dimarts, de març 20, 2012

Cap a la vaga

Passades les festes de la capital, i dels pobles fallers,  el calendari ens marca com a cita el dia 29 de març, que és el dia que els sindicats han posat per fer la primera vaga general contra les mesures del nou Govern de Rajoy.
            Des de fa mesos, els sindicats majoritaris s’han convertit en la diana de la dreta mediàtica i política, posant-los com l’origen de tots els mals, com a una espècie de paràsits malèvols que cal eradicar perquè tot funcione molt millor, i l’acarnissament amb els màxims dirigents de CCOO i UGT està aplegant a nivells propi de cacera de bruixes.
Total, desfet el principal partit de l’oposició, i més que es desfarà, l’obstacle real per a les polítiques salvatges i extremistes, eren els sindicats i per això, s’entra a mata-degolla amb ells, com si  feren nosa i foren una rèmora  innecessària. Molt s’ha parlat de la tebiesa, de la falta de reacció, del finançament, de la pròpia estructura de les organitzacions, però, quin d’aquests crítics presenta maneres alternatives per defensar els interessos de la gent treballadora? Quina alternativa al “ salves qui puga” anem a presentar?.

El problema, no són els sindicats, sinó  l’acomodament i el meninfotisme. Les xifres oficials diuen que ja són unes 64.000 persones les que a les comarques de Castelló estan ja sense treball; alguns ens diran que bé, que eixes xifres són exagerades perquè hi ha gent que sobreviu gràcies a treballs en negre, però també caldria recordar quants joves encara no han passat a formar part d’eixos 64.000 oficials, per estar encara amb algun estudi  simplement per passar el temps ja que no hi ha res més que fer.
64.000 persones al carrer, segurament donaríem molta més por que els pocs mils que eixirem per exemple el dia 1 de maig, o hem estat eixint en les darreres mobilitzacions.

Ens vénen que el nostre únic objectiu és treballar, treballar i treballar, i que per a d’això hem nascut, i mentre, les possibilitats  per accedir als llocs de treball són cada cop més difícils, mantenir el que en tinga un, també cada cop més complicat, i ser emprenedor i buscar-se la vida, missió impossible sense cap ajut ni incentiu.

Per tant, motius per la vaga i tant que hi ha, i l’excusa no pot ser si s’està d’acord o no en qui la convoca, sinó si s’està d’acord en les retallades  de drets que han costat tant d’adquirir durant dècades , si hem de continuar empassant-nos-ho tot, o plantar-nos i intentar canviar el curs de les coses.

En definitiva, amics de la COPE, s’han acabat les festes, i ara, ve la realitat