dissabte, d’abril 05, 2014

PAI Torre la Sal; els avals de Marina d’Or anul·lats
L’empresa va ser avalada per Company of Guarantees no està autoritzada pel Banc d’Espanya.


Mentre l’empresa Marina d’0r assetja econòmica a l’ajuntament de Cabanes (http://cabanes.compromis.ws/2014/04/04/quan-costa-a-lajuntament-lassetjament-de-marina-dor-contra-cabaneses-busca-torero/) , es veu que la situació econòmica i legal de les seues actuacions no sembla la més idíl·lica, així, hem sabut com els avals presentats per l’empresa per garantir la urbanització del PAI, almenys en part, haurien estat declarats nuls, al treballar en companyes no reconegudes per les administracions espanyoles.
            Així, si en marc de 2006 l’empresa aconseguia avals multimilionaris amb entitats “normals” com ara el Banc de Sabadell, al llarg del procés, aquests avals haurien estat substituts ( per minorar-los d’acord amb el desenvolupament de les obres), i s’hauria optat per companyies no reconegudes dins el territori espanyol. ( En el cas concret d’una illa d’edificis, l’aval de 2006 era de 1,4 milions d’euros amb Banc Sabadell, i el darrer declarat nul, de poc més de 200.000 euros amb l’entitat   Company of Guarantees.
            En març d’aquest any, per resolució d’alcaldia es declaren nuls aquests avals. Tot i la gravetat del fet, en cap moment s’ha informat a la resta de la corporació d’aquest incident, on la incapacitat econòmica de l’empresa pot condicionar tant la polèmica pròrroga del PAI pendent de resoldre des de fa dos anys, com el manteniment de l’empresa com urbanitzadora si no pot acreditar la solvència econòmica.
            Es dóna el cas que precisament el Banc de Sabadell –Sòlvia, va vendre recentment a preu de saldo bona part dels edificis que s’havia quedat, no venuts per l’empresa, en aquestes urbanitzacions.

            Company of Guarantees seria una entitat no autoritzada pel Banc d’Espanya i el Ministeri d’Economia per operar en territori espanyol, amb publicacions explícites que advertien d’aquest extrem, a pesar d’això, l’empresa va optar en treballar amb aquesta entitat. No s’entén com fins ara l’ajuntament havia acceptat aquests avals com vàlids, a pesar de no ser-ho.

2 comentaris:

Luis Toribio Troyano ha dit...

Carles:
¿Qué pasó con la denuncia de Antonio Ibáñez de Alba a Marina d'Or según pusiste en un Blog en la entrada: Marina d'Or detrás del cartón piedra de fecha 21/11/2006?
He encontrado las fotos de la denuncia.
Un saludo,
Luis Toribio

Units pel Poble ha dit...

Hola Luis,
la verdad, creo que no pasó nada...