divendres, de juliol 04, 2014

Imputen a l'arquitecte municipal i a l'ex secretari i actual cap d'urbanisme de Cabanes



El jutjat d'instrucció número sis de Castelló, dins de les diligències 000457/2014, ha citat a declarar a l'arquitecte municipal de Cabanes, Rubén Bellido Tárrega, i al exsecretario accidental i actual cap de l'àrea d'urbanisme de Cabanes, José Vicente Guimerá, el pròxim 18 de novembre com imputats en els presumptes delictes de Prevaricació continuada, falsificació de documents públics, oficials i mercantils , i tràfic d'influències , arran d'una denúncia presentada al febrer passat pel Regidor de Units pel Poble-Compromís, en l'ajuntament de Cabanes, Carles Mulet.


EN aquest cas, ja es va prendre declaració en qualitat de testimonis a l'anterior secretari municipal, a l'actual, a l'alcaldessa del municipi i a la primer tinent d'alcalde. 


L'extensa denúncia aporta desenes de proves documentals que acreditarien que suposadament aquests dos tècnics municipals van falsejar presumptament informes amb la intenció aparentment d'afavorir a l'empresa Marina d’Or respecte a les pròrrogues demanades en el PAI de Torre la Sal, segons la denúncia, aquests van emetre informes i van intentar donar veracitat a un suposat inici de les obres que necessàriament havien de ser parelles a la urbanització, en una data posterior a la qual sabien i ha quedat acreditat es van iniciar. 


El determinar una data o una altra podria comportar una sanció considerable a l'empresa. Ara, al novembre hauran d'acudir com imputats per a explicar què motive l'emissió d'informes on suposadament van falsificar la realitat conscientment. La presentació de la denúncia es va fer amb una annex d'uns 50 documents oficials que corroboren els fets, a més de fotografies i altra informació, posteriorment es va ampliar fins a en dues ocasions l'aportació documental amb informes del Seprona, o dels propis expedients obrantes en la seu de la Conselleria competent en matèria d'urbanisme a València, un treball minuciós i ardu per a recompondre un relat de 2006 i 2007.

           

 Com voreu, en este comunicat no es fa cap valoració personal i es manté en tot moment la presumpció d'innocència, per a jutjar, en teoria, els jutjats