dilluns, d’abril 27, 2015

Cicles de quatre anys

http://www.castelloninformacion.com/castellon-opinion-carles-mulet-compromis-cicles-quatre-anys/ 

Imagine que deu passar en més llocs, però imagina per un moment que no vius a les comarques de Castelló, ni tant sols a l’Estat Espanyol, com sabries que estàs en any electoral?, molt fàcil, no?, si veus que de repent estan les ciutats en obres, amb tanques i maquinària pesada obrint rases per tot arreu, pintant passos de zebra que des de fa quatre anys no es pinten.
Eixe símptoma també el deuen tindre les associacions veïnals, esportives i culturals; aquelles que durant quatre anys, si no han estat simples xiriguitos de poder de torn, se les han vist de tots els colors per poder accedir a espais, ajuts i atenció dels ajuntaments i regidors, ara, han de fer lloc en l’agenda per  reunir-se en totes les candidatures existents perquè ara, i no abans, tots van a tocar-los la porta, a fer-se fotos en ells com si en quatre anys no hagueren tingut temps per tindre’ls en compte. I és positiu escoltar les propostes per a  un municipi que tenen les entitats socials, però això, s’ha de treballar en el dia a dia també.
Hi ha, qui es passa quatre anys o bé governant, o bé en una oposició absent i rutinària, acudint als plenaris a fer acte de presència en més desgana que propostes, i esperar pacientment que les coses canvien pel seu natural, però no fent massa esforç no siga cas que ens toque treballar abans d’hora.
I existeix el tòpic de dir que la campanya electoral comença just el dia després de les eleccions anteriors, però es veu que això no sempre és tant matemàtic com sembla.


Carles Mulet