dijous, d’agost 17, 2006

A Manolo Martínez, gràcies.


Divendres passat de matinada, el company Manolo Martinez es rendia davant una terrible malaltia que l’havia mantés en lluita les darreres setmanes.

No és que existeisca una edat ideal per fer aquest irremeiable trànsit, però quan qui la fa és una persona jove, plena d’energia i vitalitat, et deixa més desconcertat. Feia menys de dos mesos que ens havíem acomiadat d’un altre company irrepetible, Vicent Pinyana, i ara de nou, la fatalitat del destí ens tornava a arrapar de ben prop, i era Manolo qui ens deixava; dirigent local i comarcal de més estima, carisma i lucidesa que hem tingut mai a Esquerra Unida.

Quan una persona estimada es mor, el primer que et venen al cap són tòpics massa recurrits, però en aquest cas, aquests prenen una transcendència abans mai imaginada, i són certs. Manolo ha estat un exemple de compromís social, de defensar des d’alló concret les grans idees; el dia a dia del seu barri, del seu carrer, del seu Castelló; fent possible quotidianament la utopia, la il·lusió, el demostrar des del compromís personal que un altra societat no és només necessària, sinó també possible.

L’esquerra, i tot Castelló, ha perdut a una de les persones més il·luminadores, insubornables, crítiques i alhora amables, però aquesta pèrdua és només física; ja que dins de tots els que hem compartit part de la seua vida, ja germina en força i estima la llavor que Manolo ens va impregnar; les grans persones no ens deixen mai, romanen sempre al nostre costat, aconsellant-nos i guiant-nos des de la distància, i nosaltres, fidels al seu record i estima, continuarem mantenint viva la seua flama; en nom de tota Esquerra Unida, una gran abraçada a la família, i donar-te les gràcies, Manolo, pel tot els que ens has deixat tant a dins.