dimarts, d’octubre 25, 2011

Falcons i tords.

publicat avui al Mediterraneo
 
Hom creu que ja no ens pot sorprendre més en la llarga llista de barbaritats d’aquestes administracions que ens governen ( per dir alguna cosa), i mentre ens diuen que ens hem de cenyir encara més el cinturó, cosa cada cop més difícil si al mateix temps que ja no ens queden traus a la corretja ens diuen que també ens hem de baixar fins al garrons els pantalons per a...
            Doncs aquests dies ens ha sorprès el concurs públic d’un contracte per tres anys i 456.521 euros per a un equip composat per un “furoner”,que tinga 8 fures ( que són eixos animalets com rates allargades que s’han posat de moda com animal de companyia), i tres falconers, per entre tots, espantar a tot animal que s’atrevisca a pertorbar la pau d’aquest recinte sagrat. Fent càlculs, als tres falconers i al furoner els eixirà un sou de 3.168 euros al mes per cap. Si ho arribe a saber, de segur tindria a casa muntat un zoològic amb espècies d’aquestes.
            I és que ens venim preguntant, que si finalment es fa eixa estàtua de 24 metres d’altura, inspirada en Carlos Fabra, segons va dir Ripollés, si quedarà algun animalet sense espantar no sols dins del recinte de l’aeromort, perdó, aeroport, sinó en tota la comarca. Ripollés ens reta ara a trobar la cara de Fabra en l’estàtua que l’ha inspirat, i hom no sap ja que pot fer més por a les aus, si vore la cara del president provincial del PP reflexada en l’escultura, o un dels mítics potatos de l’artista ; por fa tot, i sobre tot, el preu pagat de 300.000 euros.
            24 metres de fabrapotato, enmig de l’erm de l’aeroport peatonal, pot tindre un impacte irreversible, tant els jubilats que desplacen en bus i entrepà de mortadel·la, com en les aus migratòries que tenien fins ara la seua zona de pas per sobre del litoral castellonenc; aquests hauran de desviar-la per evitar-se nous ensurts. I la pitjor de les sentències de mort a la pràctica del parany està ací; no en els tribunals europeus, ni en la lluita dels ecologistes, sinó que van a deixar de passar tords per les nostres comarques per l’espant del monument. I si per eixir de la crisi calen iniciatives innovadores  i trencadores, igual fer a escala domèstica fabrapotatos d’aquests per posar-los en zones sembrades i fruitals, per espantar als vileros, estornells i demés fauna. Per tant, ja tenim un remei per estalviar-nos eixos 456.521 euros que en tres anys diuen que cal pagar per espantar animalets. Si no hi ha avions, per a què volem espantar als animals?
 
Carles Mulet