dimarts, de juliol 31, 2007

Conduir en política.

Conduir en política.

publicat avui per Mediterraneo

L'esquerra hereva del Partit Comunista més satèl·lits, és a dir, Esquerra Unida, ha entrat al País Valencià en potser la pitjor crisi de la historia del PCPV i/o EU; uns mals resultats electorals, i una manca de reacció en la direcció encertada, ha fet obrir la caixa dels trons, i front a mostres d'autoritarisme i caça de bruixes, s'han aplegat a prendre decisions dràstiques i dures. La falta de mà esquerra, de nou, amenaça en dur la crisi fins a la destrucció total, en lloc de buscar el diàleg fins al final.

Els partits polítics, com la resta d'organitzacions socials, no són en cap cas metes en ella mateixa, no són veritats absolutes i immutables; són simples instruments al serveis de les persones, per a que es puga canviar la societat. I quan un vehicle no funciona, o s'intenta reparar, o es pot canviar de vehicle, donat que allò important és aplegar, fer el viatge, i no quedar-nos abobats mirant la carrosseria, per molt antiga que siga.

A més, per a certs carnets, malauradament, no et demanen ni la pràctica ni la teòrica, te'l donen directament, i per tindre'l, automàticament pots posar-te a circular sense més impediment, i estellar-te a la primera de canvi, i en lloc de rectificar i assumir responsabilitats, la culpa sempre serà dels demés, de les corbes de la carretera, d'un vianant que passava per ahí, o de qui conduïa prudentment i li has fet apartar-se del volant.

Hi ha vehicles vells, i d'altres antics, alguns que mereixen, per tot el que han significat, un bon canvi de motor, i un profund, respectuós però efectiu tunning, per fer-lo actual; i sobre tot, uns bons conductors, el vehicle és salvable, si hi ha voluntat de dur-lo al taller, i homologar tots els carnets òptims per conduir-lo; només així podrem compartir el viatge, sinó, preferisc agafar la bicicleta i conduir pels camins que ja em conec, donat que puc aplegar més tard, però almenys, aplegaré.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Carles,
naturalment cadascú pot canviar de vehicle quan vulga, és el seu dret. Però el que no és admissible és que algú putxe a un vehicle, es negue a pagar el trajecte i després el vulga furtar.
Tampoc és de rebut que es parle de diàleg i al temps es vulga tirar a patades a la conductora.

Rafael Pla López
secretari de Formació i Debat del PCPV

Anònim ha dit...

Si per a conduir cal respectar les normes de trafic, per a militar i representar a Esquerra Unida i Compromís també cal no conculcar les seves normes i Estatuts, més encara acords signats notarialment. M'agradaria que fossis capaç d'argumentar sobre la base de que "la banda dels quatre" es permeten passar-se per l'arc del triomf l'Acordb de Compromís, escrit "blanc, sobre negre".

No sou conscients del dany que s'aquesta causant a la credibilitat d'un projecte transformador. Qui es pot fiar de persones que no compleixen cap norma? L'actual majoria d'EUPV ha estat 16 anys en minoria i mai va tenir una actitud com la qual ara s'esta substanciant. Encara hi ha temps per a arreglar-lo. Des del respecte a totes les opinions, però fent una cridada a la reflexió i a tornar a la situació anterior a la destitució de Gloria Marcos.

Anònim ha dit...

EU tiene 20 años, la actual mayoria es la de casi siempre, los que mandan, el PC, mandaron y seguiran mandando en EU, pero si quieren compañeros de viaje tendran que cuidarlos más de lo que han hecho estos últimos cuatro años. Ni estatutos ni notarios, diálogo y busqueda sincera de soluciones.