diumenge, d’abril 19, 2009

Iniciativa a Cabanes acusa al PP d’ocultar a l’oposició la inauguració de la variant de la CV-10 pel municipi

Mulet afirma que “l’alcalde colpista” menysprea a la corporació, i es mostren els dubtes sobre el crèdit demanat per remodelar el vial desafectat.

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha criticat avui la total falta de consideració de l’alcalde del municipi, i del Conseller d’Obres Públiques, per ni convidar, ni informar a l’oposició de l’acte d’inauguració de la circumval·lació de la CV-10, que trau per fi l trànsit d’aquest vial de dins del municipi.

Segons Mulet “ l’acte d’inauguració d’aquesta infraestructura, que aplega molt tard, i que hem pagat amb els diners públics de tots els contribuents, es va transformar en un simple acte de campanya del PP, també pagat amb diners públics, on van desfilar persones que res tenien a vore amb el municipi ni amb la Conselleria, ja siguen dirigents del PP d’altres municipis, o representants de la Diputació Provincial, que tampoc té res a vore, per contra, els representants polítics democràticament triats pel poble de Cabanes, ens vam haver d’assabentar per la premsa el dia després que s’havia inaugurat oficialment la variant, ja que tot i tractar-se de l’actuació més important feta per les administracions públiques en molts any al municipi, ni tant sols s’ens va informar, ni molt menys convidar”.

Per al regidor ecosocialista “ és una mostra més del talant extremista i autoritari de qui és alcalde per mitjà del cop institucional ( recordant el cas de la manipulació dels censos)”. Els ecosocialistes demanar en les Corts explicacions per aquest menyspreu institucional cap als membres de l’ajuntament de Cabanes que no són del PP.

Respecte a les obres de reforma del vial desafectat, conegut fins ara com a Carretera Saragossa, un cop el trànsit de la CV-10 ha eixit del poble “ era una actuació necessària, i calia un projecte per a remodelar urbanísticament aquest vial, però, mentre altres pobles aconsegueixen que aquestes actuacions siguen finançades amb plans provincials o inversions autonòmiques, ací, tot i estar parlant d’administracions del mateix color polític, han optat per endeutar a les arques municipals”.

Mulet ha recordat que per a dur a terme aquesta actuació, l’ajuntament ha hagut de sol·licitar un crèdit hipotecari subscrit amb l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), de ni més ni menys 1.318.397,12 euros. “ Per a remodelar un vial, s’han endeutat 1.318.397,12 euros, diners que tot i que siga amb crèdits més baixos que en la resta d’entitats bancàries, s’hauran de tornar; mentre altres pobles, mirem per exemple la veïna Vall d’Alba, fa totes les grans actuacions urbanes amb inversions d’altres administracions. El PP inclòs ha volgut vendre com un èxit haver obtés aquest crèdit, que suposarà que tot el poble haurà de pagar fins al darrer cèntim del que suposarà aquesta remodelació, remodelació que veiem necessària, però creiem que si tinguerem a uns bons gestors no suposaria un perjuí als diners públics”