dilluns, de juny 15, 2009

Iniciativa trau els colors a Medi Ambient i li demostra com oculta informació per via parlamentària mentint descaradament

si voleu vore els documents, els podeu demanar a castello@iniciativapv.org

Els ecosocialistes afirmen que es tracta d´un nou atemptat contra les institucions públiques valencianes per part del PP.



Tot i l´obligació que té el Consell a respondre i facilitar la documentació requerida als grups Parlamentaris, sovint es busquen excuses; es respon un cosa diferent al contestat, es demanen pròrrogues interminables que trauen el propi interés de la resposta, o altres manipulacions.

La petició de documents per part del Grup Parlamentari que obren en mans de l´administració, sovint no és atesa dins de les regles del joc, i s´atreveixen a mentir afirmant que aquesta documentació no existeix.

Des d´Iniciativa es va posar a prova al Consell, demanant-li un document que es tenia constància que sí existia; un informe de la Direcció General de Territori i Paisatge, emès el passat Desembre de 2008, sobre el PAI Marina d´Or.

La resposta de la Conselleria, per escrit, a la petició de documents de la portaveu d´Iniciativa, Mònica Oltra, va ser que eixe informe no existia, i amb aquesta mentida es pensava donar per conclosa la petició, i vulnerar així els drets dels parlamentaris i dels Grups de l´oposició.

Oltra, a aquesta negativa, va respondre amb una pregunta escrita a la Conselleria de Medi Ambient, en l´escrit de la qual s´adjuntava una imatge del mateix document, demostrant d´aquesta que sí existia el document emés per la pròpia Conselleria, manera que s´havia mentit. " Es pot al·legar desconèixer el que fan altres estaments, però que la pròpia Conselleria de Medi Ambient negue l´existència d´un document que ella mateixa ha emés, és un atemptat molt greu contra el reglament de les Corts. Ara tenim la prova de com ens menteixen"



L´excusa donada per la Conselleria es que es va tractar d´un error, al·legant una suposada proximitat en la entrega de documentació anterior ( més de tres mesos de diferència)



Adjuntem

Doc 1: denegació de la petició de documentació

Doc 2: pregunta que demostra l´engany de la Conselleria

Doc 3: resposta de la Conselleria.