dimecres, de desembre 31, 2014

Veritats i mentides repetides

http://www.castelloninformacion.com/castellon-opinion-carles-mulet-comprimos-veritats-mentides-repetides/

Veritats i mentides repetides

Carles Mulet.Portaveu Iniciativa comarques de Castelló-Coalició Compromís. 
Aquesta època de celebracions nadalenques, és  propicia per reflexionar com mentides repetides cent vegades acaben semblant veritats absolutes, o com la convencionalitat del missatge acaba donant-li versemblança.
Si tots els costums, celebracions i rituals de la tradició catòlica en teoria es basen en els quatre evangelis oficials, i sols fent un exercici d’interpretació d’eixos textos voràs com bona part de l’imaginari sobre la suposada vida de jesucrist, no apareix relatada ni de bon tros, o de manera molt parcial en sols algun dels evangelis canònics o fins i tots algun dels apòcrifs que són aquells que no ha acceptat com a vàlids l’esglèsia catòlica.
Per tant, per exemple, tot el mite dels reis d’orient, es basa en una interpretació i exageració del poc que diu al respecte sols un dels quatre evangelis, el de Sant Mateu, que no diu en cap moment el nom d’aquests, el número, ni diu en cap moment que foren reis; algunes religions cristianes com l’esglèsia armènia parlen de 12 reis.
Un bon exercici seria posar els quatre evangelis, i comparar-los, i voríem com són contradictòries entre si, i com bona part del que avui en dia es creu com a que està explicat en la bíblia, ni apareix ( des dels detalls de la concepció, naixement o la vida de jesucrist). Per tant, si fins i tot en l’epopeia més influent en occident, res és el que pensàvem que sabíem, el que està escrit no és el que pensem que és, i a la inversa, com a per a no caure diàriament en paranys a tot arreu.
Vivim en una societat on per repetir mentides sembla que es converteixen en veritat, on la xerrameca, la impostura semblen imposar-se a la realitat, als fets, a allò material i tangible, per això, cal fer exercici de separació dels grandiloqüents discursos, de la falsedat dels missatges, perquè si no hi ha fets, si no hi ha fermesa, ens pot dur de nou al no-res. I en els àmbits terrenals, on els regnes sí que són d’este món, cal canviar la realitat de les persones i no esperar un altra vida, per això, de profetes, i profetets de poca alçada intel·lectual, ens hem de guardar.