dijous, de maig 04, 2017

Assenyalat judici oral pel cas del censos de Cabanes

Assenyalat  judici oral pel cas del censos de Cabanes
Després de més de 10 anys d’instrucció, la manipulació del cens electoral de Cabanes per part del PP ja té data de judici en 2018.


Cabanes, a 4 de maig de 2017. El Jutjat del Penal número 1 de Castelló, ha assenyalat la data per la judici oral, per al pròxim dia 11 de juliol de 2018 ( més d’un any d’espera de nou), a les 9:30 del matí, en la qual compareixerà com acusat un veí de la Vall d’Uixó, Pascual Adsuara Moya, prèviament, la part acusadora, el regidor i  tinent d’alcalde de Cabanes, Carles Mulet, ha exigit una sèrie de noves proves pericials per intentar ampliar els responsables d’aquesta trama.

Aquest cas es va denunciar en 2007 per part del regidor Carles Mulet, després de que el aleshores alcalde del PP, Artemio Siurana, tres nebots seus, i dos dirigents del PP l local empadronar en el domicilis seus a desenes de veïns de la Vall d’Uixó, relacionats amb el gendre de l’empresari Jesús Ger ( Marina d’Or), amb grans interessos urbanístics en el municipi.
Arran les investigacions, es van aplegar a donar casos que veïns de la Vall d'Uixó van denunciar que en cap moment havien autoritzat aquestes altes, i que afirmaven que les signatures per les quals es donaven d'alta a Cabanes, estaven falsificades, altres, els quals mai van residir en el municipi ni un sol dia, van acudir a votar en les municipals a saber de l’escàndol generat per estar en el cens d’un municipi amb el qual no tenien cap vincle.

 
Des d’aquell moment, el procés va patir tot tipus de vicissituds. L’ajuntament del PP es va personar en el cas i va destinar els recursos de tots els veïns a intentar dinamitar tot el procés. Es va oposar a què s’avançara en les proves demanades per l’acusació, i va demanar l’arxivament del cas perquè no volent investigar absolutament res. 
 
Diversos sobreseïments, i reobertura del cas, fins aplegar a la convocatòria per fi del judici; en el qual de moment sols es seu un veí de la Vall d’Uixó acusat de falsificar algunes signatures per donar d’alta a veïns. En el procés han estat imputats funcionaris de l’ajuntament i demés veïns de la Vall d’Uixó. Segons Mulet “ esperem un poc de llum al final del cas, sabem que hi ha uns responsables polítics, que eren els que van guanyar en 2007 les eleccions municipals amb un cens unflat i la compra voluntats, de moment qui haurà de donar la cara és un actor secundari, que esperem que diga en el judici el que fins ara ha callat”Señalado  juicio oral por el caso del censos de Cabanes

Después de más de 10 años de instrucción, la manipulación del censo electoral de Cabanes por parte del PP ya tiene fecha  de juicio en 2018.


Cabanes, a 4 de mayo de 2017. El Juzgado del Penal número 1 de Castelló, ha señalado la fecha por la juicio oral, para el próximo día 11 de julio de 2018 ( más de un año de espera de nuevo), a las 9:30 de la mañana, en el cual comparecerá como acusado un vecino de la Vall d'Uixó, Pascual Adsuara Moya, previamente, la parte acusadora, el concejal y segundo teniente de alcalde de Cabanes, Carles Mulet, ha exigido una serie de nuevas pruebas periciales para intentar ampliar los responsables de esta trama.

Este caso se denunció en 2007 por parte del regidor Carles Mulet, después de que el entonces alcalde del PP, Artemio Siurana, tres sobrinos suyos, y dos dirigentes del PP l local empadronar en el domicilios suyos a decenas de vecinos de la Vall d'Uixó, relacionados con el yerno del empresario Jesús Ger ( Marina d’Or), con grandes intereses urbanísticos en el municipio.

Gracias a  las investigaciones, se reunieron a dar casos que vecinos de la Vall d'Uixó denunciaron que en ningún momento habían autorizado estas altas, y que afirmaban que las firmas por las cuales se daban de alta en Cabanes, estaban falsificadas, otros, los cuales nunca residieron en el municipio ni un solo día, acudieron a votar en las municipales a saber del escándalo generado para estar en el censo de un municipio con el cual no tenían ningún vínculo.


 
Desde aquel momento, el proceso sufrió todo tipo de vicisitudes. El ayuntamiento del PP se personó en el caso y destinó los recursos de todos los vecinos a intentar dinamitar todo el proceso. Se opuso a que se avanzara en las pruebas pedidas por la acusación, y pidió el archivo del caso porque no queriendo investigar absolutamente nada. 
 
Varios sobreseimientos, y reapertura del caso, hasta llegar a la convocatoria por fin del juicio; en el cual de momento sólo se sienta un vecino de la Vall d'Uixó acusado de falsificar algunas firmas para dar de alta a vecinos. En el proceso han sido imputados funcionarios del ayuntamiento y demás vecinos de la Vall d'Uixó. Según Mulet “ esperamos un poco de luz al final del caso, sabemos que hay unos responsables políticos, que eran los que ganaron en 2007 las elecciones municipales con un censo hinchado y la compra voluntades, de momento quién tendrá que dar la cara es un actor secundario, que esperamos que diga en el juicio lo que hasta ahora ha callado”