dimarts, de febrer 25, 2014

L’humà art d’equivocar-se

Carles Mulet 25/02/2014
http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/opinion/l-huma-art-d-equivocar-se_862965.html
Quantes vegades has tingut ganes de baixar-te d’este món?, de prémer un botó que pose “pause” per agafar aire i vore-ho tot des de la distància? Des de la distància sempre és més fàcil tindre una visió més completa de les coses, i ara t’agradaria poder fer les coses d’un altra manera, però, és absurd, cada circumstància concreta, del temps, són determinants per prendre decisions, i pobre d’aquell que no n’ha de prendre, pobre d’aquell que no haja d’equivocar-se cada dia; perquè el nostre dia a dia és precisament això, equivocar-se; i quant més actiu sigues, més t’equivocaràs.
I dels errors i encerts es fa el camí, s’aprèn, es creix, s’avança. De vegades pots prendre decisions, accions, que poden acabar fent mal a gent del teu entorn, i al revés també et passa; però, si baixes a l’essència del ser humà, ho entens perfectament; som el que som, amb aspiracions, ambicions, limitacions, incapacitats, ànsies, desitjos, lleialtats, amors, odis, traïcions, complicitats, empaties, desconfiances, il•lusions per compartir o per amagar, som, en definitiva, persones.
Per això, les xicotetes coses, gestos, un somriure en el moment precís, pot aturar eixe mon, pot ser el “pause” que ens fa falta; pensar en què t’has equivocat cada dia, i intentar millorar, i entendre sempre, que tot el món té alguna cosa dins que el fa especial, i si no l’has trobat encara, és perquè no el coneixes bé encara. H
*Portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló