dimarts, de maig 26, 2009

Crisi de Marina d’Or, l’empresa ja endeuta dos mesos les despeses de comunitat als edificis de Torre la Sal


Els problemes econòmics de l’empresa a més d’afectar a les arques municipals a Cabanes, també està perjudicant greument als nous veïns de la urbanització de Torre la Sal.

Les dificultats econòmiques de l’empresa Marina d’Or, fins fa uns mesos paradigma del pelotazo urbanístics, estan sent cada dia més evidents i preocupats. A més de la difícil situació a la qual es posa a les arques de l’ajuntament de Cabanes, on s’estava fent el conte de la lletera, i ocasionant una despesa enorme en previsió d’uns ingressos que no han vingut per part de l’empresa en qüestió de llicències d’obres, o IBI dels nous apartaments. En lloc d’ingressar, l’ajuntament ha hagut de tornar diners a l’empresa, en llicències d’obres pagades però que l’empresa rebutja dur a terme; o episodi apart és la minoració d’avals bancaris per a les obres fetes.

Passat ja el temps de l’esplendor de l’empresa, dels regals nadalencs a tots els xiquets de Cabanes i Orpesa, dels viatges de plaer per als regidors de PP i PSOE, de les paneres de Nadal, de les carpes en beguda i menjar gratuït a tot orri en les celebracions locals, passat ja el temps de la compra indiscriminada de sòl agrícola per a fer la seua ciutat “Marina d’Or Golf”, per tindre 160.000 persones en Cabanes, ha vingut el temps de la misèria.

I és que segons denuncien les comunitats de veïns dels edificis ja acabats i habitats en Torre la Sal de Cabanes, Construcciones Castellón, és a dir, Marina d’Or du ja dos mesos sense pagar les quotes de la comunitat, fet que, al tindre en compte que molt dels apartaments no han estat venuts, i és l’empresa la propietària de bona part d’ells, està ocasionant, a més de la preocupació dels veïns que si estan pagant religiosament les despeses:

1- falta de saldo en moltes comunitats de veïns, en algus dels edificis, per culpa de Marina d’Or, falten 30.000 euros per ingressar.

2- Les comunitats deixen de pagar als seus empleats; conserges, administradores, personal de neteja...etc

3- Es deixa de pagar a Iberdrola i no hi ha subministrament elèctric per als ascensors, portes automàtiques, depuradores ni il·luminació.

4- La bomba d’aigua tampoc funciona per no tindre llum, fet pel qual no es subministra aigua a cap apartament.

5- empreses de serveis (Dermax, Servicom, Servicios Integrales Castalia, etc) no reben els seus pagaments a temps per distints treballs realitzats, i aquests, al mateix temps, no paguen o deixen de pagar les nòmines a temps.

6- la sensació d’abandó dels edificis per falta de diners per al manteniment es cap cada dia més evident

Segons aquestes fons, “ no és ques siga un problema generalitzat en tots els edificis de Marina d'Or però si que ho és en aquells on Marina d'Or no ha pogut vendre o està pendent d’escripturar una quantitat important d’apartaments, com és el cas de Cabanes.

.
Castelló, 26 de maig de 2009.

Gabinet de Premsa d’Iniciativa del Poble Valencià