dijous, d’abril 30, 2009

El silenciat cas de Mariqueta aplega a les Corts, i el PP “passa”

Ahir per la vesprada, la diputada i Síndica de Compromís, Mònica Oltra, preguntava al Consell, “quines són les mesures de seguretat i control de les condicions de prestació de campaments d’estiu per a menors i quines inspeccions efectua el Consell per a verificar que es compleixen les condicions de prestació presentades a l’administració per les entitats o empreses que ofereixen activitats d’oci durant l’estiu”.

clica en l’enllaç http://www.canalgv.com/app/player/default.cfm?int_ElementId=4761
i avançar el reproductor fins l’hora 18 (1:18) minuts, voras el debat plenari fins a l:27

El motiu d´aquesta genèrica pregunta era un cas concret, que podeu llegir en http://elblogdemariqueta.blogspot.com/. (més…)

Europees


publicat dimarts a Mediterraneo

Ara que s´apropen les noves eleccions europees, els grans partits tornen a posar la maquinària electoral per prometre tot el que no han fet durant aquests anys, intentant que es convertisca de nou en un cara a cara entre Rajoy i Zapatero, i es parle quan menys possible d´Europa.

Nosaltres pensem que és recomanable que els electors facen un poc de memòria de cara a les europees, i voten en consciència i utilitat a aquells representants que més han fet pel seu territori; no es pot votar en clau generalista, a unes sigles per a que uns senyors de ves a saber on obtinguen les seues actes, i no es preocupen el més mínim pels problemes locals".

Des de l´esquerra verda transformadora pensem que l´actual eurodiputat d´Iniciativa, Raül Romeva ha tingut una preocupació constant pels assumptes de Castelló, més que qualsevol eurodiputat d´altres partits. Cal recordar com PP i PSOE votaven en contra de l´informe Auken elaborat per la diputada danesa del mateix grup parlamentari de Romeva, informe que demanava posar fre als abusos urbanístics que estem patint a les comarques de Castelló entre altres parts.

Només Romeva ha dut en reiterades ocasions a l´euro parlament les agressions del troleibús al Parc Ribalta, altres s´han dedicat a fer declaracions d´intencions, que no s´han materialitzat mai en res. És molt fàcil fer campanya ara amb promeses del que es farà, per a després veure com en cinc anys Castelló no ha eixit en les prioritats dels altres partits en aquests anys, no poden defensar res del que han fet per Castelló, i és molt fàcil ara prometre, saben que o bé no eixiran com a eurodiputats, o bé tornaran a patir l´amnèsia immediata.

Carles Mulet

Iniciativa a les comarques de Castelló

dimarts, d’abril 28, 2009

Cas Fabra: Medi Ambient reconeix diverses sancions a Salquisa mentre l’ajuntament de Cabanes continua autoritzant ampliacions


L’empesa ubicada en Cabanes estava acusada per Vilar de fabricar els fitosanitaris plagiats per Carlos Fabra a Naranjax.

La diputada autonòmica d’Iniciativa, Mireia Mollà, va preguntar a la Conselleria de Media Ambient saber si s’havia interposat cap tipus sanció a l’empresa Salquisa (San ALf Químicas SA), ubicada en Cabanes, en cas afirmatiu, per quin motiu, en quina data, i en què han consistit aquestes sancions. Si s’havia d’aquestes sancions a l’ajuntament de Cabanes? En cas afirmatiu, en quins termes? . Si coneixia la Conselleria que recentment aquesta empresa ha obtés autorització per a l’activitat de fabricació i emmagatzematge de productes fitosanitaris i biocides, i si ha fet aquesta Conselleria seguiment de les emissions d’aquest empresa.

Des del Grup Municipal d’Iniciativa a Cabanes, es venia denunciant la situació irregular que aquesta empresa, denunciada per l’ex soci de Carlos Fabra, Vicente Vilar, com la que estava produint els fitosanitaris plagiats a Narajax per l’entorn de Carlos Fabra.

