dimarts, de setembre 07, 2010

Mulet “El pitjor de suposat finançament il·legal de Lubasa al PP, és que no es sorprèn a ningú”



Tot i començar les actuacions a primers d’agost, aquests es van paralitzar perquè les expropiacions no estaven aprovades definitivament

El portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha valorat avui que és altament preocupant que un nou informe de la Unitat de Blanqueig de Capitals vincule de nou a l’empresa castellonenca Lubasa amb el finançament il·legal del PP “ és preocupant perquè de nou una de les empreses més importants de Castelló, i la que sol rebre majoritàriament les adjudicacions de les obres públiques dels ajuntament, Diputació i Consell”.

Mulet ha recordat que Lubasa des de l’inici del Cas Gürtel està sent posada reiteradament com part de la trama, com a una de les empreses que ha finançat al partit de Camps i Fabra a canvi d’adjudicacions públiques.

Precisament l’historial de l’empresa no dóna massa confiança, quant el propi Ministeri d'Economia i Hisenda,inhabilitava durant tres anys i prohibia en 2007 a les administracions públiques a contractar a l'empresa Luis Batalla, SA, una filial del Grup Lubasa, "a l'haver incorregut en incompatibilitats previstes en la Llei de Contractes de les Administracions Públiques". Això passava després de la condemna a dos anys de l’empresari Luis Batalla Romaní per un delicte contra la Hisenda Pública. Batalla va eludir la presó demanda per , per un delicte continuat de falsificació en document mercantil i per un delicte contra la Hisenda Pública , mitjançant el pagament de la multa, que ascendia al doble del defraudat, és a dir, un total de 4,4 milions d'euros.

Segons açó “ els informes policials no ens sorprenen, ja que sempre hem vist que la relació del PP amb Lubasa ha estat més que sospitosa. En el cas de l’ajuntament de Castelló, i en altres de grans, on l’empresa ha tingut interessos empresarials, sempre ha donat la impressió que les pautes urbanístiques no eren marcades per l’interés general ni per una visió política, sinó que els representants polítics eren simplement peons als designis d’aquest grup empresarial o d’altres semblants, per tant, que ara se’ns diga que el PP, de nou, ha pogut estar finançant-se il·legalment gràcies a Lubasa, crec que no sorprèn absolutament a ningú”.

Per a Mulet, “ tot plegat, estem parlant de fets molt greus, que deterioren encara més la imatge de les nostres comarques, que cada cop semblen més una jungla corrupta on tot val, i en la qual ja apareixen esquixats els majors grups empresarials”.

Per a Iniciativa, a banda de la sort judicial d’aquest cas, urgeix una regeneració ètica i política per superar per sempre més aquestes pràctiques corruptes, que acaben desviant els diners dels contribuents a butxaques privades i a les arques del PP o dels seus amics”