diumenge, d’octubre 17, 2010

Cabanes: el temporal es menja la platja de Torre la Sal i l’ajuntament està una setmana sense atendre als veïns







Mulet recorda que les regeneracions d’aquesta platja són tirar els diners al mar perquè no posen fre a la desaparició del litoral.

Els temporals de la setmana passada, van fer estralls en moltes platges les comarques de Castelló, i entre elles, com ja ve sent massa habitual, les de Torre la Sal en Cabanes.

De nou, el mar va entrar en les vivendes, i es va tornar a endur tota la sorra dipositada per regenerar aquesta platja. El quasi milió d’euros que va costar aquesta actuació de Costes, de nou, enduta per les aigües, o dins de les cases dels veïns del poblat marítim. I metre, l’equip de govern encara està per actuar i netejar la zona, que ha quedat enfangada, amb el passeig marítim ple de terra, amb els carrers impracticables i provocant relliscades en els veïns “ de nou, es mostra l’interés del PP per Torre la Sal, ja que saben com afecten els temporals a aquesta nucli, ni s’han personat, i molt menys enviat a cap brigada municipal a actuar” ha manifestat avui el regidor d’Iniciativa per Cabanes, Carles Mulet.

Segons Mulet “ veníem denunciant que la regeneració que Costes havia fet, i que tants diners ens havia ocasionant, era una autèntica barbaritat, al posar com a base de la regeneració de la platja, materials argilosos provinents d’una mina, que a la mínima es converteix en fang i s’endú tota la platja, i és evidentment el que ha passat. Per tant, mentre no hi hagen actuacions a més alt nivell, com dotar a aquest litoral en procés de desaparició d’esculls o alguna espècie d’espigó que mediambientalment no genere impacte, ens dedicarem a tirar els diners al mar”

Mulet ha exigit a l’equip de govern actue immediatament sobre la zona, i la neteje, i que es deixe de joc i faça una aposta clara per Torre la Sal, buscant el consens municipal per aconseguir que Costes estudie el projecte que sostenible i respectuosament, permeta sobreviure a la platja “ ja que cada any, el mar se n’entra un poc més, i si no tinguérem el passeig marítim, ja faria anys les cases s’hagueren engolit pel mar. La solució, per tant, no pot ser tirar tones de sorra cada any, per a que cada temporal, se n’enduga més, i s’estiga afectant ja a les vivendes dels veïns”