De fet, tot i les continues denúncies, l’alcaldia de Cabanes, per mitjà de decret havia autoritzat decrement autorització per la la fabricació, venda i distribució de productes fitosanitaris molt tòxics que no siguen gasos ni desprenguen gasos, con mous permisos per a l’activitat de fabricació i emmagatzematge de productes fitosanitaris i biocides.

Front a això, la Conselleria de Medi Ambient respon a Iniciativa que en 2003 la Conselleria va imposar a Salquisa dues sancions de 30.001 cada 1 per emissions a l’atmosfera en valors superiors als legalment admissibles.

Així mateix, segons resposta parlamentària, s’han incoat expedients sancionador per motius relacionats amb la gestió de residus, si bé la tramitació d’aquests ha sigut suspesa ja que s’ha aportat, a sol·licitud del Jutjat d’Instrucció número 1 de Castelló, a diligències prèvies obertes per l’esmentat Jutjat.

Per a Iniciativa, és un cas de gravetat que l’empresa implicada en els fitosanitaris de Carlos Fabra, si el contra exemple de sostenibilitat, denunciada contínuament per emissions il·legals i per abocament de residus, contaminació a la qual es sotmet a la tota la població de Cabanes, mentre, l’ajuntament en lloc de prendre mesures contra la empresa, continua permenten nous usos i ampliacions en tractament de productes molt tòxics, al que és una empresa irresponsable .

La Plataforma No a la Contaminació també ha denunciat a aquesta empresa per no respectar la normativa d’emissions atmosfèriques”

dilluns, d’abril 27, 2009

Mulet afirma que Costa es converteix en un nou exemplar del descrèdit a Castelló ocasionat pel PP

http://www.iniciativapv.org/castello/noticia/108

Iniciativa demana que Anticorrupció actue contra els bancs que estan bloquejant la informació sobre els comptes de Carlos Fabra

http://www.iniciativapv.org/castello/noticia/120

Marina d´Or presenta contenciós contra l´ajuntament de Cabanes, per "concedir-li llicència d´obres"



Mulet afirma PP i Marina d´Or juguen alegrement amb el futur urbanístic i l´erari públic de Cabanes.

El regidor d´Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha fet pública avui la resolució de l´alcaldia del municipi, en la qual l´ajuntament compareix en el Recurs contenciós administratiu interposat per Construcciones Castellón 2000 SAU (Marina d´Or (procediment ordinari núm /2009), contra la desestimació d´un recurs de reposició interposat per l´empresa contra l´acord de la Junta de Govern Local de data 15 de maig de 2008, pel qual se li concedir llicències d´obres majors per a la construcció de 222 apartaments"
http://iniciativapv.org/castello/noticia/112

Iniciativa a Cabanes critica les abusives retaxacions i quotes d´urbanització del PAI Torre la Sa


Mulet recorda que l´empresa no està complint mentre es sangra als veïns.

El regidor d´Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha criticat avui que l´ajuntament de Cabanes estiga permeten l´enèsima retaxació de càrregues del PAI Torre la Sal, així com les liquidacions de les quotes d´urbanització d´aquest als veïns afectats, seguint exclusivament el criteri de l´empresa, que està suposant un nou abús cap a les persones amb sòl dins del PAI.
http://iniciativapv.org/castello/noticia/109

dissabte, d’abril 25, 2009

Iniciativa a Cabanes reclama mesures contra la granja escola il·legal i acusa al PP de passivitat



Mulet “no sabem si l’alcade els considera seus amiguitos del alma, però tenim precedents de gent amb la qual no ha tingut mirament per manca de llicències

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet ha exigit avui a l’equip de Govern Municipal del municipi, que explique el motiu pel qual ha fet cas omís a les advertències de l’oposició sobre l’activitat il·legal d’una granja escola en el municipi per la qual han passat des de fa dos anys xiquets de curta edat de tota la comarca.

