dimarts, d’octubre 05, 2010

Rajoy, Zapatero, o la ex del torero?

Article

5/10/2010
Rajoy, Zapatero, o la ex del torero?
Per Carles Mulet
publicat a Mediterraneo




Des de fa temps les enquestes eixes que fan no es sap qui ni es sap per a què, o les del CIS, diuen que entre les principals preocupacions de la ciutadania, estan l’atur i tot el relacionat amb els problemes laborals i en segon terme, la classe política.
Molts pensen que si es conjugaren millor eixos dos problemes, segurament tots viuríem millor, és a dir, dur a l’atur a gran part de la classe política, podria ser la solució. I és que el circ i el despropòsit cada cop va a més, mentre la gent cada dia ho estem passat pitjor; un president de la Diputació que no justifica el seus ingressos milionaris quan li ho pregunta el jutge i diu que es dedicava a canviar-los de compte contínuament ( com me deia l’altre dia una companya, com l’acudit aquell de “senyora, què té, tres bessons?, i ella respon- No, només tinc un xiquet però que és que es mou molt!). Un president autonòmic al qual ja no només se l’acusa de suborn impropi pels trages sinó que ja se’l veu enviscat fins al coll en tot tipus de delictes, i un president estatal que del discurs progre ha passat a les més terribles agressions als drets laborals que s’han patit mai en la història de la democràcia, tot això acompanyat d’alcaldes i regidors deshonrats i sense escrúpols que malauradament veiem en massa pobles i ciutats. Evidentment, hem d’estar preocupats perquè uns es dediquen a robar als diners de tots, per omplir-se les butxaques, o per omplir les butxaques dels amics per a que estos després facen al seu partit guanyar eleccions i mantindre’ls en el poder, o altres, es dedique a donar els diners púbics a salvar els avariciosos ( rescatar bancs, o donar diners a les màfies de formigó, amb els Plans E), i després, quan la caixa s’ha buidat, ens retallen el ja curt jornal, al que menys cobrem, ens pugen l’IVA i en diuen que haurem de treballar fins que ens puguem moure.
Com per a no estar preocupats per aquest tropa. Per això, no ens ha de sorprendre que s’haja fet una enquesta ( intencionada, imaginem, com totes), en els quals els ciutadans ja tenen com a tercera opció política, i amb força, al personatge eixe que ix a la televisió a totes hores, famosa per haver-se gitat amb un assassí de bous, i fer-li una filla a la qual es veu li costa menjar-se el pollastre. I és que a hores d’ara, de credibilitat, imaginem que tindran la mateixa, la ex del mata-bous, que el Zapatero, o el Rajoy, tot són per posar-se a plorar, però posats a triar, almenys tenim l’opció de qui fa ostentació pública de la seua ignorància, abans de la dels ignorats que van de llestos i en fan pagar als demés el plats trencats.

Carles Mulet
Iniciativa del poble Valencià comarques de Castelló