dijous, d’abril 02, 2009

50.765 aturats a Castelló; Iniciativa afirma que amb Mundo Ilusión s´ensorra el castell de naips del model de Fabra, per enèsim més consecutius, líder

Mulet recorda que des de fa anys es venia advertint de la volatilitat d´un model que era un miratge.

La paralització del Parc Temàtic Mundo Ilusion, anunciada per sorpresa pel seu promotor, Carlos Fabra, és, per a Iniciativa, el primer símptoma de com s´està ensorrant un model econòmic per a la província que els ecosocialistes venien alertant que era insostenible i abocava al fracàs.

El portaveu d´Iniciativa a Castelló, ha afirmant que prova d´aixó són les dades de l´evolució de l´atur a l´Estat Espanyol; segons l´informe del Ministeri de Març, Castelló continua sent líder en destrucció d´ocupació; l´atur ha crescut en un any, fins finals de març, el 132,468 %, mentre que la mitjan estatal està en 56,69, el segon lloc en el rànquing, és Saragossa, amb 97,57 % d´increment de desocupats. ( La mitjana autonòmica és de 78,87) .

Durant el mes de març, 3044 noves persones ha passat a les llistes de desocupats, increment un 6,38% respecte a les dates de febrer, ja s´ha superat la barrera dels 50.000 aturats, concretament els 50765.

De nou el sector que més atur ha creat en mar és Serveis; de 3044 nous aturats, 1060 de serveis, 696 de la construcció, 873 de la indústria, 138 d´agricultura, i 277 sense ocupació anterior.

Per a Mulet " hi ha un clar responsable polític d´aquest desastre, i és Carlos Fabra, som la província de l´Estat on més creix l´atur, de manera desproporcionada, doblem per exemple a la província d´Alacant, i cal recordar que abans quan el miratge feia que les xifres econòmiques semblaren positives, tot eren medalles i mèrits de Fabra i del PP. Ara, indiscutiblement, és responsabilitat seua.

Per als ecosocialistes " el PP ha desmantellat sectors productius per destinar tots els diners públics a pelotazos com Mundo Ilusión, l´aeroport, o els innumerables PAI amb Golf, aquests han suposat una sangria de diners de la caixa comuna, que han anat a parar a quatre aprofitats, i han deixat l´economia potes per a munt, s´han oblidat de la indústria, de l´agricultura i inclòs del serveis públics. Ara, qui ha hagut de fer el pot ja l´ha fet, com el Mundo Ilusión o les obres de l´aeroport, però amb la caiguda del Parc Temàtic, anunciada pel propi Fabra, s´ensorra tota la mentida muntada per ell; ja no té cap sentit ni viabilitat l´aeroport, ni els projectes de PAI de milions de metres quadrats; han fet malbé la imatge turística de Castelló amb barbaritats i abusos urbanístics".

Mulet ha remarcat que Fabra ha hipotecat a Castelló per a que altres el saquejaren " l´aeroport, en cas de funcionar, suposarà una permanent pèrdua de diners públics en concepte de subvencions i compensacions als explotadors, ja acordades, i ja ha estat un sobre cost bestial. Mundo Ilusion ja avisen serà un altra fantasmada, s´han gastat els milions d´euros per a no res. I a sobres, la caixa està buida, la gent se´n va a l´atur, i aquest senyor encara no ha presentat ni una sola mesura per lluitar contra la crisi"

Dades atur:

http://www.tt.mtas.es/periodico/laboral/200904/MARZO.pdf