Mulet ha afirmat que l’alcalde era coneixedor des de fa més de nou mesos de la situació il·legal d’aquesta activitat, tal i com demostren les actes dels plens municipals, i tot i prometre inspeccions, en cap moment es van donar, i l’activitat va continuar fins i tot amb alumnes del propi municipi. “ Per tant, que ara anuncien que van a actuar, ens agradaria saber com, i què van a fer,si van a assumir responsabilitats polítiques ells mateix, si van a aplicar cap sanció administrativa cap a l’empresa, o si, com sempre van a deixar passar el temps per eludir responsabilitats”

Segons el regidor ecosocialista, “ no volem prejutjar la pròpia activitat en si, imaginem que els propietaris han intentat actuar correctament, que tant els xiquets com els animals no han estat desatesos, però estem parlant de moltes més coses, que fan inacceptable que s’haja funcionat sense llicències amb tot el que implica”.

Per eixe motiu, la granja escola que encara està pendent de la Declaració d’Interés Comunitari de la Conselleria de Medi Ambient, per estar en sòl rústic, no compta amb llicència d’activitat ( i desconeixem si les obres fetes tenen llicència d’obres, que imaginem que no), qui tipus d’assegurança tindrà ( difícil en el cas de ser il·legal, per tant qui es faria responsable en cas d’accidents?).

Mulet ha afirmat que també cal aclarir quin tipus de titulació pedagògica tenen les persones que han de tindre cura dels xiquets de tant curta edat, si tenen titulació de primers auxilis, si les instal·lacions compten amb tot tipus de mesures de seguretat ( del mobiliari, de les tanques, contra incendis, d’evacuació), si té control sanitari tant en els animals com en les cuines..etc “ . Segons el regidor de Cabanes “ no estem parlant per exemple d’una activitat com podria ser un bar, que obri les portes mentre està tramitant-se la seua llicència, estem parlant d’una granja escola, que du prop de dos anys en funcionament, sense cap tipus de llicència i tractant amb xiquets de molt curta edat, que aquests tracten al seu temps amb les eines del camp i animals domèstics, pensem que no es pot tolerar”.

El regidor ecosocialista ha remarcat que “ no sabem si l’alcalde té cap afinitat personal amb el promotor d’aquesta activitat, si els considera els seus amiguitos del alma i els estima un “huevo”, però tenim precedents de gent amb la qual no ha tingut mirament per manca de llicències, i ací, tractant-se de xiquets de curta edat, no ha actuat”.

Iniciativa preguntarà al Consell de la Generalitat durant la propera setmana tant sobre aquest Declaració d’Interés Comunitari ara en tràmits, com per les mesures que pensa adoptar al respecte.

Segons Carles Mulet “ durant el dia d’ahir, vam rebre moltíssimes trucades de pares i mares de tota la comarca que havien concretat visites dels seus fills a aquesta granja escola, indignadíssim pel que consideren una presa de pèl. No sabem si el PP ha pres, després de la pressió, cap mesura al respecte, però imaginem que la majoria de visites s’hauran cancel·lat”

+ info de la notícia

Pàgina web de la Granja Escola: http://www.elmorrudet.com/es/inicio.php

Castelló, 25 d’abril de 2009. Gabinet de Premsa d’Iniciativa del Poble Valencià

dilluns, d’abril 20, 2009

diumenge, d’abril 19, 2009

Iniciativa a Cabanes acusa al PP d’ocultar a l’oposició la inauguració de la variant de la CV-10 pel municipi

Mulet afirma que “l’alcalde colpista” menysprea a la corporació, i es mostren els dubtes sobre el crèdit demanat per remodelar el vial desafectat.

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha criticat avui la total falta de consideració de l’alcalde del municipi, i del Conseller d’Obres Públiques, per ni convidar, ni informar a l’oposició de l’acte d’inauguració de la circumval·lació de la CV-10, que trau per fi l trànsit d’aquest vial de dins del municipi.

Segons Mulet “ l’acte d’inauguració d’aquesta infraestructura, que aplega molt tard, i que hem pagat amb els diners públics de tots els contribuents, es va transformar en un simple acte de campanya del PP, també pagat amb diners públics, on van desfilar persones que res tenien a vore amb el municipi ni amb la Conselleria, ja siguen dirigents del PP d’altres municipis, o representants de la Diputació Provincial, que tampoc té res a vore, per contra, els representants polítics democràticament triats pel poble de Cabanes, ens vam haver d’assabentar per la premsa el dia després que s’havia inaugurat oficialment la variant, ja que tot i tractar-se de l’actuació més important feta per les administracions públiques en molts any al municipi, ni tant sols s’ens va informar, ni molt menys convidar”.

