dimarts, de novembre 03, 2009

Farts de corrupció.


publicat avui a Mediterraneo


Últimament estrany és el dia que no siga notícia l’esclat d’un cas de corrupció política en el territori “espanyol” . Petits municipis, governats pel PP i en altres casos pel PSOE, d’un vodevil que va començar en Marbella, i que té per darrer episodi fins la data a l’ajuntament de Santa Coloma, i sobre tot, ací a ca nostra el que és un “culebrón” que lluny d’acabar-se va creixent a cada entrega; el cas Gürtel que té més socarrat a Camps que la moto d’un hippy, però ell aguanta que t’aguantaràs mentre es van soltant llasts com el pobre Costa, que voldran fer-li pagar les malifetes, no només seues, sinó de tota la panda. El tira i arronsa de Costa amb la direcció del PP, junt amb espectacles com la guerra oberta a Madrid pel control de Cajamadrid, està transmetent una imatge de Rajoy més nefasta de la qual la majoria en teníem, ¿ eixa gent en constant punyalada, incapaç de governar el seu propi partit que és una caixa de grills, pensa governar-nos a la resta de ciutadans?. Que ens pillen confessats!.

Segurament en el que queda de legislatura pot acabar també sent titular de premsa la intervenció d’algun altre ajuntament de les nostres comarques ( cru ho està tenint ja per exemple el d’Alcalà de Xivert...), i és que l’època del desori urbanístic va fer creure a molt que la fi justificava qualsevol mitjà, i es podien omplir massa butxaques i fer massa favors. I, sobre tot, ningú s’oblida del cas Fabra, mentre uns i altres van caient, el multi imputat President de la Diputació se’n riu dels ciutadans i de la justícia.

Amb tot el que està caient, potser algú està aconseguint el que pretén, el descrèdit total i absolut de la classe política, per a que tots estiguem tant farts i fartes que puguen presentar-se com a salvadors opcions estrambòtiques a l’estil de Berlusconi , populisme barat a l’estil ranci d’UPyD però passat de voltes. Un poc el que passa en la política local, que la persona amb menys poques llums pot estar governant un ajuntament, a falta de criteri, actuant com titella dels interessos empresarials.

Passat dissabte, milers de ciutadans de tot el País Valencià van marxar pels carres de València demanant la dimissió de Camps i cridant prou a la corrupció, potser eixe és el punt d’inflexió, l’hora de la gent que en diu prou. Solen dir que “tenim el que ens mereixem”, però confiem que tot aquest lamentable espectacle servica per obrir el ulls, fins i tot dels votants del PP, i que tot plega ajude per un canvi en els representats públics, per una nova manera de fer política.


Carles Mulet

Iniciativa del Poble Valencià

1 comentari:

Anònim ha dit...

naucil veliko