dimarts, de març 06, 2012

columna COPE d'avui

Escoltar els informatius d’esta cadena, com de qualsevol altra, sobre tot quant es parla d’economia, s’està convertint en una activitat de risc, no recomanable per a que pateix del cor, ensurt darrere d’ensurt, no veiem hora bona i tot són notícies que ens diuen que cada cop la cosa està un poc més malament, i que anem preparant-nos perquè allò que s’ens ve damunt realment fosc.

Es parlen de conceptes i termes que ja formen part de la nostra família, i potser estem tant acostumats a ells que ja ni ens preguntes què volen dir, i si són reals, però com sabem certament que ens ho creguem o no, anem a patir-ho, millor no calfar-nos el cap.

Euribor, Prima de risc, agències de qualificació, deute , qualificació del deute espanyol...etc son noms que sols escoltar-los cal posar-se a tremolar, i ens fa caure per l’esquena una suor gelada i ens posa la pell de gallina, ja que són l’excusa per estrènyer un poc més les clavilles.

En eixe escenari ombrívol, on les decisions polítiques i econòmiques no les prenen els governants, més enllà de la Merkel, sinó no es sap qui, ...aquella promesa de Rajoy de no apujar cap impost, i de traure’ns de la crisi el dia després de tirar a Zapatero de la Moncloa, ...ha canviat ara de discurs i la culpa és compartida en part per la política dels anteriors, i perquè la cosa està més malament del que pensàvem.

I mentre, l’atur continua sent un drama al qual diàriament han d’enfrontar-se cada dia més famílies, on darrere de cada xifra asèptica, hi ha gent que ho està passant malament, i la resta, que estem amb l’amenaça constant de quedar en la mateixa situació a la primera de canvi, i cada dia, amb menys drets, amb menys capacitat econòmica i més desprotegits. Per això, no sé quin és ja el paper de la classe política, directament es podria votar a Merkel, Standard&Poor's o Moody's , i ens estalviaríem els salaris dels seus subalterns, siguen zapateros o rajoyis, que per a cumplir ordres, no cal tanta parafernàlia.

En definitiva, estimats oients, l’apocalipsi econòmic continua amenançant-nos cada dia, imagine al final quedarem immunes a la por i tant ens donarà que ens atraquen un poquet o que directament ens ho lleven tot.

Que passen vostes una bona setmana, a pesar dels Mercats, i fins la propera