Per al regidor ecosocialista “ és una mostra més del talant extremista i autoritari de qui és alcalde per mitjà del cop institucional ( recordant el cas de la manipulació dels censos)”. Els ecosocialistes demanar en les Corts explicacions per aquest menyspreu institucional cap als membres de l’ajuntament de Cabanes que no són del PP.

Respecte a les obres de reforma del vial desafectat, conegut fins ara com a Carretera Saragossa, un cop el trànsit de la CV-10 ha eixit del poble “ era una actuació necessària, i calia un projecte per a remodelar urbanísticament aquest vial, però, mentre altres pobles aconsegueixen que aquestes actuacions siguen finançades amb plans provincials o inversions autonòmiques, ací, tot i estar parlant d’administracions del mateix color polític, han optat per endeutar a les arques municipals”.

Mulet ha recordat que per a dur a terme aquesta actuació, l’ajuntament ha hagut de sol·licitar un crèdit hipotecari subscrit amb l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), de ni més ni menys 1.318.397,12 euros. “ Per a remodelar un vial, s’han endeutat 1.318.397,12 euros, diners que tot i que siga amb crèdits més baixos que en la resta d’entitats bancàries, s’hauran de tornar; mentre altres pobles, mirem per exemple la veïna Vall d’Alba, fa totes les grans actuacions urbanes amb inversions d’altres administracions. El PP inclòs ha volgut vendre com un èxit haver obtés aquest crèdit, que suposarà que tot el poble haurà de pagar fins al darrer cèntim del que suposarà aquesta remodelació, remodelació que veiem necessària, però creiem que si tinguerem a uns bons gestors no suposaria un perjuí als diners públics”

dimecres, d’abril 15, 2009

Iniciativa a Castelló farà campanya a les Europees per Raül Romeva


Iniciativa a Castelló farà campanya a les Europees per Raül Romeva
L’Eurodiputat català ha estat qui més intervencions en l’eurocambra ha fet referides a les comarques de Castelló.
El portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha fet públic avui que la seua formació va a implicar-se en fer campanya perquè l’actual eurodiputat d’ICV, Raül Romeva, obtinga el màxim suport possible a les comarques de Castelló. ( llegir més:)
http://iniciativapv.org/castello/noticia/96

dimarts, d’abril 14, 2009

Avortament electoralista.


publicat avui per Mediterraneo.

El mateix PSOE que manté tots els privilegis a l´església catòlica, molts d´ells heretats del nacionalcatolicisme,( recordem concordat amb la " Santa Seu"), tira mà de la reacció més fonamentalista d´aquesta confessió religiosa quan no li ixen els comptes. Si en les enquestes les coses els van malament, i les europees es presenten com un plebiscit de les Generals, cal mobilitzar, i el PSOE sap que al PP només li pot vèncer si és capaç d´aglutinar el vot progressista i esquerrà, i per això, presenten una proposta de reforma de la llei d´interrupció voluntària de l´embaràs com a un element d´enginyeria electoral, per què la professió de la sotana isca en tromba al carrer, i el Govern Central fer-se d´aquesta manera el progre laic, la víctima de la intransigència religiosa, i els pobrets que necessiten del suport de la gent "normal", per a que la jerarquia eclesiàstica no impose el seu criteri... un poc cínic, no?.

Durant la passada legislatura, que tenien ampli suport parlamentari, no van voler avançar en cap moment en aquesta reforma de llei, i ha de ser precisament ara, que ha d´emprar aquest tema per a que els facen gratuïtament la campanya, per poder marcar distància del PP. Quan allò realment important que són les receptes econòmiques per salvar la crisi no surten efecte; si el model que abracen tots dos partits és el mateix en versions més o menys ensucrades del capitalisme liberal i el vassallatge bancari, cal buscar algun tema cridaner per diferenciar-se, i tiren mà de l´avortament, i calculadament llancen propostes extremes com si les menors, de 16 any, han de consultar o no als pares el poder prendre eixe pas. Mentre, les dones que es veuen en el difícil i traumàtic impass de decidir sobre si poden o no, volen o no, dur al món una nova vida són tractades com a material electoralista, molt de soroll i poc avanços.

