dimecres, de juny 24, 2015

Declaració com imputats d’exalcalde de Cabanes i soci de l’arquitecte municipal



Avui han declarat davant del jutjat d’instrucció número quatre de Castelló,  com imputats l’exalcalde de Cabanes, Artemio Siurana i el soci de Ruben Bellido (arquitecte municipal), el també arquitecte Juan Antonio Juncos.

La relació de les adjundicacions a Juncos comencen justament quan BEllido entra a treballar en la plantilla de l’ajuntament.
           
L’exalcalde ha dit que van conèixer a Juncos perquè un dia va aparèixer per l’ajuntament a deixar el currículum, li van adjudicar l’obra i a l’agradar-li com treballava, van continuar adjudicant-li. Diu que desconeixia que Juncos i Bellido treballaven junts,, i que era l’alcalde qui signava les contractacions. I que Bellido era qui supervisava les obres del seu soci sense mai informar que compartien despatx. Que no sabia pràcticament res  i intenta tirar les culpes de tota la tramitació a l’anterior secretari municipal el qual va morir fa pocs mesos, a pesar que en cap expedient apareix la signatura d’este i sí d’altres tècnics municipals i del propi alcalde.
            L’alcalde no explica per què existint dos arquitectes en plantilla de l’ajuntament s’externalitzen tot tipus d’obres al soci de Bellido, desconeix per què es van fraccionar alguna de les factures ( comportament il.legal), o per què es va fer el projecte de restauració de l’esglèsia del cementeri quan en el cementeri no hi ha cap església.  Tampoc explica el perquè es fa el projecte d’una piscina coberta que es factura a Juncos i després es decideix no fer-la per vore-la rentable. Desconeix per què no va haver oferta pública en certs projectes d’obres majors atorgades directament a Juncos sense passar este tràmit obligat, ni per que factures pagades en 2010 s’aproven el seu pagament i projecte en 2011.

Per la seua banda, Juncos, que s’ha negat a respondre a les preguntes de l’advocat de l’acusació, ha reconegut com a pesar de participar en 17 expedients per a l’ajuntament de Cabanes, ha fet 28 factures diferents ( fraccionament?) , reconeix comparteix despatx amb Bellido i es contradiu al dir per una banda que l’ajuntament no sabia que compartien despatx i que després li van permetre publicitar en la web a Bellido com part del seu equip.

Cal recordar que este cas es va obrir després que el regidor de Cabanes per Units pel Poble-Compromís, Carles Mulet, presentara una denúncia en Fiscalia contra Ruben Bellido, per entendre que podrien ser il·legals les adjudicacions sistemàtiques de l’ajuntament dels projectes al seu soci de despatx.  LA Fiscalia va indagar i es va querellar contra Bellido, i també contra l’alcaldessa Estrella Borràs, i en la instrucció del cas també ha imputat al soci de Bellido i l’exalcalde del municipi. De moment, tots quatre estan imputats