dimarts, de març 03, 2009

Queda partida





Per Carles Mulet
publicat a Mediterraneo





Les pel·lícules d´espies, les empreses fantasmes, les gravacions a traïció a Carlos Fabra on aquest dóna llengua solta al què pensa, l´ex ministre caçador, o les eleccions gallegues i basques, són les racions d´actualitat que ens fan perdre com a punt d´informació els efectes de la crisi, que sembla ha passat a un segon terme; quan segurament serà el que més preocuparà a la majoria de famílies de Castelló, que se les veuen i se les desitgen per poder afrontar aquesta difícil situació. En qualsevol empresa de Castelló, es viu en la psicosi permanent de quant vindrà el proper expedient de regulació, quants pararan al carrer aquest setmana, i sobre tot, qui serà.

Algun infame demana baratar els acomiadaments com a solució a tots els mals, i mentre, les receptes del PSOE es limiten a donar més diners als bancs, no per a que aquests els deixen als ciutadans necessitats, sinó per tapar els forats de la seua avarícia i especulació.

Els grans partits són maquinàries que només es mouen per aconseguir el poder pel poder, no per intentar canviar les coses, el poder és l´únic fi, no el mitjà de res. Per sort, veiem com no tot està tancat, com el bipartidisme es pot combatre, com es poden construir alternatives, poc a poc, Aralar ha donat un clar exemple del qual cap prendre nota, es pot créixer des d´una esquerra il·lusionant, per intentar donar resposta al que necessita la gent; ho van demostrar en Navarra creant Nafarroa Bai, i a Euskadi creient. I és que si la crisi l´ha creada el model que defensen PP i PSOE, la solució no potser més del mateix, des de l´esquerra transformadora es pot fer molt.



Carles Mulet

Iniciativa del Poble Valencià