dilluns, d’abril 12, 2010

Mundo Ilusión: Medi Ambient retalla 1 milió de m2 i 3154 vivendes menys al PAI al terme de Cabanes i ajorna de nou l’aprovació



Mulet lamenta que cap administració aprofite la conjuntura per donar-li al PAI unes mesures racionals i continuen tot i les retallades per l’aposta bàrbara

La Comissió informativa d’Urbanisme de Castelló, en sessió de 19 de febrer de 2010, va acordar traslladar a l’ajuntament de Cabanes, una proposta de resolució en la qual de nou ajornaven aprovar el text refòs del PAI Mundo Ilusión- Marina d’Or Golf de Cabanes, fins no que es corregisquen de nou tota una extensa bateria de qüestions.

Si bé l’informe emès per la Directora General de Gestió del Medi Ambient, datat en 9 de juny de 2009, ja obligava a reformular tot el PAI a Cabanes i Orpesa. En aquella ocasió, l’ajuntament va tardar quatre mesos en remetre, i va obligar a reduir l’Ã mbit d’acutació del PAI, ara de nou, del text que l’equip de govern du al ple el proper dijous, torna a retallar per impositiu de l’administració el PAI.

En junt de 2009, l’informe emès per la per la Directora General de Gestió del Medi Ambient, data en 9 de juny de 2009, obligava a reformular tot el PAI a Cabanes i Orpesa. únicament en el terme municipal de Cabanes, dels 9.120.309 m2 de la urbanització dins del PAI, per les obligacions de les Conselleries, aquest s’ha quedat en 8.203.633,. La densitat baixava de 36.673 a 34220 vivendes . Ara de nou, segons la proposta de resolució que la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge que es presenta per a la Comissió Territorial d’urbanisme, el sòl a Cabanes es queda en sols 8.005.801 dels 9120309 m2 de principi, i de les 36.673 vivendes, passa a 33.519 .

Aquest document informa, per primer cop a l’oposició de la corporació, que en data 17 de febrer de 2010, se ha emés la Declaració d’Impacte Ambiental, declaració que el PP i l’empresa adjudicatària del PAI s’han guardat, i molt de fer públic, ja que els imposa tot un seguit de condicionants a complir.

Ara, Urbanisme condiciona qualsevol aprovació a que es complisquen totes les condicions assenyalades en la DIA , a que es corregisquen les qüestions assenyalades en els informes emesos per la Unitat de Carreteres de l’Estat i per l’oficina de Carreteres de la Conselleria d’infraestructures i transports. A que s’establisuqen amb detall les fases d’ocupació del territori en els terminis assenyalats en el dictamen, que es corregisquen les deficiències que apunta la Conselleria d’Educació,

LA Conselleria aporta un esquema detallat de 17 deficiències a corregir.

Segons el regidor d’Iniciativa a Cabanes, ‘“ des de setembre de 2005, quant el PP i el PSOE van aprovar aquest polèmic PAI, encara estem en correccions i errors de catàleg d’aquest PAI, que havia de ser emblemàtic, tants anys després, els errors es multipliquen, i tot i les correccions continues, continua sent un empastre de difícil solució, però el pitjor de tot, és que tot i que es vaja progressivament retallant l’extensió del PAI, el número de vivendes, no hi ha un reformulament global del PAI; que hauria de contemplar la pròpia viabilitat del PAI i la solvència econòmica de l’empresa que vol desenvolupar-lo, ja que una empresa que està incomplint el termini en un PAI de 1.200.000 m2 , ( Torre la Sal ), que és incapaç de pagar l’IBI del poc que ha fet, dubtem tinga capacitat de fer un PAI en Cabanes de 8 milions de metres quadrats.

En segon lloc, ningú pot creure que avui per avui, tinga eixida, ni a curt, ni mig , ni llarg termini, la urbanització de 33.500 vivendes noves en Cabanes, més les promeses a Torre la Sal , o les altres tantes de l’empresa al terme municipal d’Orpesa.

I en tercer lloc, que avui per avui, que es continue obligat als propietaris del sòl a regalar-li al Consell 800.000 m2 , dins del PAI, per a un incinerat parc temàtic ‘“ Mundo Ilusión’”, que saben no es va a fer, per a que el Consell regale posteriorment eixe sòl de gran valor, a no es sap qui, només pot ser entès dins de la tàctica del lladrocini encobert.

L’aprovació previsible d’aquest document ( PP i PSOE han votat sempre a favor dels projectes de l’empresa Marina d’Or), tornarà a dur a la Conselleria un nou document que preten corregir les 17 deficiències a corregir, i que redueix dràsticament l’extensió del PAI, sense plantejar-se un nou model urbanístic d’acord amb les possibilitats i necessitats.

Segons Mulet ‘“ continuar en el somni de la bombolla immobiliària, en la faraonades de canals navegables, pistes d’esquí, i demés marcianades, com si ací no haguera passat res, és crear falses expectatives que saben no van a prosperar, hipotecar al poble, i nugar el seu destí al d’una empresa en fallida’”