diumenge, d’octubre 04, 2009

Iniciativa lamenta que el PP de Cabanes rebutja frontalment facilitar els batejos civils al municipi


Mulet censura que el PP empresa la seua il·legítima majoria absoluta per coartar drets dels ciutadans, i ofereix el suport institucional per celebrar aqeusts actes fora de dependències municipals

L’ajuntament de Cabanes, governat il·legítimament pel PP en majoria absoluta ( gràcies a les trampes en els cens), no celebrarà cap bateig civil ni cap cerimonia de pas laica ( funerals..)

El PP va votar ahir en contra de la moció presentada per Iniciativa, i tot el que va argumentar l’alcalde il·legítim era que “ estaven totalment en contra d’ absolutament tot el que proposava la moció”.

Per al regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet “ estem de nou davant del PP més reaccionari i troglodita, mentre en municipis com a l’Alcora es va produir recentment un bateig per part del seu alcalde, a Cabanes, l’alcalde il·legítim que tenim no només es nega ell a practicar aquesta celebració, sinó que impedirà que oficialment la resta de la corporació pugam celebrar-lo oficialment, si els veïsn de Cabanes volen batejar civilment als seus fills, ja han vist que el PP es mostra radicalment en contra.

Per a Mulet “ el PP viu d’esquenes als aires que mouen la societat, que avança cap aconseguir fites de drets més amples ; els conservadors van ser històricament els que es van oposar frontalment al divorci quan ara fan us alegrement d’ell, o recentment han fet la seau creuada contra els drets de la comunitat homosexual, per això, qeu ara en un poble com Cabanes es mostren radicalment en contra d’ampliar els drets, no ens extranya”.

El regidor d’Iniciativa ha manifestat que tot i l’oposició del PP, des del Grup Municipal es donarà tot el suport als veïns que vulguen celebrar els naixements o fer actes no religiosos d’acomiadaments dels familiars morts “ com a representant democràticament triat pel poble, estem totalment oberts a oficiar qualsevol d’aquests actes, sabrem que en dependències municipals no podrà ser, però si en qualsevol altre lloc”

MOCIÓ

Totes les cultures, des de l'antiguitat, han marcat d'una manera especial el naixement, la mort i el començament de la vida adulta i reproductiva, són els denominats "ritus de pas"

Des del més absolut respecte al dret de llibertat religiosa que reconeix la Constitució en el seu article 16.1 ens indica que es garanteix la llibertat ideològica, religiosa i de culte dels individus i les comunitats sense més limitació a les seues manifestacions que la necessària per al manteniment de l'ordre públic per la llei.

Volem que des del nostre Ajuntament s'oferisca les quatre cerimònies civils:

-Acollida ciutadana desprès del neixement: És la benvinguda pública a la comunitat d'un nou ciutadà amb drets i obligacions a la comunitat que pertany des del seu naixement, i el compromís per part dels pares i tutors en la seua formació i en el compliment dels valors cívics.

-Compromís ciutadà: És la renovació per part del ciutadà major d'edat del compromís efectuat pels pares en l'acte de l'acollida ciutadana, de participar, contribuir i potenciar les bones practiques i els valors del l'ètica civil: la dignitat, la llibertat, la igualtat, la solidaritat, la tolerància, la participació, la democràcia, i la Pau.

-El Matrimoni civil: Que ja el tenim regulat. Es podria valorar la possibilitat d'ampliar la formula que des del nostre ajuntament estem portant i poder celebrar les noces d'argent i d'or en els entorns de la nostra ciutat i oficitats per les Sr. Alcalde o els regidors.

- La despedida civil: És l'exteriorització pública de la despedida d'un ciutadà de la comunitat a la que pertany des del seu naixement o en el moment de la seua mort, i honrar el seu record.

Aquestes quatre celebracions estan basades en normes de conducta democràtiques, per que els veïns i veïnes del nostre poble puguen donar rellevància als moments més importants de la seua vida, des dels valors cívics i socials no adscrits a ninguna religió.

Espanya és un estat laïc, segons la constitució que en el seu art 14 establix el principi d’igualtat i no discriminació, a més a més d’ estar en un estat social i democràtic de dret, este dret ha de ser legal i real.

Per la qual cosa sols estarem en una situació d’ igualtat real si tots podem exercir amb llibertat el dret a elegir el tipus de cerimònia adient a les seves conviccions sobre tot en moments tant importants com el donar la benvinguda a la comunitat a un nou ser, o acomiadar-se d’ell.

És clar que en aquets 30 anys de democràcia no s'han promogut les condicions per que la llibertat i la igualtat de l'individu siga real i efectiva, i no s'ha fet res per a remoure els obstacles que impedisquen o dificulten la participació dels ciutatatans en uns dels esdeveniments més importants de la vida del ser humà en societat: l'acomiadament i la benvinguda d'un nou membre .

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ:

PRIMER.- Emplacem a l'equip de govern a elaborar i presentar a aquest Ple una ordenança que reglamente les quatre cerimònies civils, establir llocs, horaris, tases etc. Etc creant-se els Registres pertinents a nivell municipal.

SEGONA.- Elaborar aquesta ordenança en 3 mesos per a dur-lo a aquest plenari.