divendres, de novembre 20, 2009

Iniciativa afirma que els ajuntaments de Cabanes i Orpesa estan ajornant intencionadament l´aprovació del PAI Mundo Ilusión

Els ecosocialistes exigeixen la retirada definitiva d´un projecte insostenible i inviable

EL regidor d´Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha afirmat avui que el PP de Cabanes i Orpesa són els responsable de l´endarreriment en l´aprovació definitiva del projecte del PAI Mundo Ilusión, mentre es dediquen al victimisme i responsabilitzar al Consell.

Segons Mulet " els darrers passos en la tramitació d´aquest PAI ens demostra com els ajuntaments han estat endarrerint intencionadament la seua tasca per a que la Conselleria de Medi Ambient no puga recepcionar els informes necessaris i per tant aprovar definitivament el projecte, ja que això suposaria posar el cronòmetre en marxa i perjudicar greument a una empresa que ara per ara és incapaç de fer ni un 1% dels 18 milions de metres quadrats aprovats".

Mulet ha recordat que el PP de Cabanes va convocar un ple extraordinària per al passat 24 de setembre, on es pretenia aprovar amb els seus vots la proposta de text refós del Planejament de Sector Marina d´Or Golf, un document imprescindible per desbloquejar el PAI, Sense previ avís, el PP va retirar el punt de l´ordre de dia, baix l´excusa d´haver de fer menudes correccions( tot i tindre a dos arquitectes en nòmina), i que a tornar-se a ple en menys de 15 dies. Ara, mes i mig després, ni la més mínima intenció d´aprovar aquest document".

El regidor ecosocialista ha afirmat que " en la conjuntura actual, que va per a llarg, un PAI com el de Mundo Ilusión, no té cap sentit, el PP i el PSOE el van aprovar imbuïts pel miratge de la bombolla immobiliària. Ara, la bombolla ha esclatat i mai més tornarà eixes dimensions desproporcionades, per tant, un pla per crear del no-res una ciutat de 130.000 habitant, no té cap raó de ser. Per això, en lloc d´intentar guanyar temps paralitzant la tramitació, tirant la culpa a la Conselleria, per a no aprovar res durant la present legislatura i poder tirar les culpes a qui vinga després, l´opció raonable seria un pacte entre l´empresa i els ajuntaments, per retirar aquest projecte, i plantejar les opcions que siguen reals, sostenibles i acceptables en eixe entorn. En cas contrari, aprovar ara el PAI suposaria que els propietaris dels 18 milions de sòl afectat, haurien de començar a pagar a l´ajuntament com a sòl urbà quan ara no es paga contribució ( això afectaria greument a les arques de l´empresa, propietària de bona part), a més, obligaria a l´empresa a començar les obres, quan té paralitzats els veïns PAIS de Torre la Sal i la urbanització dins d´Orpesa"

Els documents que el PP ha paralitzat, únicament en el terme municipal de Cabanes, feia que dels 9.120.309 m2 de la urbanització dins del PAI, per les obligacions de les Conselleries, aquest s´ha quedat en 8.203.633, més d´un 11 per cert reducció. La densitat baixa de 36.673 a 34220 vivendes ( que traslladant-los a les mitjanes que s´empren, suposarien una capacitat per a 8585 habitants menys)

L´edificabilitat passa de 4.824.703 m2T ( metre sostre) a 4.522.999 m2t, sent el sol residencial de 4.112.738 en lloc dels anteriors 4.408.661, i el sòl terciari passant de 416.042 del principi als 339.201, i l´aprofitament baixa del 0.306 a 0.28-