dimarts, d’octubre 28, 2008

Jas coca!.


Aquests dies la bomba del “cotilleo” local, ha estat la desarticulació d’una xarxa de narcotràfic que tenia el “laboratori” al terme municipal ( de Cabanes), la detenció de dos veïns, i també d’un policia local, nebot i guardaespatlles de Carlos Fabra.

El comentari general, encertat o no, és que acabaran el que el sol dir “el pato”, els darrers de l’escalafó, de l’estructura creada, com sempre, els que menys pinten, menys guanyen però més es juguen. Coneixent als presumptes implicats, costa creure que tot ha eixit del seu cap, de la seua intel·ligència, muntar aquest rudimentari però professional centre d’operacions, i el dubte, com sempre, és qui hi ha darrere, i si mai s’acabarà pillant als peixos grossos.

Bromes a part, sobre qui es refiaria de consumir la cocaïna tractada en eixe mas, entre gossos i brutícia, i manipulada pels detesos, hi ha un drama familiar, la ràbia de vore a la gent complicar-se d’aquesta manera, i potser per sempre, la seua vida, i ens ha de fer reflexionar sobre la hipocresia existent arran el problema de les drogues i el narcotràfic. El consum de la cocaïna es dispara en la població, encara que es preferisca mirar a un altre lloc, i per a eixe mercat en continua eclosió, calen els intermediaris que acaben pagant-la, mentre els peixos grossos s’en riuen de tot.

Potser seria ja el temps d’abordar de cara al problema, i optar per la legalització i regularització del mercat, acabaríem en molts problemes, com ara l’existència de xarxes clandestines i gent que s’en va a la presó, de la manipulació per mans no aptes dels narcòtics ( com per fiar-se), i sobre tot, de l’atractiu que provoca entre la població més jove, el fet de consumir un producte prohibit, i que dóna cert prestigi social. I sobre tot, conscienciar.