dissabte, d’abril 25, 2009

Iniciativa a Cabanes reclama mesures contra la granja escola il·legal i acusa al PP de passivitat



Mulet “no sabem si l’alcade els considera seus amiguitos del alma, però tenim precedents de gent amb la qual no ha tingut mirament per manca de llicències

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet ha exigit avui a l’equip de Govern Municipal del municipi, que explique el motiu pel qual ha fet cas omís a les advertències de l’oposició sobre l’activitat il·legal d’una granja escola en el municipi per la qual han passat des de fa dos anys xiquets de curta edat de tota la comarca.

Mulet ha afirmat que l’alcalde era coneixedor des de fa més de nou mesos de la situació il·legal d’aquesta activitat, tal i com demostren les actes dels plens municipals, i tot i prometre inspeccions, en cap moment es van donar, i l’activitat va continuar fins i tot amb alumnes del propi municipi. “ Per tant, que ara anuncien que van a actuar, ens agradaria saber com, i què van a fer,si van a assumir responsabilitats polítiques ells mateix, si van a aplicar cap sanció administrativa cap a l’empresa, o si, com sempre van a deixar passar el temps per eludir responsabilitats”

Segons el regidor ecosocialista, “ no volem prejutjar la pròpia activitat en si, imaginem que els propietaris han intentat actuar correctament, que tant els xiquets com els animals no han estat desatesos, però estem parlant de moltes més coses, que fan inacceptable que s’haja funcionat sense llicències amb tot el que implica”.

Per eixe motiu, la granja escola que encara està pendent de la Declaració d’Interés Comunitari de la Conselleria de Medi Ambient, per estar en sòl rústic, no compta amb llicència d’activitat ( i desconeixem si les obres fetes tenen llicència d’obres, que imaginem que no), qui tipus d’assegurança tindrà ( difícil en el cas de ser il·legal, per tant qui es faria responsable en cas d’accidents?).

Mulet ha afirmat que també cal aclarir quin tipus de titulació pedagògica tenen les persones que han de tindre cura dels xiquets de tant curta edat, si tenen titulació de primers auxilis, si les instal·lacions compten amb tot tipus de mesures de seguretat ( del mobiliari, de les tanques, contra incendis, d’evacuació), si té control sanitari tant en els animals com en les cuines..etc “ . Segons el regidor de Cabanes “ no estem parlant per exemple d’una activitat com podria ser un bar, que obri les portes mentre està tramitant-se la seua llicència, estem parlant d’una granja escola, que du prop de dos anys en funcionament, sense cap tipus de llicència i tractant amb xiquets de molt curta edat, que aquests tracten al seu temps amb les eines del camp i animals domèstics, pensem que no es pot tolerar”.

El regidor ecosocialista ha remarcat que “ no sabem si l’alcalde té cap afinitat personal amb el promotor d’aquesta activitat, si els considera els seus amiguitos del alma i els estima un “huevo”, però tenim precedents de gent amb la qual no ha tingut mirament per manca de llicències, i ací, tractant-se de xiquets de curta edat, no ha actuat”.

Iniciativa preguntarà al Consell de la Generalitat durant la propera setmana tant sobre aquest Declaració d’Interés Comunitari ara en tràmits, com per les mesures que pensa adoptar al respecte.

Segons Carles Mulet “ durant el dia d’ahir, vam rebre moltíssimes trucades de pares i mares de tota la comarca que havien concretat visites dels seus fills a aquesta granja escola, indignadíssim pel que consideren una presa de pèl. No sabem si el PP ha pres, després de la pressió, cap mesura al respecte, però imaginem que la majoria de visites s’hauran cancel·lat”

+ info de la notícia

Pàgina web de la Granja Escola: http://www.elmorrudet.com/es/inicio.php

Castelló, 25 d’abril de 2009. Gabinet de Premsa d’Iniciativa del Poble Valencià