Carles Mulet

Iniciativa a les comarques de Castelló.

Mulet ” la sentència del Constitucional sobre la censura de preguntes parlamentàries sobre Mundo Ilusión demostra la mala fe del PP en aquest projecte

Els ecosocialistes recorden que el PP ha vetat i continua fent-ho les preguntes més polèmiques sobre aquest parc temàtic.

El portaveu d´Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha afirmat avui que la sentència de Tribunal Constitucional, que condemna a la Mesa de les Corts per vetar preguntes durant la passada legislatura al grup Parlamentaria de l´Entesa, referides al Parc Temàtic Mundo Ilusión i el que havia de ser la columna vertebral del PAI Marina d´Or Golf, demostra la mala fe en la qual el PP va tramitar des del principi aquests projecte. (més…)

dimarts, d’abril 07, 2009

Iniciativa demana al Consell s’aclarisca sobre Mundo Ilusión abans d’aprovar el PAI per no perjudicar als propietaris del sòl en cessió de terreny

http://www.laplanaaldia.com/orpesa/noticias/15357/iniciativa-demana-al-consell-s-aclarisca-sobre-mundo-ilusion-abans-d-aprovar-el-pai-per-no-perjudicar-als-propietaris-del-sol-en-cessio-de-terreny

Compromís proposa destinar sectors productius inversió de Mundo Ilusión


La diputada de Compromís en les Corts Valencianes Mireia Mollà ha proposat avui destinar als diferents sectors productius de la província de Castelló la inversió prevista per al projecte paralitzat de Mundo Ilusión, al considerar que el principal objectiu en la conjuntura actual és “crear ocupació”. Mollà ha insistit avui en la necessitat d’enfortir els sectors productius en una roda de premsa en la qual tant ella com el portaveu d’Iniciativa a Castelló, Carles Mulet, han defensat que la suspensió d’aqueix projecte és el “símptoma evident de la fallida” del model de creixement proposat pel pàg. Carles Mulet ha declarat a EFE que el projecte per a la construcció de Mundo Ilusión ha suposat la contractació de tres informes de viabilitat que mai s’han fet públics, el pagament dels salaris de tres persones en la nòmina “que ningú sabia ni el que feien ni en què treballaven” i molts altres despeses. Mulet considera que Mundo Ilusión

dijous, d’abril 02, 2009

50.765 aturats a Castelló; Iniciativa afirma que amb Mundo Ilusión s´ensorra el castell de naips del model de Fabra, per enèsim més consecutius, líder

Mulet recorda que des de fa anys es venia advertint de la volatilitat d´un model que era un miratge.

La paralització del Parc Temàtic Mundo Ilusion, anunciada per sorpresa pel seu promotor, Carlos Fabra, és, per a Iniciativa, el primer símptoma de com s´està ensorrant un model econòmic per a la província que els ecosocialistes venien alertant que era insostenible i abocava al fracàs.

El portaveu d´Iniciativa a Castelló, ha afirmant que prova d´aixó són les dades de l´evolució de l´atur a l´Estat Espanyol; segons l´informe del Ministeri de Març, Castelló continua sent líder en destrucció d´ocupació; l´atur ha crescut en un any, fins finals de març, el 132,468 %, mentre que la mitjan estatal està en 56,69, el segon lloc en el rànquing, és Saragossa, amb 97,57 % d´increment de desocupats. ( La mitjana autonòmica és de 78,87) .

Durant el mes de març, 3044 noves persones ha passat a les llistes de desocupats, increment un 6,38% respecte a les dates de febrer, ja s´ha superat la barrera dels 50.000 aturats, concretament els 50765.

De nou el sector que més atur ha creat en mar és Serveis; de 3044 nous aturats, 1060 de serveis, 696 de la construcció, 873 de la indústria, 138 d´agricultura, i 277 sense ocupació anterior.

