dissabte, de juny 20, 2009

Iniciativa afirma que la Fiscalia hauria d´investigar d´ofici l´abús del PP amb els immigrants, no només per omplir míting sinó també pel vot


Mulet recorda que la pràctica de compra de voluntats polítiques ha estat denunciada per molts grups de l´oposició en els municis de Castelló .

El portaveu d´Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha valorat avui que la falta de reacció del PP davant la denúncia feta pel Centre Integral d'Immigrants Llatinoamericans, els quals afirmen que van ser estafats amb la promesa d´un lloc de treball a canvi de d´acudir, amb tota la família al míting de Rajoy a València, el passat dia 2, demostra que el PP veu com a normal i habitual aquesta manera d´instrumentalitzar i estafar als immigrants.

Segons Mulet " qualsevol altre partit polític decent, davant acusacions tant greus, el primer que faria seria obrir una investigació interna, per netejar la imatge del seu partit, per prendre mesures contundents contra qui estiga difamant a eixe partit, o estiga aprofitant-se baix el paraigües del partit, de les persones immigrants, per contra, si en el PP es limiten com sempre, a deixar passar el temporal i fer com si no haguera passat res, és perquè els han pillat en les mans en farina, i és el que sempre solen fer".

Per al portaveu d´Iniciativa " l´intermediari de Borriana que va desplaçar aquestes persones, hauria d´explicar si va obtindre cap lucre, pagat per la direcció del PP o per alguna persona individual per estafar als immigrants, perquè per molta devoció que li tinga a Rajoy, costa entendre que es dedique a fer aquestes barbaritats només per ajudar-li a omplir la plaça de bous, Imaginem que aquest cas que ara ha vist la llum no serà aïllat, ens agradaria saber quan gent va anar obligada a aquest miting, saber com el PP va omplir la plaça. Van anar al miting tots els sense papers amb l´amenaça de que si no anaven es quedaven sense treball? Van anar totes les persones que Fabra diu ha col·locat i ha perdut ja el compte?, van anar totes les persones que reben subvencions públiques de l´administració?.

Per al portaveu d´Iniciativa, " la Fiscalia hauria d´actuar d´ofici davant d´aquest tipus de delictes, on tot evidència que és una denúncia real i fonamentada, i que efectivament es va estafar als treballadors amb algo tant sagrat com la seua pròpia subsistència laboral".

Mulet ha anat més enllà, i ha remarcat que no només aquest fet és mereixedor de ser investigat, sinó tota la instrumentalització indecent que el PP sol fer del col·lectiu immigrant " tenint la graella pel mànec, el PP, en el més pur estil caciquista i mafiós, s´aprofita de la dicifil situació dels sectors més desfavorits, i en les passades eleccions municipals vam poder vore com es va practicar poc més que una caçera del vot romanès, comprant voluntats i desplaçant a aquesta gent com a ramat en furgonetes davant de les urnes, una situació pròpia de les màfies i no dels sistemes democràtics. Aquestes pràctiques haurien de ser perseguides d´ofici"