dimarts, de febrer 06, 2007

Fartar Fitur


Molts alcaldes i regidors de turisme, i comparses vàries, deuen estar ara mals de gota, després de les monumentals fartades de capanès variats i llagostins a Fitur. Hi ha qui dins dels seues esporàdics estats de sobrietat, que en són pocs, es creu el futur del seu poble està salvat per haver-se fet la foto de rigor amb la Igartiburu, sense oblidar la noble acció solidària de donar treball als veremadors i bodeguers de la Rioja, complint amb l’exemple.
I és que Fitur i Fartar són quasi el mateix; la desfilada de polítics aquests dies per la Fira de Turisme, esdevé una aventura emocionant, on, només amb quatre paperets sobre projectes virtuals de camps de golf i un aeroport fantasma , es pot anar any rere any a en perfecte ritual. De segur que per vore un cartell d’un avió, a Fabra, o a l’alcalde del poble fartar-se com cosacs, l’any que ve les nostres comarques seran objectiu preferent del turisme. I és que la vida són quatre dies, i no cal esglaiar-se per res, a viure a tot tren a costa dels contribuents, que no diuen res.
Hom pensa que es podria pensar un poc més, i els milions que ens costa, poble per poble aquesta festorra, invertir-lo en vendre un turisme de qualitat, mostrar els vertaders atractius de les nostres comarques, platges, paratges, monuments, paisatges, patrimoni, invertir per crear un teixit turístic que donarà ocupació de qualitat a molta gent, recuperar el nostre interior i aturar el seu despoblament. Incentivar la restauració de masos i pobles, de camins i racons oblidats, de donar més oxigen i menys ciment. Però en lloc de tindre una visió de futur per a Castelló i els seus pobles, qui ens governa té una doble visió; això és l’efecte de l’abús dels vinets d’honor.