Per a Mulet " hi ha un clar responsable polític d´aquest desastre, i és Carlos Fabra, som la província de l´Estat on més creix l´atur, de manera desproporcionada, doblem per exemple a la província d´Alacant, i cal recordar que abans quan el miratge feia que les xifres econòmiques semblaren positives, tot eren medalles i mèrits de Fabra i del PP. Ara, indiscutiblement, és responsabilitat seua.

Per als ecosocialistes " el PP ha desmantellat sectors productius per destinar tots els diners públics a pelotazos com Mundo Ilusión, l´aeroport, o els innumerables PAI amb Golf, aquests han suposat una sangria de diners de la caixa comuna, que han anat a parar a quatre aprofitats, i han deixat l´economia potes per a munt, s´han oblidat de la indústria, de l´agricultura i inclòs del serveis públics. Ara, qui ha hagut de fer el pot ja l´ha fet, com el Mundo Ilusión o les obres de l´aeroport, però amb la caiguda del Parc Temàtic, anunciada pel propi Fabra, s´ensorra tota la mentida muntada per ell; ja no té cap sentit ni viabilitat l´aeroport, ni els projectes de PAI de milions de metres quadrats; han fet malbé la imatge turística de Castelló amb barbaritats i abusos urbanístics".

Mulet ha remarcat que Fabra ha hipotecat a Castelló per a que altres el saquejaren " l´aeroport, en cas de funcionar, suposarà una permanent pèrdua de diners públics en concepte de subvencions i compensacions als explotadors, ja acordades, i ja ha estat un sobre cost bestial. Mundo Ilusion ja avisen serà un altra fantasmada, s´han gastat els milions d´euros per a no res. I a sobres, la caixa està buida, la gent se´n va a l´atur, i aquest senyor encara no ha presentat ni una sola mesura per lluitar contra la crisi"

Dades atur:

http://www.tt.mtas.es/periodico/laboral/200904/MARZO.pdf

Iniciativa demanarà explicació per la inauguració “religiosa” de la Dàrsena Sud del Port de Castelló


Els ecosocialistes afirmen que la presència del bisbe, la benedicció, rés i acció de santiguar-se tota la classe política estava fora de lloc en un estat aconfesional.

La inauguració ahir de les obres de la nova dàrsena sud del Port de Castelló, es va convertir en acte religiós. A més de les autoritats locals, autonòmiques i estatal (alcalde i vice alcalde de Castelló, president de la Generalitat, Subdelegat del Govern Central , president de la Diputació Provincial, President de Ports de l’Estat, president de l’Autoritat Portuària de Castelló, entre moltrs altres, es va poder “gaudir” de la presència del Bisbe de la Diócesi de Sogorb-Castelló, el qual va convertir l’acte civil en religiós.

El Bisbe va beneir les obres, i va incitar a les autoritats polítiques a resar i santigüar-se en una acte d’inaugurar unes obres que òbviament no havia pagat l’esglèsia catòlica ni cap altra confessió religiosa.

EL portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha anunciat que es presentarà al congrés una pregunta escrita al Govern Central perquè explique qui va convidar al Bisbe a beneir aquestes obres, quin cost ha tingut aquesta intermediació entre el món civil i diví, i si s’ha convidat a la resta de representants en Castelló de la resta de sectes religioses i creences en el més enllà.

Segons Mulet “ no podem, en ple segle XXI continuar repetint les estructures del nacionalcatolicisme, en un estat aconfessional, la presència d’un Bisbe per beneir una obra civil, és un atac als propis principis constitucionals i una falta de respecte a la resta de creences personals. Si el Bisbe vol emprar els seus poder màgics per que la nova dàrsena siga molt segura i fructífera, té el seu púlpit privat on pot fer ús i esplai d’elles, però de cap manera se’l pot convidar a inaugurar i presidir un acte com aquest”.

Per al representant ecosocialista “ la imatge és pròpia d’un film de Berlanga, vore als Fabra i Camps resant i santigüar-se per inaugurar unes obres en el port, esperem que pel bé de la seua ànima abans s’hagueren confessat dels seus pecats”