dijous, d’abril 02, 2009

Iniciativa demanarà explicació per la inauguració “religiosa” de la Dàrsena Sud del Port de Castelló


Els ecosocialistes afirmen que la presència del bisbe, la benedicció, rés i acció de santiguar-se tota la classe política estava fora de lloc en un estat aconfesional.

La inauguració ahir de les obres de la nova dàrsena sud del Port de Castelló, es va convertir en acte religiós. A més de les autoritats locals, autonòmiques i estatal (alcalde i vice alcalde de Castelló, president de la Generalitat, Subdelegat del Govern Central , president de la Diputació Provincial, President de Ports de l’Estat, president de l’Autoritat Portuària de Castelló, entre moltrs altres, es va poder “gaudir” de la presència del Bisbe de la Diócesi de Sogorb-Castelló, el qual va convertir l’acte civil en religiós.

El Bisbe va beneir les obres, i va incitar a les autoritats polítiques a resar i santigüar-se en una acte d’inaugurar unes obres que òbviament no havia pagat l’esglèsia catòlica ni cap altra confessió religiosa.

EL portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha anunciat que es presentarà al congrés una pregunta escrita al Govern Central perquè explique qui va convidar al Bisbe a beneir aquestes obres, quin cost ha tingut aquesta intermediació entre el món civil i diví, i si s’ha convidat a la resta de representants en Castelló de la resta de sectes religioses i creences en el més enllà.

Segons Mulet “ no podem, en ple segle XXI continuar repetint les estructures del nacionalcatolicisme, en un estat aconfessional, la presència d’un Bisbe per beneir una obra civil, és un atac als propis principis constitucionals i una falta de respecte a la resta de creences personals. Si el Bisbe vol emprar els seus poder màgics per que la nova dàrsena siga molt segura i fructífera, té el seu púlpit privat on pot fer ús i esplai d’elles, però de cap manera se’l pot convidar a inaugurar i presidir un acte com aquest”.

Per al representant ecosocialista “ la imatge és pròpia d’un film de Berlanga, vore als Fabra i Camps resant i santigüar-se per inaugurar unes obres en el port, esperem que pel bé de la seua ànima abans s’hagueren confessat dels seus pecats”