dimarts, de maig 26, 2009

Politica i Corrupció

http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/noticia.asp?pkid=466314

POLÍTICA I CORRUPCIÓ.

Quant estudiàvem la teoria política, des d’Aristòtil als nostres dies, ens exposaven tot un ventall d’interpretacions, idees, propostes i anàlisi de com havien de ser les relacions socials entre les persones d’una comunitat o realitat. Teoria i pràctica de com regir-nos entre iguals, de com buscar el correcte govern de les coses, les institucions, l’organització del nostre entorn, l’home era un animal polític i la política era l’art del govern de les societats.

Després, teories concretes de quines han de ser les receptes, les mesures, el fi d’eixa activitat, i els problemes que es dóna a l’intentar dur a la pràctica una teoria; com aquesta falla i s’ha de corregir. Als que ens agrada la política i creiem en ella, ens esforcem en que la teoria que més encertada creiem per aplicar, siga la que puga imposar-se majoritàriament per mitjà del major suport ciutadà; convèncer i desplaçar altres teories, per poder provar altres receptes, altres intents per aconseguir una societat més justa i igualitària.

Malauradament, avui en dia, i a ca nostra, la política ha perdut el seu sentit idíl·lic de confrontació democràtica entre idees i teories, i s’ha convertit en un lamentable espectable; en l’ocupació de gent que vol emprar-la no per resoldre les contradiccions de la societat, sinó per enriquir-se, tocar poder, viure de les institucions, i n’hi ha qui perd les formes, i es corromp per milers d’euros, o fins i tot un vestit. Gent que és acusada de corrupció, a la qual fins i tot se’ls demana penes de presó, però continuen en el seu càrrec; perverteixen la política, i volen que la gent deixe de creure en ella, com si tots els polítics fórem iguals. Ens neguem a que la política ni els polítics siguen això.

Carles Mulet

Portaveu Iniciativa a les comarques de Castelló.