dijous, de novembre 20, 2014

Cas Censos Cabanes, el Jutjat obri per fi les portes a celebrar-se un judici contra l'imputat pel cas.


Des de 2007, el cas per l'empadronament de 40 veïns de la Vall d'Uixó i altres pobles en domicilis de dirigent del PP i de familiars de laleshores alcalde Artemio Siurana, després de 8 anys de diligències, arriba a port i el jutjat número 3 obri per fi les portes al procediment abreujat i per tant, dur a judici a l'imputat, veí de la Vall d'Uixó, Pascual Adsuara.
el jutge veu la possible relació d'aquest en la comissió d'un delicte de falsedat documental realitzat en falsificar-se la signatura d'una veïna del mateix municipi de la Vall d'Uixó, en la sol·licitud d'inscripció del padró municipal de Cabanes presentada el dia 11 de desembre de 2.006. Es considera que existeixen indicis racionals i suficients de criminalitat en relació amb el Sr. Adsuara Moya com la persona que, per haver-se encarregat del seu empadronament, poguera haver participat en aquesta falsificació ja que amb independència de qui haguera manuscrit la signatura presumptament falsificada, este va arribar a tenir el domini sobre el fet i en concret sobre la sol·licitud d'inscripció en què apareix la signatura.
Ara, les parts tenen 10 dies per presentar un escrit d'acusació, on dur a judici a este imputat, ajudarà a que fi puga dir tota la veritat davant del jutge. En el seu dia, aquest ja va apuntar a Ximo Talamantes, amic seu, i gendre de l'empresari Jesús Ger, com a la persona que presumptament li va induir a practicar aquests empadronaments falsos. Talamantes va estar imputat una temporada en aquest cas.