtics, i anar omplint-los d’animals dissecats ( més feina per als taxidermistes) , per això, espere que haguen guardat en formol el cos de la lleona-gossa de la Tinença , del Xupacabras de Culla, que agafen unes quantes gambes de Miravet i les desbudellen i ompliguen de serradura. Per proposar habitacions temàtiques, podríem fer el menjador tot ple de samarucs plastificats penjant de filets de pescar junt a algun pixaví autòcton, un passadís amb bous embolats en combustió contínua, en els jardins de la urbanització, fer algun parany amb tords momificats i recrear un cartó-pedra un campanar per tirar els dies de més festa alguna cabra , embalsamada, és clar. Veieu com podem eixir de la crisi?

Carles Mulet

1 comentari:

Carmina ha dit...

Jajajajaja guai! Jo vull un mundo formol.