dimecres, de desembre 01, 2010

Mulet “ Fabra també s’ha oblidat del vial Cabanes-Orpesa”


Compromís ha presentat una esmena als pressupostos demanant la continuïtat del vial per l’opció nord salvant el desert, i reparar l’actual camí de la Fusta

El regidor d’Iniciativa a Cabanes i candidat autonòmic de Compromís, Carles Mulet, ha valorat avui que després de l’anunci de les esmenes presentades pel PP de Castelló als comptes autonòmics per a 2011 per a la província de Castelló, i on, no apareix cap petició concreta per a Mundo Ilusión ni per al vial Cabanes-Orpesa, suposa al seu entendre que fins i tot Carlos Fabra, dóna per mort el vial i el Parc Temàtic.

Per a Mulet “ el PP va frustrar les possibilitats de Cabanes de vertebrar el seu terme amb una carretera en condicions, va imposar per la força un traçat salvatge, per dins de les valls de Miravet, afectant de ple al propi Paratge Natural del Desert de les Palmes, i aixó va provocar la paralització judicial i una mobilització ciutadana abans ni després mai vista. El PP, en un principi anava a per totes i pensava fer d’aquesta batalla una mostra de la seua força”.

Ara- segons els regidor ecosocialista- el PP ha optat per soterrar definitivament el vial, el qual cal recordar que està començat i executat en la seua meitat “ un vial que comença en el no-res i finalitza en el no-res, i en el qual s’han gastat milionades, per a possiblement quedar-se sempre així”.

Segons el candidat autonòmic, “ la imminent entrada en funcionament del vial entre l’aeroport i Torreblanca, serà la l’esquela definitiva d’aquest projecte que va nàixer en els anys 90, ja no hi haurà justificació de la necessitat de conectar l’interior de la Plana i la CV-10 amb la costa, ja que ja ho estarà, i Cabanes haurà perdut gràcies al PP i a l’ajut del PSOE; una oportunitat històrica per haver vertebrat el seu terme”.

Mulet ha recordat als Fabra i sequaços que tenen l’oportunitat de defensar aquest vial en el debat de les esmenes a les Corts, si el problema ha estat d’oblit “ nosaltres continuem defensant exactament el mateix, que l’opció nord del vial era la única tècnica i mediambientalment viable. Ara ha passat el temps, s’han gastat els diners, i el PP s’ha oblidat d’ella, per això reiterem que s’ha de continuar, salvant el Desert i aprofitant al màxim la inversió feta, però la connexió de Cabanes amb la Ribera no pot continuar amb la precària situació en la qual l’ha deixada l’obcecació del PP”