dimarts, de juny 12, 2007

Poltergeist.


publicat avui en Mediterraneo

Foradant el terra del què ha de ser un “gran PAI” al meu poble, entre altres troballes arqueològiques, ha aparegut un extens cementeri musulmà , diuen que si del segle XI. Però allà on posen la pala, allà on apareixen restes; que si neolític, fenici, romà, musulmà; es veu que el litoral de Cabanes ha estat poblat des de sempre.

És curiós vore com qui controla aquestes excavacions arqueològiques és la mateixa empresa que té pressa per acabar les seues obres, vendre-les, i començar altres PAIS.

Però tornant al fil de l'assumpte, ¿ no fa mala espina fer apartaments damunt una necròpolis, que és com diuen els tècnics als cementeris abandonats?. A mi tot aixó em recorda massa a la cèlebre i originarària pel·licula de “Poltergeist”, on havien creat una urbanització al damunt d'un cementeri indi.. “ Caroline, ve hasia la lus”, ¿ recordeu a aquella xiqueta en cara de boba que era abduida per la televisió, i necessitava d'una mèdium naneta per a traure-la del mòn paral·len on la tenien segretada?. Passarà el mateix amb la gent que compre el seu piset damunt del cementeri musulmà?. A mi, ara, la imatge que se'm ve al cap, és una possible abducció de la mussa de l'empresa, la Igartiburu ( que pareix la Caroline de major)... us la imagineu, quan vinga a tallar la cinteta d'inauguració dels nous apartaments, com és abduida també per la televisió?, la veritat és que és més dificil imaginar-la fora de la tele, ja que està les 24 hores, entre anuncis i programess xorra com els que fa.

Així, que com diu la dita, el que avisa...Després si les portes tanquen mal, si rebenten les canonades, si s'en va la llum cada dos per tres, si les parets clevillen i es sent la conversa de tota el bloc d'apartaments, que no li tiren la culpa a l'empresa, sinó que estarem davant d'un nou cas clar de poltergeist. I és que cada cop, el tema de l'urbanisme als nostres pobles, sembla més terribles capitols de parapsicologia i coses que fan por.