diumenge, d’octubre 10, 2010

Cabanes: Iniciativa lamenta el desinterès del PP en recuperar el Teatre Benavente


Mulet diu que és clarificador del tarannà del PP rebutjar la proposta d’Iniciativa, alegant que l’immoble “només té un valor sentimental per al poble”

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha lamentat avui que el PP rebutjara en el passat ple ordinari, aprovar la moció que demanava ininicar els tràmits per poder adquirir i recuperar per al poble el Teatre Benavente.,. tot un emblema per al municipi.

Segons Mulet “ el gran argument del PP per rebutjar aquesta moció, que simplement instava a que s’iniciaren les negociacions amb els propietaris, era que aquest immoble “només” tenia un valor sentimentals per al poble, i no arquitectònic. Com si els sentiments de tot un poble no foren dignes de valor, i sense presentar en cap moment cap informe tècnic que valore precisament eixe suposat desinterés arquitectònic. Tot i ser un dels pocs edificis de discret valor artístic de principis de segle passat”.

Per a Iniciativa “ també, en la rocambolesca resposta, es trauen de la màniga una suposada alternativa per fer un espai sociocultura, dins d’un polígon industrial, amb un cost de més de 1,5 milió d’euros; proposta imaginem que presentaran de cara a eleccions com promesa, ja que no tenen cap realitat palpable que presentar a la ciutadania; projectes virtuals als quals ens tenen acostumants, que presenten i després obliden com el Museu Etnologi, el nou auditori, la piscina coberta o l’edifici del nou ajuntament”

Els ecosocialistes, s’ha compromès en que si hi ha un canvi de govern municipal en el qual hi participen, una de les primeres accions que es pensa fer és intentar adquirir per al poble aquest edifici.

Des d’Iniciativa s’ha recordat com aquest ha estat un espai vital i de referència per a moltes generacions de cabanyuts “ la funció social que ha tingut com a cinema, com a teatre, i com escenari de tot tipus d’actuacions, mereix ser rescatat de l’oblit i desaparició, i restaurar-lo. Tenint clar que els temps actuals no donen per a que la iniciativa privada recupere aquest espai, si que com a ajuntament hem de fer una aposta per la cultura, i un espai digne com aquest seria el primer cas”.

Entre els usos, Mulet ha exposat que seria un perfecte aparador per a les actuacions de la banda municipal, per al grup de teatre local, o inclòs per convidar a la UJI a impartir en el municipi els seus cursos itinerants “ a més, creiem que fa falta una programació cultural que ara per ara manca al poble, i que podria tindre al teatre com al seu punt neuràlgic. Recordem la importància d’aquest teatre, que dóna nom precisament a un dels principals carrers del poble”