dimarts, de desembre 14, 2010

Censos Cabanes: un nou imputat declara a Balaguer (Lleida) i contradiu la versió del PP local, dels funcionaris i del demés empadronats que han declar


El passat dia 10 d’aquest mes, va comparèixer davant del jutjat d’instrucció número 2 de Balaguer ( Lleida) Pascual Adsuara Moya, natural de la Vall d’Uixó, el qual està imputat pel cas dels Censos manipulats a Cabanes. Cinc dels veïns empadronats a Cabanes, que no havien viscut mai en el poble però van anar a votar en les eleccions municipals, acusaven a Adsuara d’haver estat “el cervell” i el que havia tramitat aquests empadronament, i per tant, podria ser també l’autor de la falsificació de la firma d’una veïna que va ser empadronada contra la seua voluntat.

Adsuara estava “ desaparegut” per a la justícia, i la policia nacional el va localitzar a terres de Lleida, on va declarar, amb la presència de la Jutgessa titular, de l’advocat d’Iniciativa, i de l’advocat d’ofici de l’imputat, sense haver-se personat ni l’advocat de l’ajuntament, ni els dels altres imputats.

La declaració d’Adsura contradiu frontalment tant la feta pels funcionaris de l’ajuntament, del dirigent del PP local Alberto Martí, que el va empadronar en el seu domicilio, i dels 5 altres veins de la Vall d’Uixó que l’inculpaven.

Adsuara diu qeue va viure sols els mesos d’estiu de 2007 en Cabanes ( i a pesar d’aixó es va empadronar en desembre, no pot localitzar on estava la vivenda que finalment diu estava a les afores de Cabanes ( quan està en la Ribera de Cabanes). Contradiu la declaració del funcionari imputat el qual deia que els fulls d’empadronaments es van signar fora de l’ajuntament, Adsuara afirma que ho va fer personalment en les dependències municipals.

Contradiu les declaracions d’Alberto Marti en tot el procediment que es va seguir per reomplir els fulls d’empadronament signats per aquest primer.

Igualment, com la resta de persones que han passat a declarar, demostren com des de l’ajuntament s’ha pogut manipular un posterior certificar de ratificació d’empadronament, el qual ningú reconeix haver signat, però on estan suposadament les signatures de tots, i van servir per “verificar” i donar per certs els empadronaments per part de l’ajuntament. Estem de nou, per tant, en un acte de falsificació massiva de document públic al si del propi ajuntament.

Segons el denunciant d’aquest cas, el regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet “ amb aquesta nova declaració, tot l’argumentari muntant per intentar salvar la responsabilitat del funcionari. Ací sembla que tots estan jugant a salvar-se tirant la culpa al del costat, i el que estan fent entre tots és delinquir al prestar fals testimoni en seu judicial. Amb aquesta declaració, veiem necessària la imputació de la resta d’empadronats que han declarat per ser el seu testimoni insostenible i fals, així com d’Alberto Martí, dirigent local del PP, el qual també ha faltat a la veritat”